• Architecture & Design

    Estate at Pompey: Ένα αρχιτεκτονικό θαύμα στην καρδιά ενός αρχέγονου τροπικού δάσους

    Estate at Pompey


    Η FREECELL σχεδιάζει ένα καταφύγιο για τους λάτρεις της τέχνης σε μια καταπράσινη έκταση στη Τζαμάικα

    «Το να έχεις δική σου γη και να μην την καταστρέψεις, είναι η πιο όμορφη μορφή τέχνης που θα μπορούσε ποτέ κανείς να θέλει να έχει», είχε πει κάποτε ο Andy Warhol.

    Στο χάος του σημερινού κόσμου, η ζούγκλα εδώ γίνεται μια όαση ηρεμίας με μια σχεδόν υπερφυσική γοητεία. Είναι ένα μέρος, όπου αιωνόβια δέντρα, στολισμένα με αμπέλια, στέκονται σιωπηλά μάρτυρες αιώνων ιστορίας και λαογραφίας. Αυτή η πλούσια ταπετσαρία βιοποικιλότητας και πολιτιστικής κληρονομιάς έχει συμβάλει στη διαμόρφωση της περιοχής στο μοναδικό μέρος που είναι σήμερα.

    Το Estate at Pompey, ένα πρόσφατα ολοκληρωμένο οικιστικό έργο από την FREECELL Architecture, είναι κρυμμένο ανάμεσα σε πενήντα στρέμματα στο Πόρτλαντ, την καταπράσινη βορειοανατολική ακτή της Τζαμάικα.

    Συνδυάζοντας τη φύση, την τέχνη και την αρχιτεκτονική, το Estate at Pompey παίρνει μορφή σε μπετόν ως ένα καταφύγιο σχεδιασμένο τόσο για δημιουργικά μυαλά, όσο και για όσους αναζητούν μια απόδραση.

    Estate at Pompey

     

    Λίγο έξω από τη γειτονιά του San San, το κτήμα είναι προσβάσιμο μέσω ενός μεγάλου, φιδωτού δρόμου που οδηγεί τους επισκέπτες σε έναν απομονωμένο παράδεισο.

    Estate at Pompey

     

    Ο σχεδιασμός του σπιτιού ενσωματώνει μια μεγάλη γκάμα εγκαταστάσεων. Αυτά περιλαμβάνουν μια ιδιωτική κατοικία, ένα στούντιο μουσικής, μια παγόδα γιόγκα, στάβλους αλόγων και βιολογικά αγροκτήματα, όλα απλωμένα σε πολυεπίπεδες, ειδικά διαμορφωμένες περιοχές.

    Estate at Pompey

    Estate at Pompey

     

    Αντίστοιχα, κάθε στοιχείο είναι προσεκτικά διατεταγμένο για να ενισχύσει τη σύνδεση του κτήματος με το φυσικό του πλαίσιο.

    Estate at Pompey

    Estate at Pompey

     

    Με μια αυστηρή, τσιμεντένια δομή σχεδιασμένη για να συμπληρώνει το κατάφυτο τροπικό δάσος, το Estate at Pompey προτείνει μια επέκταση του βραχώδους εδάφους της Τζαμάικα που αναδύεται μέσα από τα δέντρα. Οι κύριες δομές του κτήματος είναι προσανατολισμένες στο να ανοίγουν ευρέως προς το καταπράσινο τοπίο, τα αιωνόβια δέντρα και τη ζωντανή άγρια ​​ζωή του νησιού. Το Πόρτλαντ, γνωστό για την ενδημική χλωρίδα και πανίδα του, προσφέρει ένα γραφικό σκηνικό για αυτό το σύγχρονο έργο αρχιτεκτονικής.

    Estate at Pompey

     

    Η ομάδα σχεδιασμού της FREECELL Architecture προσέγγισε το έργο με στόχο τη διατήρηση μιας ισορροπίας μεταξύ των ανθρωπογενών κατασκευών και του φυσικού κόσμου. Η αρχιτεκτονική ούτε κυριαρχεί ούτε υποχωρεί, αντίθετα, εγκαθιδρύει έναν διάλογο μεταξύ του δομημένου περιβάλλοντος και του γύρω δάσους.

    Estate at Pompey

    Estate at Pompey

     

    Αυτή η σχεδιαστική φιλοσοφία έχει ως αποτέλεσμα έναν χώρο που επιτρέπει στους κατοίκους να βιώνουν τα αξιοθέατα και τους ήχους της φύσης απολαμβάνοντας τις σύγχρονες ανέσεις.

    Estate at Pompey

    Estate at Pompey

     

    Η καρδιά του κτήματος είναι το Main House, που περιγράφεται από την FREECELL Architecture ως «ένας οργανισμός εσωτερικού-εξωτερικού χώρου που δένει τους κατοίκους του με το τοπίο της ζούγκλας και μεταξύ τους».

    Η κατοικία περιλαμβάνει πέντε υπνοδωμάτια και τέσσερα μπάνια. με ένα επιπλέον κρεβάτι και μπάνιο στο παρακείμενο κτίριο-στούντιο.

    Estate at Pompey

     

    Οι κοινόχρηστοι χώροι περιλαμβάνουν πολλά σαλόνια, μια μεγάλη υπαίθρια τραπεζαρία, ένα σαλόνι με πιάνο και μια συλλογή σπάνιων βινυλίων και μια πισίνα.

    Estate at Pompey

    Estate at Pompey

     

    Όπως είναι σαφές, η αρχιτεκτονική ομάδα επικεντρώθηκε στη δημιουργία χώρων που σιγοντάρουν στη χαλάρωση και σύνδεση, τόσο με τη φύση όσο και μεταξύ των επισκεπτών.

    Estate at Pompey

    Estate at Pompey

    Estate at Pompey

    Estate at Pompey

    //

    Φωτογραφίες: © Depasquale+Maffini

    https://www.frcll.com/

    www.pompeyjamaica.com

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

    Ο Pharrell Williams, τα μαργαριτάρια και οι Τιτάνες

    Η υποδειγματική αποκατάσταση του σπιτιού της σχεδιάστριας Melina Blaxland-Horne στην Πάτμο

    Η τέχνη σε επιφυλακή στη Δουνκέρκη



    ΣΧΟΛΙΑ