• Μετοχές

    Τάκης Αράπογλου (Τράπεζα Κύπρου): Ήρθαμε στο Χ.Α. και αφήσαμε το Λονδίνο για να αυξήσουμε την εμπορευσιμότητα της μετοχής

    Τάκης Αράπογλου, Τράπεζα Κύπρου

    Ο Πρόεδρος του ΔΣ της Τράπεζας Κύπρου, Τάκης Αράπογλου


    Πρεμιέρα σήμερα για την Τράπεζα Κύπρου στο Χρηματιστήριο Αθηνών (Χ.Α). Πριν από λίγο ξεκίνησε η διαπραγμάτευση της μετοχής της Τράπεζας Κύπρου, η οποία παίζει ταυτόχρονα στο Χ.Α. και το Χρηματιστήριο της Λευκωσίας, ενώ διαγράφηκαν οι μετοχές από το Χρηματιστήριο του Λονδίνου.

    Ο πρόεδρος της Τράπεζας Κύπρου, κ. Τάκης Αράπογλου χτυπώντας το παραδοσιακό κουδούνι έναρξης της συνεδρίασης δήλωσε ότι «Επιστρέφουμε στο Χρηματιστήριο μετά από 7 χρόνια. Στο διάστημα αυτό η εισαγωγή στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου ήταν απαραίτητη, αλλά στέρησε την επαφή της μετοχής με τους επενδυτές. Στο Λονδίνο ο όγκος συναλλαγών ήταν πάρα πολύ χαμηλός και επιδιώκουμε να επωφεληθούμε από την αυξανόμενη αναβάθμιση της χρηματιστηριακης αγοράς της Αθήνας».

    Για τη χρήση του 2024 ο κ. Αράπογλου υποσχέθηκε διανομή μερίσματος στο 30% των καθαρών κερδών.

    Από την πλευρά του ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΧΑΕ, κ. Γιάννος Κοντόπουλος σημείωσε ότι η οικονομική κρίση της περασμένης δεκαετίας είχε ανακόψει την πορεία της τράπεζας, η οποία εξυγιάνθηκε αυτά τα χρόνια.

    Η κεφαλαιοποίησή της διαμορφώνεται στα 2 δισ. ευρώ. και η εισαγωγή της μετοχής έχει στόχο την αύξηση της εμπορευσιμότητας.

    Πλέον ο τραπεζικός κλάδος στο ελληνικό χρηματιστήριο αντιπροσωπεύει το 4,5% της συνολικής κεφαλαιοποίησης της αγοράς, ενώ ο τραπεζικός κλάδος σημειώνει άνοδο πάνω από 40% τα τελευταία χρόνια.

    Διαβάστε επίσης:

    Τράπεζα Κύπρου: Πρεμιέρα στο Χρηματιστήριο Αθηνών, με τιμή στα €4,78 – Το μήνυμα Αράπογλου

    Εθνική: Στην τελική ευθεία το νέο placement της Τράπεζας – Κλείνει ο κύκλος των ανακεφαλαιοποιήσεων στο τραπεζικό σύστημα

    Commerzbank: «Φρένο» στην πώληση μετοχών βάζει η γερμανική κυβέρνηση



    ΣΧΟΛΙΑ