• Media

    Πόλεμος στον Σκάι: Ο Αλαφούζος, η Κουτσαυτάκη, ο Ζούλας, ο Παπαδρόσος και ο αγώνας επικράτησης

    Εύη Κουτσαταύκη, Γιάννης Αλαφούζος, Κωνσταντίνος Ζούλας, Βασίλης Παπαδρόσος

    Εύη Κουτσαταύκη, Γιάννης Αλαφούζος, Κωνσταντίνος Ζούλας, Βασίλης Παπαδρόσος


    Η Ελλάδα αποτελεί μια από τις ελάχιστες χώρες στην Ευρώπη όπου οι απολυθέντες εργαζόμενοι βρίσκουν συχνά καλύτερη επαγγελματική τύχη μετά την αποχώρησή τους από την προηγούμενη θέση τους. Αυτός ο ιδιότυπος και φαινομενικά παράλογος κανόνας λειτουργεί σαν ένα επαναλαμβανόμενο μοτίβο, μια παράδοξη «λούπα» που διαδραματίζει καθοριστικό και συχνά απρόσμενα θετικό ρόλο στην ψυχολογία των υψηλόβαθμων στελεχών.

    Με την πάροδο των ετών, έχει εξελιχθεί σε έναν ανεπίσημο αγχολυτικό και αντικαταθλιπτικό μηχανισμό, ανατρέποντας την κοινή λογική και προσφέροντας μια παράξενη μορφή ψυχολογικής ανακούφισης. Αυτό συνέβη και στην περίπτωση της Εύης Κουτσαυτάκη, νέας διευθύνουσας συμβούλου της ΠΑΕ Ολυμπιακός. Χρειάστηκαν μόλις 70 ημέρες από την αποχώρησή της από τη θέση της CEO στην εταιρεία του Γιάννη Αλαφούζου, για να καταφέρει η Εύη Κουτσαυτάκη, να περάσει ξανά στο pay roll των white collars στελεχών των εταιρειών του Βαγγέλη Μαρινάκη και μάλιστα όχι σε μια οποιαδήποτε θέση, ούτε καν στην περίβλεπτη της CEO της Alter Ego Studios για την οποία προοριζόταν αλλά με ενστάσεις κορυφαίου παράγοντα του Mega.

    Η Εύη Κουτσαυτάκη ως case study εργασιακής πορείας και ανέλιξης λειτουργεί ανακουφιστικά πλέον – ένα ανθρώπινο «zanax» – για κάθε υψηλόβαθμο στέλεχος του Φαλήρου που καλείται να συνυπάρξει με τον νέο CEO του ΣΚΑΙ Κωνσταντίνο Ζούλα. Είτε τον συμπαθεί, είτε όχι.

    Η πορεία της φανερώνει ότι μια καριέρα δεν διαγράφει απαραίτητα μια linear πορεία, δεν είναι γραμμική αλλά μπορεί να επιτρέψει τις παλινωδίες. Από το 1995 έως το 2015 εργάστηκε στον ΣΚΑΪ, ακολούθησε μία διετία στην Alter Ego του Βαγγέλη Μαρινάκη (2016 – 2018 για τις ανάγκες διεκδίκησης άδειας του Mega) πριν επιστρέψει ξανά στο κανάλι του Φαλήρου για μία επταετία.

    Το περασμένο καλοκαίρι έφυγε από τον ΣΚΑΪ και τελικά ανέλαβε τη θέση της CEO στους «ερυθρόλευκους». Το ενδιαφέρον είναι ότι τόσο όταν πήγε την 1η φορά στον Βαγγέλη Μαρινάκη όσο και την 2η και τελευταία, είχε στο μυαλό της, στις αποσκευές της, στα αρχεία της, αρκετή «πράσινη» πληροφορία από την καριέρα της παρά τω ισχυρώ άνδρα της ΠΑΕ ΠΑΟ.

    Υπενθυμίζεται ότι παλαιότερα το ίδιο πόστο κατείχε και η Λίνα Σουλούκου με ιδιαίτερη επιτυχία και πλέον εργάζεται στην ιταλική «Ρόμα».

    Oι πειραματισμοί της Εύης

    Βέβαια το παράδειγμα αυτό δεν αρκεί από μόνο του για να θεραπευθούν οι νευρώσεις στο νέο σύστημα που ακονίζει ξανά τα αντανακλαστικά του στον ΣΚΑΙ. Ο Γιάννης Αλαφούζος δοκίμασε αρκετά τις αντοχές του, τα οικονομικά της εταιρείας του υπέστησαν δραματική ταλάντωση με τα τερτίπια της Εύης και τους πειραματισμούς της και πλέον ο ισχυρός άνδρας της ειδήσεις ντοτ κομ Α.Ε. δεν έχει ούτε πρόθεση ούτε και περιθώριο να αφήσει τα γκέμια χαλαρά.

