• Uncategorized

    Συνεχίζουν τις προκλήσεις οι Τούρκοι: Χάκαραν την ιστοσελίδα του Τσίπρα και απείλησαν για την Αγιά Σοφιά

    Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας


    Δεν έχουν τέλος οι προκλήσεις της Τουρκίας. Αυτή τη φορά ομάδα Tούρκων χάκερς πανηγυρίζει ότι έριξε την επίσημη ιστοσελίδα του Ελληνα πρωθυπουργού. Από την μεριά της η κυβέρνηση κάνει λόγο για τεχνικό πρόβλημα και όχι χακάρισμα.

    Η ομάδα των τούρκων χάκερς με την ονομασία Aslan Neferler Tim, ανάρτησαν το μήνυμα: «Σε μας πέφτει το καθήκον να αντιδράσουμε στην αντίδραση Ελλάδας για την ανάγνωση του Κορανίου στην Αγία Σοφία. Τσίπρα μην εκπλήσσεσαι, μην μας κανείς να χάσουμε την υπομονή μας».

    Ο ισχυρισμός των χάκερς κάνει το γύρο των τουρκικών μέσων ενημέρωσης.

    Τσίπρας: Μας στήριξαν Ε.Ε, Unesco και Στέιτ Ντιπάρτμεντ

    Νωρίτερα ο Αλέξης Τσίπρας στη συνέντευξη τύπου μετά το τέλος της συνόδου Κορυφής της ΕΕ είχε ερωτηθεί για την νέα πρόκληση της Τουρκίας σχετικά με την Αγία Σοφιά .

    Ο πρωθυπουργός κάλεσε την Αγκυρα να συμμορφωθεί με τις διεθνείς συμβάσεις αν θέλει να παραμείνει σε τροχιά προσέγγισης στην Ε.Ε.

    Όπως είπε σχετικά, η σταθερή και σθεναρή αντίδραση της κυβέρνησης σε μία απόπειρα ένα μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς να αξιοποιηθεί με έναν τρόπο που δεν αρμόζει «έτυχε της ευρύτερης στήριξης με ανακοινώσεις από την Ε.Ε., την Unesco και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ».

    «Αντιλαμβάνεστε ότι όλοι κρινόμαστε για τις προθέσεις και τις πράξεις μας» είπε ο κ. Τσίπρας και κάλεσε την τουρκική πλευρά να συμμορφωθεί με τις διεθνείς συμβάσεις.

    «Αν θέλει να είναι μία χώρα που επιθυμεί να είναι σε τροχιά προσέγγισης με την Ε.Ε. πρέπει να αφήσει αυτές τις προκλήσεις κατά μέρος» τόνισε.

    πηγή: thetoc

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: «Μασημένα» λόγια Τσίπρα: Να αφήσουν τις προκλήσεις στην Αγιά Σοφιά

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μέρκελ: Πρέπει να μπω για μια μέρα στη θέση του Τσίπρα

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Β. Μαρινάκης: Κατέθεσε μήνυση στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου – «Δεν εκβιάζομαι, ούτε απειλούμαι»



    ΣΧΟΛΙΑ