• Σχόλιο Αγοράς

    Χρηματιστήριο: Στον αστερισμό του placement της ΕΤΕ η αγορά, πάρτι σε ΔΕΗ – Μυτιληναίο, ανεβάζει συμμετοχή η Ιντρακόμ στην Ιντραλότ

    Παύλος Μυλωνάς, Γιώργος Στάσσης, Ευάγγελος Μυτιληναίος, Απόστολος Βακάκης, Σωκράτης Κόκκαλης

    Παύλος Μυλωνάς, Γιώργος Στάσσης, Ευάγγελος Μυτιληναίος, Απόστολος Βακάκης, Σωκράτης Κόκκαλης


    Μετά από ένα διάστημα ακινησίας που κράτησε σχεδόν 1,5 μήνα, μετά το sell off, σήμερα η αγορά είδε να επιστρέφει το στοιχείο της ζωντάνιας και της διάθεσης για την ανάληψη ρίσκου.

    Με οδηγό την Εθνική, όπου οι όροι του placement που αποφάσισε το ΤΧΣ, μάλλον αρέσουν στους ξένους επενδυτές, την ΔΕΗ, λόγω αναβάθμισης από την Citigroup, το ξύπνημα του Μυτιληναίου που σπάει κινητούς μέσους όρους 200 και πλέον ημερών, Jumbo μετά την απόφαση για buy back, η αγορά αφήνει υποσχέσεις για καλή συνέχεια.

    Πλέον, οι επενδυτές θα κινούνται για το επόμενο 15θήμερο στον αστερισμό του placement και από αύριο τόσο η ΕΤΕ, όσο και οι υπόλοιπες συστημικές θα ξεδιπλώσουν για τρεις μέρες στο Λονδίνο τα μελλοντικά τους σχέδια σε περιβάλλον όμως, μείωσης επιτοκίων.

    Αύριο λοιπόν αρχίζει το roadshow της Bank of America στο Λονδίνο το οποίο θα διαρκέσει μέχρι την Πέμπτη 26/9.

    Κλείσιμο στις 1442,53 και κέρδη 1,22% με συναλλαγές στα 129 εκατ. ευρώ.

    Την ίδια ώρα εξελίξεις υπάρχουν και στις μικρότερες κεφαλαιοποιήσεις, ΙντραλότFrigoglass, όπου στην πρώτη η Ιντρακόμ φέρεται να απόκτησε επιπλέον 14,1 εκατ. κομμάτια, ενώ η δεύτερη φαίνεται να απέκτησε δραστηριότητα μετά την προσθήκη δύο εταιρειών εξ Ισπανίας, οι βασικοί μέτοχοι των οποίων θα πάρουν μέχρι 29% της πολύπαθης εταιρείας ψυκτικών ειδών.

    Κατά τα άλλα, όλα δείχνουν ότι το placement της ΕΤΕ θα αφορά στο 10% από 18% που κατέχει σήμερα το ΤΧΣ.

    Κέρδη πάνω από 4,4% για την μετοχή στα 7,5 ευρώ με 2,48 εκατ. κομμάτια.

    Αντίδραση 2,925 για την Eurobank, στα 2,04 ευρώ με 7,16 εκατ. κομμάτια, +1,87% η Πειραιώς, στα 3,87 ευρώ και λιγότερο η Άλφα που πάατησε πάλι το 1,60 με 4,5 εκατ. κομμάτια.

    Κλείσιμο πάνω από τα 35 ευρώ για τον Μυτιληναίο που έκλεισε με άνοδο 2,46% και 198 χιλιάδες κομμάτια, ενώ το πρόγραμμα επαναγοράς που ανακοίνωσε το Jumbo φαίνεται να αποδίδει με την μετοχή στα 25,04 ευρώ και 267 χιλιάδες κομμάτια.

    Κατά τα άλλα, θετικό πρόσημο για την Βιοχάλκο και την ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ με άνοδο 1,7%, σούπερ κέρδη 2,825 για την ΔΕΗ, μετά την έκθεση της Citigroup που ξεκινά την κάλυψη της μετοχής με τιμή στόχο τα 14,70 ευρώ, στα 12,03 ευρώ και 506 χιλιάδες κομμάτια.

    Αντίδραση έβγαλε και η ΕΧΑΕ χωρίς συναλλαγές +2,47% με 26 χιλιάδες κομμάτια.

    Στα 15,60 σκαρφαλώνει ο ΟΤΕ.

    Πτώση 2,55% για την Όπτιμα.

    Διαβάστε επίσης

    Alpha Finance για τράπεζες: Εξαιρετικό σημείο εισόδου για τους επενδυτές η πρόσφατη υποχώρηση των τιμών

    Citi για ΔΕΗ: Αγοράστε τη μετοχή – Ξεκινά την κάλυψη με σύσταση αγορά και τιμή στόχο τα €14,70

    Eurobank Equities: Ποντάρει σε Τράπεζα Πειραιώς, Metlen, Τιτάν, ΔΕΗ και Jumbo μέχρι το τέλος του έτους



    ΣΧΟΛΙΑ