    Ναι, ο Κωνσταντίνος Ζούλας είναι οικογενειακός φίλος, ναι είναι διαχρονικός συνεργάτης, αλλά θα εργάζεται και θα διαχειρίζεται τους πόρους σε ιδιωτικό κανάλι. Με χρήματα ιδιωτικά και επί αποδόσει λογαριασμού. Όλα πάντως στο Φάληρο δείχνουν ότι τα υψηλόβαθμα στελέχη αναζητούν ισορροπίες και σαφώς διαγεγραμμένες σφαίρες επιρροής. Ει δυνατόν και κλειστές. Ο Βασίλης Παπαδρόσος, γενικός διευθυντής ειδήσεων και ενημέρωσης, ένας κλάδος στον οποίο θα επενδύσει τα μάλα ο Αλαφούζος, βρίσκεται σε εγρήγορση με έκδηλη νευρικότητα που εκδηλώθηκε πρόσφατα όταν εισηγήθηκε την απόλυση της επί 12 έτη λογίστριας του καναλιού. Ο Αλέξης Παπαχελάς – εξαιρετικά ικανός παίκτης, είναι πιο χαλαρός και θα συνδράμει στο περιεχόμενο.

    Ο Βασίλης Χιώτης που έκανε come back στη διεύθυνση του ΣΚΑΙ radio θα προτιμούσε να διοικεί το δικό του ερτζιανό «γαλατικό χωριό», χωρίς παρεμβάσεις εξ ου και δεν βλέπει με καλό μάτι τις συνέργειες του Ρ/Σ με συντάκτες άλλων properties του ομίλου (sites, TV).

    Ο Σπύρος Μάλλης πήρε τον τίτλο του αναπληρωτή διευθυντής και δεν είναι πολύ ευτυχής με το γεγονός ότι παρέδωσε το γραφείο του διευθυντή πίσω στον επανακάμψαντα Βασίλη Χιώτη.

    Στον σταθμό καταφθάνουν ο ένας μετά τον άλλον δημοσιογράφοι από την ΕΡΤ και όχι μόνο. Κοινό τους στοιχείο; Η γνωριμία και η καλή σχέση με τον Κ. Ζούλα.

    Σίγουρα καταφθάνει η Λίνα Παπαδάκη, πρώην σύμβουλος του Κ. Ζούλα στην ΕΡΤ.  Τη θέση του Γιάννη Παπαδόπουλου θα καταλάβει η Έλλη Κασόλη παρουσιάστρια του δελτίου τα Σαββατοκύριακα.

    H Λία Παρασκευά, η οποία διετέλεσε για πολλά χρόνια στέλεχος του ενημερωτικού τομέα στον ΣΚΑΪ, ενώ τα τελευταία χρόνια εργαζόταν στην ΕΡΤ αναλαμβάνοντας το ΕΡΤnews θα αναλάβει την αρχισυνταξία της «ταξιδιωτικής» καθημερινής εκπομπής με την Ευλαμπία Ρέβη που θα ξεκινήσει τον Δεκέμβριο και που θα εστιάζει σε περιοχές της Ελλάδας.

    Ο Δημήτρης Γιαγτζόγλου, εκ της ΕΡΤ ορμώμενος, ξεκίνησε στο ραδιόφωνο του σταθμού και ενδεχομένως να είναι συμπαρουσιαστής της Ευλαμπίας Ρέβη τα μεσημέρια στον ΣΚΑΙ TV. Pressing δέχεται και η Χριστίνα Βίδου της ΕΡΤ για την ίδια εκπομπή. Τέλος, στον ΣΚΑΙ έχει μετακινηθεί ο Πάνος Βόγλης που άφησε την ΕΡΤ για την εκπομπή «Monobala».

    Ολα αυτά θα μπορούσαν να συνοψιστούν σε μια φράση: Ghost Riders in the ΣΚΑΙ: Ωραία τα πάρτυ άφιξης αλλά τώρα αρχίζουν τα δύσκολα. Τα πολύ δύσκολα αφού τα μέτωπα είναι πολλά και δεν κλείνουν εύκολα…

    (*) Το τραγούδι “Ghost Riders in the Sky” είναι ένα θρυλικό κομμάτι της αμερικανικής country και western μουσικής, γραμμένο από τον Stan Jones το 1948 το οποίο τραγούδησε ο Johny Cash. Η ιστορία του τραγουδιού αφορά έναν καουμπόι που βλέπει ένα όραμα στον ουρανό με στοιχειωμένους καβαλάρηδες που κυνηγούν ασταμάτητα κοπάδια από διαβολικά βοοειδή. Το όραμα είναι μια προειδοποίηση για τη μοίρα των αμαρτωλών ψυχών, παροτρύνοντας τον καουμπόι να αλλάξει τον τρόπο ζωής του πριν να είναι αργά.

    Διαβάστε επίσης:

    Eurobank Equities για Fourlis: Έτοιμος για υψηλότερες τιμές
    «Παγώνει» η Εισφορά Αλληλεγγύης Συνταξιούχων (ΕΑΣ) για 600.000 συνταξιούχους – Επιβεβαίωση mononews
    Μύκονος: Ποιος διάσημος άφησε 3.000 ευρώ φιλοδώρημα σε μαγαζί



    ΣΧΟΛΙΑ