• Τράπεζες

    Credit Agricole: Σε συζητήσεις για απόκτηση μεριδίου στην κρατική κινεζική εταιρεία οχημάτων GAC

    • Bloomberg
    Philippe Brassac, CEO, Crédit Agricole

    Philippe Brassac, CEO, Crédit Agricole (Πηγή: pressroom.credit-agricole.com)


    Έτοιμη να επενδύσει στη μονάδα financial leasing του κρατικού ομίλου Guangzhou Automobile Group, είναι η δεύτερη μεγαλύτερη γαλλική εισηγμένη τράπεζα, Credit Agricole, καθώς επιδιώκει να αξιοποιήσει τη μεγαλύτερη παγκοσμίως αγορά ηλεκτρικών οχημάτων της Κίνας.

    Σύμφωνα με το Bloomberg, το οποίο επικαλείται άτομα που γνωρίζουν το θέμα, η Credit Agricole Personal Finance & Mobility, σχεδιάζει να αγοράσει περίπου το 50% της μονάδας της GAC με αύξηση κεφαλαίου.

    Η συναλλαγή θα αποτιμούσε την την μονάδα leasing σε περίπου 600 εκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες.

    Οι δύο επιχειρήσεις επεξεργάζονται τις λεπτομέρειες μιας συμφωνίας συνεργασίας, που θα μπορούσε να ανακοινωθεί τον επόμενο μήνα, εν αναμονή των ρυθμιστικών εγκρίσεων στην Κίνα.

    Ένας εκπρόσωπος της Credit Agricole αρνήθηκε να σχολιάσει, ενώ η GAC δεν απάντησε αμέσως στα αιτήματα του Bloomberg για σχολιασμό.

    Η Credit Agricole Personal Finance & Mobility και η GAC έχουν μια κοινή επιχείρηση σε αναλογία 50-50 από το 2010, γνωστή ως GAC-Sofinco Automobile Finance, η οποία παρέχει υπηρεσίες, συμπεριλαμβανομένης της πίστωσης για αγορές αυτοκινήτων κυρίως στην Κίνα.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι η κερδοφορία της Credit Agricole εκτινάχθηκε το α’ τρίμηνο, με ώθηση από την επενδυτική τραπεζικής της, ενώ ανακοίνωσε ότι αναμένει πλέον να επιτύχει τους οικονομικούς στόχους που έχει θέσει για το 2025, που προβλέπουν μεταξύ άλλων υποκείμενα καθαρά κέρδη άνω των 6 δισ. ευρώ ετησίως απόδοση ιδίων κεφαλαίων άνω του 12%.

    Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση της γαλλικής τράπεζας, τα έσοδά της στις δραστηριότητες εταιρικής και επενδυτικής τραπεζικής, που αντιπροσωπεύουν το ένα τέταρτο του συνολικού της τζίρου, αυξήθηκαν κατά 4% σε ετήσια βάση, ενισχυμένα από τη διαχείριση μετρητών και τη χρηματοδοτική μόχλευση επιχειρήσεων.

    Κατά τη διάρκεια του β΄ τριμήνου του 2023, η γαλλική τράπεζα ανακοίνωσε ότι ο Όμιλος απέκτησε 471.000 νέους πελάτες λιανικής τραπεζικής. 

    Διαβάστε επίσης: 

    Bank of America: Σχέδια για 165 νέα υποκαταστήματα έως το τέλος του 2026

    BNP Paribas: Εξαγοράζει τo private banking της HSBC στη Γερμανία

    ΤΧΣ: Κλείδωσε στο 10% το αρχικό ποσοστό διάθεσης μετοχών της Εθνικής Τράπεζας



    ΣΧΟΛΙΑ