• Πολιτική

    Σαλμάς: «Όλοι υπηρετούμε την παράταξη – Όποιος έχει ιδιοκτησιακή αντίληψη της παράταξης, κάνει λάθος»

    • NewsRoom
    Μάριος Σαλμάς

    Μάριος Σαλμάς


    «Στην περίπτωσή μου διαγράφηκα για τις απόψεις μου», υποστήριξε ο Μάριος Σαλμάς, παραπέμποτντας στο Σύνταγμα:«το άρθρο 60 αναφέρει πως: ο βουλευτής έχει απεριόριστη ελευθερία λόγου και κρίσης», λέει.

    Ο ανεξάρτητος πλέον βουλευτής, «βλέπει» ως λόγο για τη διαγραφή του διάλογο που είχε με τον πρωθυπουργό κατά τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής μετά τις ευρωεκλογές.

    «25 χρόνια δεν έδωσα μία αφορμή, δεν έφερα στην παράταξή μου αντίρρηση σε ένα νομοσχέδιο. Ούτε τώρα έδωσα αφορμή για να συμβεί αυτό. Απλά μετά τη συνεδρίαση της ΚΟ για να μεριμνήσουμε γιατί ο κόσμος μας γύρισε την πλάτη στις ευρωεκλογές – είπα την προσωπική μου άποψη είναι ότι είναι μία αναστρέψιμη- μπροστά στον Πρωθυπουργό», είπε σχετικά και σχολίασε:

    «Όλοι υπηρετούμε την παράταξη. Όποιος έχει ιδιοκτησιακή αντίληψη της παράταξης, κάνει λάθος. Είναι λάθος να πιστεύεις ότι σου ανήκει ο κόσμος που εμπιστεύεσαι. Εμείς υπηρετούμε τον κόσμο».

    Μιλώντας στον ΑΝΤ1, αναφέρθηκε στα αίτια της διαγραφής του, στην τριβή με τον πρωθυπουργό, στους διαγωνισμούς για τα κυλικεία, ενώ αποκάλυψε τον διάλογο που είχε με τον πρωθυπουργό και το αν θα κρατήσει την έδρα του.

    «Κανένας δεν γνωρίζει, ούτε η Επιτροπή Δεοντολογίας που με κάλεσε να δώσω εξηγήσεις. Γι’αυτό κράτησε μόνο 48 δευτερόλεπτα», απάντησε για τους λόγους διαγραφής του και περιγράφοντας τον διάλογο με τον Γιάννη Τραγάκη, είπε ότι έφυγε από μέσα με ένα χαρτί που έκανε λόγο για «αντικοινοβουλευτική συμπεριφορά».

    Ερωτηθείς για το πολιτικό του μέλλον, σημείωσε: «Ποιος νοιάζεται τι θα κάνω εγώ; Ο κόσμος έχει τα προβλήματά μου. Οι ιδέες που εκφράζει ο κάθε Σαλμάς πού θα βρουν στέγη κι αν υπάρχει ανάγκη να εκφραστούν».

    «Τόσο καιρό είχα την άποψη πως μπορώ να πείσω τον πρωθυπουργό να στρίψει το καράβι και να ακούσει τα θέματα των πολλών, τότε θα πάω σπίτι μου. Θα έχω επιτελέσει τον σκοπό μου», συμπλήρωσε.

    Διαβάστε επίσης;

    Νίκη Κεραμέως: Ρεκόρ αιτήσεων στις σχολές μαθητείας της ΔΥΠΑ – Ξεπέρασαν τις 7.300

    Ισπανία, διαδικτυακή απάτη: Παρίσταναν τον Μπραντ Πιτ και «ξάφρισαν» δυο γυναίκες – Τι τις έπειθαν να κάνουν

    Κυριάκος Μητσοτάκης: Βράβευση από το Atlantic Council – «Το βραβείο ανήκει σε όλους τους Έλληνες»



    ΣΧΟΛΙΑ