• Ναυτιλία

    MSC: Νέα παραγγελία ναυπήγησης 10 πλοίων των 24.000 TEU αξίας 2,7 δισ. δολαρίων

    • NewsRoom
    Ο Τζιανλουίτζι Απόντε της MSC

    Ο Τζιανλουίτζι Απόντε της MSC


    Ο όμιλος Hengli Heavy Industries υπέγραψε συμφωνία με την MSC για την κατασκευή 10 πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων, μεταφορικής ικανότητας 21.000 TEU.

    Τα πλοία θα λειτουργούν με υγροποιημένο φυσικό αέριο και η παράδοση τους αναμένεται έως το 2027. Ο όμιλος ανακοίνωσε πρόσφατα μια επένδυση 1,27 δισ. δολαρίων στον ναυπηγικό τομέα.

    Η MSC και η Hengli Heavy Industries υπέγραψαν συμφωνία πλαίσιο συνεργασίας τον περασμένο μήνα, βάσει της οποίας τα δύο μέρη θα αναλάβουν συνεργασία για την κατασκευή νέων πλοίων και κινητήρων, επισκευές πλοίων, εκσυγχρονισμό και άλλους επιχειρηματικούς τομείς.

    Η αξία της παραγγελίας δεν αποκαλύφθηκε. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Clarkson, η τιμή νέας ναυπήγησης πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων μεγάλων διαστάσεων (22.000 -24.000 TEU) είναι 273 εκατομμύρια δολάρια με βάση αυτήν την εκτίμηση, η συνολική αξία της παραγγελίας των 10 νέων κατασκευών της MSC είναι περίπου 2,5 με 2,7 δισεκατομμύρια .

    Η Hengli Heavy κατασκευάζει ήδη αρκετά πλοία εμπορευματοκιβωτίων χωρητικότητας 15.000 TEU σε συνεργασία με τη Samsung Heavy Industries της Νότιας Κορέας. Αυτή είναι η πρώτη φορά που η Hengli Heavy Industries κέρδισε μια πλήρη παραγγελία για πλοίο διπλού καυσίμου.

    Κατά τη διάρκεια του 2024, η MSC παρήγγειλε συνολικά 46+4 μεγάλα πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων διπλού καυσίμου.

    Αυτά περιλαμβάνουν 6 πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων 19.000 TEU στη Shanghai Waigaoqiao Shipbuilding, 8+4 πλοία 11.500 TEU στο Jinglu Shipyard, 12 πλοία εμπορευματοκιβωτίων 19.000 TEU στο Zhoushan Changhong2, TEU, 10 και 10 πλοία κοντέινερ βιομηχανία.

    Διαβάστε επίσης:

    CVC Capital Partners: Θα εισάγει την Zabka στο χρηματιστήριο της Βαρσοβίας

    Ποιοι μπορούν να βγουν στη σύνταξη μέχρι το τέλος του έτους – Αναλυτικά οι κατηγορίες

    CVC Capital Partners: Θα εισάγει την Zabka στο χρηματιστήριο της Βαρσοβίας



    ΣΧΟΛΙΑ