• MEN

    Άντρες: Τι θα συμβεί αν κάνετε 2 φορές σεξ μέσα σε μία ώρα;

    σεξ


    Η υγιής σεξουαλική ζωή έχει πολλά οφέλη αφού μειώνει το άγχος, τις πιθανότητες για ασθένεια και μας επιμηκύνει το προσδόκιμο ζωής μας. Τώρα έρχεται να προστεθεί ακόμη ένα καλό που μπορεί να προσφέρει το σεξ και αφορά τον αντρικό οργανισμό. Η διαφορά του από τα υπόλοιπα είναι πως δεν εστιάζει στο σεξ γενικά, αλλά στο πόσες φορές πραγματοποείται η σεξουαλική πράξη μέσα σε μία ώρα.

    Συγκεκριμένα, η βρετανική έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο νοσοκομείο του βόρειου Middlesex στο Λονδίνο μελέτησε τους άντρες που κάνουν δύο φορές σεξ μέσα σε μία ώρα, σε σχέση με τους άντρες που κάνουν πιο αραιά. Τα αποτελέσματα της έρευνας έδειξαν πως στους πρώτους τριπλασιάζεται το ποσοστό της αντρικής γονιμότητας, δηλαδή αυξάνονται οι πιθανότητες να αφήσουν μία γυναίκα έγκυο.

    Σύμφωνα με την παραπάνω μελέτη, οι άντρες που επανέλαβαν την πράξη εντός της ίδιας ώρας, είχαν πιο δυναμική απόδοση τη δεύτερη φορά και η ποιότητα του σπέρματός τους ήταν πολύ καλύτερη. Οι επιστήμονες ανέφεραν πως πολλές από τις γυναίκες των αντρών που συμμετείχαν στην έρευνα, έμειναν έγκυες με τη διαδικασία της ενδομήτριας σπερματέγχυσης. Η διαδικασία αυτή είναι μία από τις πιο απλές και οικονομικές μεθόδους υποβοήθησης της αναπαραγωγής και προτιμάται σε νεαρά, κυρίως, ζευγάρια στα οποία δεν έχει διαγνωσθεί κάποια σημαντική διαταραχή στη γονιμότητά τους.

    Οι επιστήμονες ήρθαν να προσθέσουν στα συμπεράσματά τους πως η βιταμίνη C, τα καροτενοειδή και τα Ω3 λιπαρά μπορούν να ενισχύσουν και να βελτιώσουν σε μεγάλο βαθμό την αντρική γονιμότητα, καθώς αποτελούν θρεπτικά συστατικά για το σπέρμα. Αντιθέτως, ανέφεραν πως μερικές “κακές” συνήθειες όπως είναι το κάπνισμα, η έλλειψη άσκησης, η χρήση πλαστικού, το νερό της βρύσης και διάφορα άλλα μπορούν να βλάψουν τις αντρικές επιδόσεις στο σεξ.

    Ο επικεφαλής της ομάδας των επιστημόνων ανέφερε χαρακτηριστικά: «Παρά το γεγονός ότι πρόκειται για μία σχετικά μικρή έρευνα, πιστεύουμε πως η διαπίστωση που προκύπτει θα έχει οφέλη στην αύξηση της γονιμότητας». Έτσι, το βασικό συμπέρασμα της έρευνας συνοψίζεται στο γεγονός ότι όσο πιο πολλές φορές κάνουν ο άντρες σεξ, τόσο πιο γόνιμοι θα είναι.



    ΣΧΟΛΙΑ