• Business

    CrowdStrike: Θα δώσει εξηγήσεις στο Κογκρέσο για το παγκόσμιο χάος με τα Windows

    • NewsRoom
    GEORGE KURTZ, CEO και ιδρυτής της CrowdStrike

    GEORGE KURTZ, CEO και ιδρυτής της CrowdStrike


    Δύο μήνες μετά το παγκόσμιο black out κατά τα οποίο εκατομμύρια υπολογιστές με Windows βγήκαν εκτός λειτουργίας έπειτα από σφάλμα στην ανανέωση του λογισμικού, ο επικεφαλής της εταιρείας CrowdStrike αναμένεται να δώσει σήμερα Τρίτη εξηγήσεις στο αμερικανικό Κογκρέσο.

    Ενώπιον των βουλευτών θα εμφανιστεί ο Άνταμ Μέγερς, ανώτατο στέλεχος της CrowdStrike. Αναμένεται να ζητήσει συγγνώμη για το σφάλμα και να τονίσει την αποφασιστικότητα της εταιρείας του να μην επαναληφθεί.

    Η αρμόδια επιτροπή έχει καλέσει και τον διευθύνοντα σύμβουλο της CrowdStrike, Τζορτζ Κουρτζ, αλλά για την ώρα δεν είναι στον κατάλογο των μαρτύρων.

    Όπως σημειώνει το BBC, μόλις τώρα άρχισε να διαφαίνεται η πλήρης έκταση των προβλημάτων από το black out της 19ης Ιουλίου.

    Εξαιτίας του σφάλματος παρουσιάστηκαν προβλήματα στη θεραπεία ασθενών, ακυρώθηκαν ραντεβού και επεμβάσεις σε νοσοκομεία, αναβλήθηκαν αεροπορικές πτήσεις σε όλο τον κόσμο, αλλά και σε εφαρμογές ηλεκτρονικού εμπορίου. Υπολογίζεται ότι επηρεάστηκαν περίπου 8,5 εκατ. υπολογιστές σε όλο τον κόσμο.

    Η εταιρεία απέδωσε το πρόβλημα σε ένα «λάθος που έμεινε απαρατήρητο» και που έφτασε στους υπολογιστές των χρηστών προκαλώντας πληθώρα προβλημάτων.

    Διαβάστε επίσης:

    Μελίνα Τραυλού για τον Εμανουέλ Γκριμάλντι: Με την επιδραστική σου παρουσία προάγεις ρεαλιστικές λύσεις

    Επιτροπή Ανταγωνισμού: Παραδόθηκε η ετήσια έκθεση πεπραγμένων της – Πρόστιμα άνω των €40 εκατ.

    PepsiCo Hellas: Ενισχυμένος τζίρος κατά 18% το 2023 – Διευρύνει το αποτύπωμα στην Ελλάδα



    ΣΧΟΛΙΑ