ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Η τριήμερη δημοσκόπηση, που ολοκληρώθηκε την Δευτέρα, δείχνει ότι μεταξύ των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων η Χάρις συγκεντρώνει ποσοστό 46,61% και ο Τραμπ 40,48%, διαφορά περίπου έξι μονάδων. Στην προηγούμενη δημοσκόπηση του Reuters/Ipsos, το διάστημα 11-12 Σεπτεμβρίου, η διαφορά τους ήταν περίπου πέντε μονάδες.
Το περιθώριο σφάλματος της δημοσκόπησης ανέρχεται στις 4 μονάδες.
Στην ερώτηση ποιος από τους δύο υποψηφίους έχει καλύτερη προσέγγιση στο θέμα της οικονομίας, της ανεργίας και της απασχόλησης, το 43% των ψηφοφόρων επέλεξε τον Τραμπ και το 41% τη Χάρις. Στη δημοσκόπηση του Reuters/Ipsos τον Αύγουστο ο Τραμπ προηγείτο με τρεις μονάδες σε αυτό το θέμα και στα τέλη Ιουλίου, λίγες ημέρες αφού η Χάρις ξεκίνησε την εκστρατεία της, το προβάδισμά του άγγιζε τις 11 μονάδες.
Μολονότι οι πανεθνικές δημοσκοπήσεις, συμπεριλαμβανομένης και αυτής του Reuters/Ipsos, δίνουν σημαντικές ενδείξεις για τις απόψεις του εκλογικού σώματος, ο νικητής των εκλογών καθορίζεται από τα αποτελέσματα κάθε Πολιτείας ξεχωριστά. Επτά αμφίρροπες Πολιτείες είναι πιθανόν να κρίνουν το αποτέλεσμα σε αυτές τις εκλογές.
Η δημοσκόπηση του Reuters/Ipsos έγινε διαδικτυακά, σε δείγμα 1.029 ενηλίκων, εκ των οποίων οι 871 ήταν εγγεγραμμένοι ψηφοφόροι. Από αυτούς, οι 785 είπαν ότι είναι πολύ πιθανόν να ψηφίσουν στις εκλογές. Μεταξύ αυτών των πιθανών ψηφοφόρων, η Χάρις προηγείται με 50% έναντι 44%, ποσοστό παρόμοιο με το προβάδισμα που έχει αν ληφθούν υπόψη όλοι οι εγγεγραμμένοι ψηφοφόροι.
Διαβάστε επίσης
ΗΠΑ: Δημοσκόπηση του CNN δίνει 48% στην Χάρις έναντι 47% του Τραμπ
Κριστίν Λαγκάρντ: Προειδοποιεί για κινδύνους που μοιάζουν με αυτούς της δεκαετίας του 1920
Μέρντοχ εναντίον Μέρντοχ για ένα «καταπίστευμα» 14,9 δισ. λιρών
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- ΕΛΓΑ: Σήμερα πληρώνονται οι ενστάσεις των 4 τελευταίων ετών – Αφορούν 2.400 δικαιούχους
- «Λίφτινγκ» σε φόρο εισοδήματος, τεκμήρια και αποδείξεις από το 2025
- Ουκρανία: Το κοινοβούλιο ανέβαλε τη σημερινή συνεδρίασή του για λόγους ασφαλείας
- Τα 4+1 νέα «υπερόπλα» της ΑΑΔΕ για την φοροδιαφυγή το 2025 – Έρχεται η ειδική ομάδα «ΔΕΟΣ» για τις μεγάλες υποθέσεις