• ΑΓΟΡΕΣ

    Frigoglass: Αποκτά δραστηριότητα μέσω Ιβηρικής, κουκίδα ζωής στο καρδιογράφημα

    Χάρης Δαυίδ, Frigoglass

    Χάρης Δαυίδ, Frigoglass


    Μία νέα σελίδα φαίνεται να ανοίγει για τη Frigoglass, η οποία μετά τη συμφωνία της περασμένης Παρασκευής να περιέλθουν στην κατοχή της μία ισπανική και μία πορτογαλική εταιρεία που δραστηριοποιούνται στην παραγωγή και εμπορία ψυγείων παραχωρώντας μέχρι 29% σε δύο Ισπανούς επιχειρηματίες, φαίνεται να αποκτά παραγωγή.

    Διότι από τη στιγμή που τον έλεγχο της εταιρείας πήραν οι ομολογιούχοι, εδώ και ένα χρόνο, η εισηγμένη Frigoglass ελέγχει ουσιαστικά το 15% των δραστηριοτήτων.

    Πλέον η εταιρεία, που στις δύο τελευταίες συνεδριάσεις στο Χρηματιστήριο και στην οποία εδώ και χρόνια οι επενδυτές που έχουν εγκλωβιστεί γράφουν ασύλληπτες ζημιές, με αποκορύφωμα ότι η διοίκηση Δαυίδ δεν κατάφερε να πληρώσει τους ομολογιούχους, μπορούν να ελπίζουν σε καλύτερες μέρες στο μέλλον.

    Την περασμένη Παρασκευή έγινε γνωστό ότι η Frigoglass υπέγραψε δεσμευτική συμφωνία με τις ισπανικές εταιρείες Tricorporación, S.L. και World on – Premise España, S.L., ιδιοκτήτριες της ισπανικής εταιρείας Provisiona Iberia, S.L. και της πορτογαλικής εταιρείας Serlusa Refrigerantes, LDA αντίστοιχα.

    Σύμφωνα με την ανωτέρω νομικά δεσμευτική συμφωνία, η Provisiona και η Serlusa Refrigerantes, οι οποίες δραστηριοποιούνται με τη διακριτική επωνυμία «Interbeverage Services» στην αγορά της εμπορίας και συντήρησης επαγγελματικών ψυγείων, θα καταστούν 100% θυγατρικές της εταιρείας, ενώ οι Νέοι Μέτοχοι θα αποκτήσουν ποσοστό συμμετοχής στην Εταιρεία που θα κυμαίνεται μεταξύ 25% και 29,5%.    

    Με νεότερη ανακοίνωσή της χθες, η Frigoglass διευκρινίζει ότι δεν υπάρχει καμία άμεση ή έμμεση σχέση, μετοχική ή άλλη μεταξύ του κύριου μετόχου της εισηγμένης, Truad (πλευρά Δαυίδ) ή των μελών του διοικητικού συμβουλίου και οποιουδήποτε από τους μετόχους των εξαγοραζόμενων εταιρειών.

    Οι δύο ισπανικές εταιρείες που «εξαγοράζονται» έχουν συνολικά κύκλο εργασιών 29,5 εκατ. ευρώ, EBITDA 2,1 εκατ. ευρώ και κέρδη προ φόρων 1,22 εκατ. ευρώ.

    Η Provision έχει ενεργητικό 16,69 εκατ. ευρώ και η Serlusa 4,29 εκατ. ευρώ.

    Καθαρή θέση για την πρώτη 7,24 εκατ. ευρώ και 2,27 εκατ. και καθαρό χρέος 306.257 ευρώ και 192.362 ευρώ.

    Διευκρινίζεται δε, ότι μετά την ολοκλήρωση της συναλλαγής, η οποία τοποθετείται, εκτός απροόπτου, μέχρι τον Φεβρουάριο του 2025, η κύρια επιχειρηματική δραστηριότητα της Frigoglass θα παραμείνει αυτή της εταιρείας συμμετοχών, ενώ η ενσωμάτωση των ξένων εταιρειών στον όμιλο της Frigoglass θα συμβάλει θετικά στον κύκλο εργασιών και στην κερδοφορία της.

    Πηγές στην εταιρεία ανέφεραν στο mononews.gr ότι το due diligence βρίσκεται σε εξέλιξη και η εκτίμησή τους είναι ότι μέχρι τέλος Φεβρουαρίου θα έχει ολοκληρωθεί η συναλλαγή χωρίς να αποκλείεται, λόγω γραφειοκρατίας, να πάει λίγο πιο πίσω.

    Η κεφαλαιοποίηση της Frigoglass έχει φτάσει στα τάρταρα περί τα 18,35 εκατ. ευρώ. 

    Διαβάστε επίσης:

    Frigoglass: Διευκρινίσεις για τις σχεδιαζόμενες εξαγορές στην Ιβηρική

    Mondelez Ελλάς: Στα €207,9 εκατ. το μετοχικό κεφάλαιο

    Alpha Finance για τράπεζες: Εξαιρετικό σημείο εισόδου για τους επενδυτές η πρόσφατη υποχώρηση των τιμών



    ΣΧΟΛΙΑ