• Πολιτική

    ΣΥΡΙΖΑ: Με αυξημένη πλειοψηφία εγκρίθηκε το κείμενο εισήγησης στην Κεντρική Επιτροπή του Σαββάτου – Οι αποφάσεις

    • NewsRoom
    88η ΔΕΘ ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ ΠΑΠΠΑΣ Ν ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

    Ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Νίκος Παππάς (Δ) απαντάει σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο πλαίσιο της 88ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2024. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΧΗΡΑΣ


    Το κείμενο εισήγησης της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ εγκρίθηκε με αυξημένη πλειοψηφία εγκρίθηκε , εν όψη της Κεντρικής Επιτροπής του Σαββάτου αφορά τον οδικό χάρτη της εκλογής προέδρου και τα κριτήρια των υποψηφιοτήτων. «Προχωράμε με τα κριτήρια που ίσχυαν και στην προηγούμενη εκλογή προέδρου», ανέφερε επίσημη πηγή του κόμματος και εξήγησε ότι «για την υποβολή υποψηφιότητας απαιτούνται 30 υπογραφές μελών της Κεντρικής Επιτροπής».

    Οι ημερομηνίες για το χρονοδιάγραμμα μένουν ως έχουν, σύμφωνα με την προηγούμενη απόφαση της Πολιτικής Γραμματείας. Στις 19-20 Οκτωβρίου θα γίνει η εκλογή συνέδρων για το έκτακτο Συνέδριο το οποίο θα διεξαχθεί 1-3 Νοεμβρίου. Η εκλογή αρχηγού θα πραγματοποιηθεί στις 24-11 και 1-12.

    Η ημερομηνία κατάθεσης των υποψηφιοτήτων και των συνοδευτικών υπογραφών θα αποφασιστεί από την Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ το Σάββατο. Κάθε μέλος της ΚΕ μπορεί να υπογράψει και για περισσότερους από έναν υποψήφιο πρόεδρο.

    Σημειώνεται ότι υπήρξαν και άλλες προτάσεις στην συζήτηση, αλλά δεν ετέθησαν σε ψηφοφορία.

    Διαβάστε επίσης:

    Ευρωαγορές: Κλείσιμο με άνοδο μετά τη διατήρηση των επιτοκίων από την Τράπεζα της Αγγλίας, τις περικοπές της Fed

    X. Δούκας: Συνθήκες δημοκρατικής ανατροπής, όχι πίσω από κλειστές πόρτες

    Η Εύη Κουτσαυτάκη νέα διευθύνουσα σύμβουλος στον Ολυμπιακό



    ΣΧΟΛΙΑ