• Σχόλιο Αγοράς

    Χρηματιστήριο: Πάνω από 32,1 εκατ. ευρώ συναλλαγές στην ΕΤΕ και 7 δισ. κεφαλαιοποίηση, εντολές αγορών σε ΜΥΤΙΛ και ΔΕΗ


    Κλειδώνει το  placement της ΕΤΕ, αλλά και το  discount που θα δοθεί σε σχέση με τα τρέχοντα επίπεδα κλεισίματος. Με Εθνική κυρίως και ακολούθως με ΔΕΗ και Μυτιληναίο, η αγορά έκανε την υπέρβαση και έκλεισε για πρώτη φορά μετά την 1η Αυγούστου, πάνω από τις 1450 μονάδες και με ισχυρό τζίρο ύψους 146 εκατ. ευρώ εκ των οποίων πακέτα ήταν μόλις τα 16 εκατ. ευρώ.

    Κλείσιμο στα υψηλότερα ενδοσυνεδριακά επίπεδα για τον γενικό δείκτη που δείχνει να ανταποκρίνεται στη νέα ανοδική ρότα των ξένων χρηματιστηρίων, στις 1454,10 μονάδες και με άνοδο 0,80%.

    Για δεύτερη μέρα, η μετοχή της Εθνικής Τράπεζας ήταν αυτή που έκανε την διαφορά που έκλεισε στα υψηλότερα ενδοσυνεδριακά επίπεδα, τα 7,70 ευρώ με τζίρο 32 εκατ. ευρώ, διακινώντας 4,2 εκατ. τεμάχια.

    Μεγάλος όγκος για την μετοχή λίγο πριν από το placement, με την κεφαλαιοποίηση να ξεπερνάει τα 7 δισ. ευρώ.

    Από αύριο Τετάρτη ουσιαστικά ξεκινά η σχετική διαδικασία, καθώς οι ξένοι επενδυτές που επιθυμούν να μετέχουν στο placement θα απέχουν από τις συναλλαγές στην μετοχή, αναφέρουν γνώστες της υπόθεσης.

    Σε κάθε περίπτωση μένει να διευκρινιστεί το ύψος του ποσοστού που θα διατεθεί από το 18% που κατέχει συνολικά το ΤΧΣ, ενώ για αύριο προγραμματίζονται επαφές του ίδιου του πρωθυπουργού με Αμερικανούς θεσμικούς επενδυτές στο πλαίσιο του προγραμματισμένου ταξιδιού στη Νέα Υόρκη.

    H αγορά έστω και μετά από 1,5 μήνα μικρών διακυμάνσεων και συναλλακτικής άπνοιας, δείχνει αντανακλαστικά, σημειώνουν οι χρηματιστές, εκτιμώντας ότι είναι ευκαιρία πλέον, για διαφυγή προς τις 1.480 μονάδες.

    Σημαντική η ανταπόκριση από τα άλλα μη τραπεζικά  blue chips, όπως η ΔΕΗ και ο Μυτιληναίος.

    Στο πλαίσιο αυτό κέρδη 1,50% για την ΔΕΗ, στα 12,21 ευρώ με ισχυρό όγκο 550 χιλιάδων τεμαχίων και κλείσιμο στα ψηλά μέρας για τον Μυτιληναίο, στα 35,94 ευρώ με 201 χιλιάδες κομμάτια και κέρδη 2,57%.

    Επιστρέφοντας στις τράπεζες κέρδη 1,25% για την Άλφα, στο 1,62 ευρώ, με 3,98 εκατ. κομμάτια, +1,225 η Eurobank, στα 2,07 ευρώ με 9 εκατ. κομμάτια και 1,01% η Πειραιώς, στα 3,91 ευρώ και 7 εκατ. κομμάτια. Οι ξένοι επιλέγουν να τοποθετηθούν και πάλι σε τράπεζες και επιλεγμένα  blue chips.

    Κέρδη στην ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, με την μετοχή να ενισχύεται στα 17,72 ευρώ με 115 χιλιάδες κομμάτια, κάποιες εντολές αγορών στην Βιοχάλκο με το χαρτί στο +1,14%, στα 5,83 ευρώ με 116 χιλιάδες όγκο+1,28% συνεχίζει και σήμερα ανοδικά το Jumbo, στα 25,36 ευρώ με 288 χιλιάδες όγκο και την αγορά να μη δείχνει να συμμερίζεται τη μείωση των προβλέψεων για φέτος της διοίκησης Βακάκη (4% αύξηση στον τζίρο).

    Κινήσεις πέριξ των 19,60 ευρώ η μετοχή της Τέρνα Ενεργειακή και με τους όγκους συναλλαγών να μειώνονται, καθώς θα πρέπει να αναμένονται εξελίξεις άμεσα, υποστηρίζουν παράγοντες της αγοράς.

    Τέλος και νέα αντίδραση και σήμερα 9% για την μετοχή της Frigoglass η οποία βρίσκεται στην Επιτήρηση εδώ και 1,5 χρόνο.

    Η εταιρεία αποκτά δύο εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην παραγωγή και εμπορία ψυγείων και οι ιδιοκτήτες τους αποκτούν μέχρι 29%.

    Διαβάστε επίσης

    ΧΑ: Αλλαγές στη μετοχική σύνθεση πέντε εταιρειών

    Alpha Finance για τράπεζες: Εξαιρετικό σημείο εισόδου για τους επενδυτές η πρόσφατη υποχώρηση των τιμών

    Citi για ΔΕΗ: Αγοράστε τη μετοχή – Ξεκινά την κάλυψη με σύσταση αγορά και τιμή στόχο τα €14,70



    ΣΧΟΛΙΑ