• Διεθνής πολιτική

    Τζον Πόλσον: Αν εκλεγεί η Χάρις οι μετοχές θα υποφέρουν

    • NewsRoom
    Τζον Πόλσον

    Τζον Πόλσον


    Ο επιχειρηματίας Τζον Πόλσον, ο οποίος μεταξύ άλλων αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους χορηγούς αλλά και συμβούλους της προεκλογικής εκστρατείας  του Ντόναλντ Τραμπ, υποστήριξε πως η Wall Street θα υποφέρει εάν εκλεγεί η Καμάλα Χάρις Πρόεδρος των ΗΠΑ, λόγω της επιθετικής φορολογικής της πολιτικής.

    «Εάν εκλεγεί η Χάρις, αυξάνει τους εταιρικούς φόρους, αυξάνει τον φορολογικό συντελεστή, αυξάνει τους φόρους κεφαλαιουχικών κερδών και, Θεός φυλάξοι, βάζει φόρους σε μη πραγματοποιηθέντα κέρδη, θα ήμουν πολύ αρνητικός στις προοπτικές για τις μετοχές», είπε ο Πόλσον μιλώντας στο CNBC.

    Αντίθετα, υποστήριξε πως «εάν εκλεγεί ο Τραμπ, νομίζω ότι όλα τα συστήματα σβήνουν».

    Η Χάρις έχει προτείνει  φόρο 28%  στα μακροπρόθεσμα κέρδη κεφαλαίου για κάθε νοικοκυριό με ετήσιο εισόδημα 1 εκατομμυρίου δολάρια ή περισσότερο, ενώ τάχθηκε υπέρ των φορολογικών αυξήσεων που πρότεινε ο Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν που περιλαμβάνουν φόρο 25% σε νοικοκυριά με περιουσία  τουλάχιστον 100 εκατομμύρια δολάρια.

    Ωστόσο, άτομα κοντά στην εκστρατεία της Χάρις είπαν ότι δεν ενδιαφέρεται να φορολογήσει τα μη πραγματοποιηθέντα κέρδη και υπάρχουν αμφιβολίες εάν κάποιο τέτοιο σχέδιο θα μπορούσε να περάσει από το Κογκρέσο.

    Ο Πόλσον είχε προειδοποιήσει πριν μια εβδομάδα για «κατάρρευση» της αγοράς εάν τα φορολογικά σχέδια του Χάρις γίνουν πραγματικότητα. «Εάν κάτι αλλάξει – η φορολογική πολιτική ή η κατεύθυνση της οικονομίας – νομίζω ότι οι αγορές θα ήταν ευάλωτες», είπε.

    Διαβάστε επίσης

    Novo Nordisk: Γιατί το Ozempic πωλείται πανάκριβα στις ΗΠΑ σε σχέση με την Γερμανία

    ΗΠΑ: Δημοσκόπηση του CNN δίνει 48% στην Χάρις έναντι 47% του Τραμπ

    Κριστίν Λαγκάρντ: Προειδοποιεί για κινδύνους που μοιάζουν με αυτούς της δεκαετίας του 1920

     



    ΣΧΟΛΙΑ