• Ναυτιλία

    Icon Energy (Ισμήνη Παναγιωτίδη): Διαθέτει ρευστότητα για αγορά πλοίων

    Ισμήνη Παναγιωτίδη, Πηγή: Money Marine

    Ισμήνη Παναγιωτίδη, Πηγή: Money Marine


    Η Icon Energy, είναι είναι νεότερη εισηγμένη ναυτιλιακή εταιρεία που διευθύνεται από την Ισμήνη Παναγιωτίδη, κόρη του Γαβριήλ Παναγιωτίδη.

    Η Ισμήνη Παναγιωτίδη αποκάλυψε ότι έχει στα ταμεία της περίπου 75 εκατ. δολάρια από μια δανειακή διευκόλυνση 91,5 εκατ. δολαρίων.

    Η Icon είχε ήδη εκταμιεύσει 16,5 εκατομμύρια δολάρια νωρίτερα αυτόν το μήνα για να χρηματοδοτήσει ένα μέρος της τιμής αγοράς του πλοίου Bravo, που ναυπηγήθηκε το 2007 και να αξιοποιήσει το υπάρχον bulker panamax. Αυτό το τμήμα του δανείου έχει τετραετή διάρκεια και επιτόκιο 3,95%.

    Η Icon Energy με έδρα την Αθήνα ιδρύθηκε τον περασμένο Αύγουστο και διαθέτει το πλοίο Alfa, ένα bulker, χωρητικότητας 77.326 dwt ιαπωνικής κατασκευής του 2006, που παρελήφθη από την οικογενειακή εταιρεία Pavimar.

    Σχολιάζοντας τις τελευταίες εξελίξεις, η Ισμήνη Παναγιωτίδη, πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος της Icon, είπε ότι η εταιρεία παραμένει προσηλωμένη στην ανάπτυξη μέσω πειθαρχημένων και ευκαιριακών εξαγορών πλοίων και ότι στα πρώτα της βήματα προς αυτόν τον στόχο απολαμβάνει την υποστήριξη από τους ναυλωτές καθώς και η εμπιστοσύνη των χρηματοδοτών, όχι μόνο στη χρηματοδότηση του υπάρχοντος στόλου αλλά και στην παροχή επιλογών αναβάθμισης για περαιτέρω ανάπτυξη.

    Διαβάστε επίσης:

    Προσωπικός γιατρός: Σε διαβούλευση το σχέδιο νόμου – Έξτρα πριμοδότηση για Γενική Ιατρική και Παθολογία

    Αλλάζει το θεσμικό πλαίσιο των ΑΕΕΑΠ – Στο υπουργείο Οικονομικών οι προτάσεις της αγοράς

    Σταϊκούρας: Το σχέδιο για την ανάταξη των ελληνικών σιδηροδρόμων



    ΣΧΟΛΙΑ