• Business

    Τέρμα το TikTok Music από Νοέμβριο – Τι σχεδιάζει η εταιρεία

    • Bloomberg


    Τέλος στη μουσική του υπηρεσία βάζει το TikTok τον Νοέμβριο, διακόπτοντας την προσπάθειά του να ανταγωνιστεί τo Spotify και την Apple.

    Το TikTok Music αναμένεται να τεθεί εκτός λειτουργίας στις 28 Νοεμβρίου και τα δεδομένα των πελατών θα διαγραφούν, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση στην ιστοσελίδα του.

    Οι χρήστες κλήθηκαν να μεταφέρουν λίστες αναπαραγωγής σε άλλες υπηρεσίες έως τις 28 Οκτωβρίου.

    Όπως ανέφερε η εταιρεία, αντί να ανταγωνίζεται τις υπηρεσίες ροής μουσικής, το TikTok θα οδηγεί τους χρήστες σε αυτές μέσω της λειτουργίας «Add to Music App».

    Η λειτουργία, η οποία παρουσιάστηκε πέρσι, επιτρέπει στους χρήστες να μεταφέρουν τραγούδια που τους αρέσουν στο TikTok, αποθηκεύοντάς τα σε λίστες αναπαραγωγής σε συνεργαζόμενες υπηρεσίες, όπως το Spotify, η Apple Music και η Amazon.

    Η ιδιοκτήτρια εταιρεία του TikTok, ByteDance, δημιούργησε την υπηρεσία, για να αξιοποιήσει την ισχύ και τη δημοτικότητα της εφαρμογής σε όσους επιθυμούν να ακούν μουσική.

    Τα βίντεο της συγκεκριμένης εφαρμογής έχουν οδηγήσει σε συγκρούσεις με δισκογραφικές, που ζήτησαν υψηλότερες πληρωμές για τη χρήση των κλιπ τους, σύμφωνα με το Bloomberg.

    Οι ειδικοί του TikTok αναφέρουν ότι η εταιρεία βρίσκεται σε συζητήσεις με άλλες συνδρομητικές πλατφόρμες μουσικής ροής για τη συνεργασία στο «Add to Music App».

    Σε δήλωσή του, ο Ole Obermann,επικεφαλής στον τομέα μουσικής του TikTok, δήλωσε: «Η λειτουργία μας Add to Music App έχει ήδη επιτρέψει την αποθήκευση εκατοντάδων εκατομμυρίων κομματιών σε λίστες αναπαραγωγής σε συνεργαζόμενες υπηρεσίες ροής μουσικής».

    Διαβάστε επίσης: 

    CrowdStrike: Θα δώσει εξηγήσεις στο Κογκρέσο για το παγκόσμιο χάος με τα Windows

    PepsiCo Hellas: Ενισχυμένος τζίρος κατά 18% το 2023 – Διευρύνει το αποτύπωμα στην Ελλάδα

    Χήτος: Στα 98,2 εκατ. ευρώ ο κύκλος εργασιών το 2023



    ΣΧΟΛΙΑ