• Business

    Apollo Global Management: Συζητά επένδυση έως 5 δισ. δολαρίων στην Intel

    • Bloomberg
    Ο CEO της Intel, Pat Gelsinger

    Ο CEO της Intel, Pat Gelsinger


    Η Apollo Global Management προτίθεται να πραγματοποιήσει επένδυση πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων στην Intel Corp, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Bloomberg. Kίνηση που αποτελεί ψήφο εμπιστοσύνης στη στρατηγική ανάκαμψης της εταιρείας κατασκευής τσιπ.

    Η εταιρεία διαχείρισης εναλλακτικών περιουσιακών στοιχείων έχει δηλώσει τις τελευταίες ημέρες ότι θα ήταν πρόθυμη να πραγματοποιήσει μια επένδυση μετοχών ύψους έως και 5 δισεκατομμυρίων δολαρίων στην Intel, δήλωσε μία από τις πηγές.

    Τα στελέχη της Intel σταθμίζουν την πρόταση της Apollo, επισημαίνουν.

    Τίποτα δεν έχει οριστικοποιηθεί, το μέγεθος της πιθανής επένδυσης μπορεί να αλλάξει και οι συζητήσεις μπορεί να μην τελεσφορήσουν, με αποτέλεσμα να μην υπάρξει συμφωνία, πρόσθεσαν.

    Η εξέλιξη αυτή έρχεται καθώς η Qualcomm Inc. με έδρα το Σαν Ντιέγκο έχει προσεγγίσει την Intel για να συζητήσουν μια πιθανή φιλική εξαγορά της, όπως δήλωσαν το Σάββατο πηγές, αυξάνοντας την προοπτική μιας από τις μεγαλύτερες συμφωνίες συγχωνεύσεων και εξαγορών όλων των εποχών.

    Εκπρόσωποι της Apollo και της Intel αρνήθηκαν να σχολιάσουν.

    Υπό τον διευθύνοντα σύμβουλο Pat Gelsinger, η Intel έχει εκπονήσει ένα δαπανηρό σχέδιο για την αναδιάρθρωση της, που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων, νέα προϊόντα, τεχνολογία και εξωτερικούς πελάτες.

    Η πρωτοβουλία αυτή οδήγησε σε μια σειρά από επιδεινούμενες ανακοινώσεις κερδών που υπονόμευσαν την εμπιστοσύνη στο σχέδιο της και μείωσαν κατά δεκάδες δισεκατομμύρια δολάρια την χρηματιστηριακή της αξία.

    Αν και η Apollo μπορεί να είναι περισσότερο γνωστή σήμερα για τις στρατηγικές ασφάλισης, εξαγοράς και πίστωσης, η εταιρεία ξεκίνησε τη δεκαετία του 1990 ως ειδικός στις επενδύσεις σε προβληματικές εταιρείες.

    Σημειώνεται ότι η δύο εταιρείες έχουν ήδη σχέση μεταξύ τους.

    Η Intel, με έδρα τη Σάντα Κλάρα της Καλιφόρνια, συμφώνησε τον Ιούνιο να πουλήσει στην Apollo το μερίδιο που κατείχε σε κοινοπραξία που ελέγχει εργοστάσιο στην Ιρλανδία, έναντι 11 δισ. δολαρίων, εξασφαλίζοντας κεφάλαια για μια μαζική επέκταση του εργοστασιακού της δικτύου.

    Η Apollo έχει και άλλη εμπειρία στον τομέα της κατασκευής τσιπ.

    Πέρυσι, συμφώνησε να ηγηθεί μιας επένδυσης 900 εκατ. δολαρίων στη Western Digital Corp. αγοράζοντας μετατρέψιμες προνομιούχες μετοχές.

    Διαβάστε επίσης:

    Intel: Έκτακτο σχέδιο διάσωσης εξετάζει ο CEO για να αποφύγει την «κατάρρευση»

    BP: Συμφωνία $1 δισ. με την Apollo Global για τον Διαδριατικό Αγωγό Φυσικού Αερίου (TAP)

    Intel: Καθ’ οδόν για τις μεγαλύτερες απώλειες που έχει γράψει τα τελευταία 24 χρόνια



    ΣΧΟΛΙΑ