• Business

    Siemens: Δημιουργεί αυτόνομη εταιρεία για φόρτιση ηλεκτρικών οχημάτων

    • Bloomberg
    Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Siemens AG, Ρόλαντ Μπους

    Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Siemens AG, Ρόλαντ Μπους


    Να δημιουργήσει μια αυτόνομη επιχείρηση με αντικείμενο τη φόρτιση οχημάτων ετοιμάζεται η Siemens, αφού αποσπάσει τη μονάδα EV eMobility από την εταιρεία.

    Σύμφωνα με τη Siemens, η επιχείρηση φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων και φορτηγών ως ανεξάρτητη μονάδα, θα οδηγήσει σε νέες επωφελείς συνεργασίες και θα τονώσει την ανάπτυξή της.

    Η νέα επιχείρηση, θα βάλει τη μονάδα ηλεκτρικής κινητικότητάς της σε καλό δρόμο, αποκτώντας ευελιξία και περισσότερη ελευθερία, σύμφωνα με τον επικεφαλής του τμήματος έξυπνων υποδομών της Siemens, Matthias Rebellius.

    Η κίνηση αυτή θα συνδυάσει τη Siemens eMobility και την Heliox, τον ολλανδικό πάροχο λύσεων ταχείας φόρτισης eBus και eTruck που εξαγόρασε νωρίτερα φέτος, και θα διασφαλίσει την ετοιμότητα για την επιδίωξη μελλοντικών συνεργασιών, ανέφερε.

    Σημειώνεται ότι η παγκόσμια αγορά φορτιστών ηλεκτρικών οχημάτων αναμένεται να φθάσει τα 79,7 δισ. δολάρια έως το 2030, από 12,4 δισ. δολάρια το 2023, σύμφωνα με έκθεση της Research and Markets.

    Η Siemens που εδρεύει στο Μόναχο είναι γνωστή για τη δημιουργία και πώληση επιχειρηματικών μονάδων, καθώς επικεντρώνεται στις βασικές της ικανότητες στον αυτοματισμό εργοστασίων και στις λύσεις λογισμικού.

    Μάλιστα, τον Μάιο, η εταιρεία συμφώνησε να πουλήσει τη μονάδα ηλεκτροκινητήρων βαρέως τύπου Innomotics στην KPS Capital Partners για 3,5 δισεκατομμύρια ευρώ (3,9 δισεκατομμύρια δολάρια).

    Τα τελευταία χρόνια, έχει επίσης διαχωρίσει την επιχείρηση ιατρικού εξοπλισμού, Siemens Healthineers και το ενεργειακό της τμήμα, Siemens Energy.

    Η ανάπτυξη της αγοράς αναμένεται να προέλθει από την αυξανόμενη υιοθέτηση των ηλεκτρικών οχημάτων παγκοσμίως, τα κυβερνητικά κίνητρα, τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας και της ευκολίας των φορτιστών, καθώς και την ενσωμάτωση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας με τους φορτιστές ηλεκτρικών οχημάτων, σημειώνεται στην έκθεση της Research and Markets.

    Ο τομέας eMobility διαθέτει εγκαταστάσεις παραγωγής και έρευνας και ανάπτυξης στη Γερμανία, την Πορτογαλία, τις ΗΠΑ, την Ινδία και την Ολλανδία.

    Διαβάστε επίσης: 

    ΚΑΣ: «Πράσινο φως» στα θαλάσσια αιολικά πάρκα – Ποιες είναι οι πρώτες περιοχές

    UniCredit: Αυξάνει το ποσοστό της στην Commerzbank στο 21%

    BNP Paribas: Εξαγοράζει τo private banking της HSBC στη Γερμανία



    ΣΧΟΛΙΑ