• Business

    Israel Canada: Eξαγόρασε τα Brown Hotels σε Ελλάδα και Ισραήλ

    • NewsRoom
    Leon Avigad, ιδρυτής και συνιδιοκτήτης της Brown Hotels

    Leon Avigad, ιδρυτής και συνιδιοκτήτης της Brown Hotels


    Η εταιρεία ακινήτων Israel Canada ανακοίνωσε την υπογραφή δύο μη δεσμευτικών μνημονίων κατανόησης (MOUs) για την απόκτηση δραστηριοτήτων της Brown Hotels σε Ισραήλ και την Ελλάδα.

    Ταυτόχρονα, διεξάγονται συζητήσεις για τη συγχώνευση των ξενοδοχειακών δραστηριοτήτων της Israel Canada με το χρηματιστηριακό κέλυφος της DNA Group, η οποία ελέγχεται επίσης από τους Barak Rosen και Asi Touchmair, ανέφερε η Globes.

    Η Israel Canada Hotels, στην οποία η Israel Canada κατέχει το 68% των μετοχών, υπέγραψε τα μνημόνια συνεργασίας για την απόκτηση των Brown από τους ιδρυτές της Nir Waizman, Leon Avigad, Nitzan Perry και Hachshara Insurance.

    Το πρώτο MOU αφορά την απόκτηση των επιχειρήσεων της Brown Hotels στην Ελλάδα, που περιλαμβάνει την εξαγορά των συμβάσεων μίσθωσης για οκτώ ξενοδοχεία, που αριθμούν 1.067 δωμάτια και είναι άνευ αντιτίμου.

    Επιπλέον, η Israel Canada Hotels συμφώνησε σε μνημόνιο συμφωνίας για την εξαγορά των δραστηριοτήτων της Brown Hotels στο Ισραήλ.

    Η συμφωνία για το Ισραήλ περιλαμβάνει δέκα ξενοδοχεία με 779 δωμάτια, με πλήρη επίπλωση, τα εμπορικά σήματα Brown και Lighthouse, τις διαδικτυακές δραστηριότητες και το loyalty club.

    Η συνολική συναλλαγή αποτιμάται σε 26,5 εκατ. δολάρια, συμπεριλαμβανομένων μετρητών 7,1 εκατ. δολαρίων και ανάληψης χρέους.

    Ο εταίρος και διευθύνων σύμβουλος της Israel Canada Hotels, Reuven Elkes, δήλωσε: «Η μελλοντική στρατηγική της εταιρείας είναι να επεκταθεί στο εξωτερικό και δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η συμφωνία στην πράξη μπορεί να εδραιώσει την πλατφόρμα διαχείρισης στο εξωτερικό».

    Πριν από τη συμφωνία με την Brown Hotels, η Israel Canada Hotels κατείχε 15 ξενοδοχεία—12 στο Ισραήλ και τρία στην Ελλάδα.

    Η εταιρεία λειτουργεί με το σήμα Play και άλλες επωνυμίες σε διάφορες τοποθεσίες, όπως το Τελ Αβίβ, η Ιερουσαλήμ και η Γαλιλαία.

    Με την ολοκλήρωση της εξαγοράς της Brown Hotels, η Israel Canada Hotels θα διαχειρίζεται ένα χαρτοφυλάκιο ξενοδοχείων με συνολικά 3.600 δωμάτια.

    Διαβάστε επίσης:

    Apollo Global Management: Συζητά επένδυση έως 5 δισ. δολαρίων στην Intel

    CVC Capital Partners: Θα εισάγει την Zabka στο χρηματιστήριο της Βαρσοβίας

     Equinor: Γιατί εγκαταλείπει την κατασκευή αγωγού μεταφοράς υδρογόνου από Νορβηγία σε Γερμανία



    ΣΧΟΛΙΑ