• Σχόλιο Αγοράς

    Ευρωαγορές: Αρνητικό κλείσιμο πριν από την απόφαση της Fed για τα επιτόκια

    • NewsRoom
    Το χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης, με δείκτες τον DAX αλλά και τον Stoxx 600

    Το χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης (Πηγή: REUTERS)


    Οι ευρωαγορές έκλεισαν με πτώση την Τετάρτη, καθώς οι επενδυτές εξέτασαν βασικά στοιχεία από την περιοχή και αναμένουν την απόφαση της Fed για τα επιτόκια.

    Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 έκλεισε στις 514,59 μονάδες με πτώση -0,50%, με τα περιφερειακά χρηματιστήρια και τους κλάδους να υποχωρούν. Οι επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας είχαν πτώση -0,78%, ενώ οι μετοχές τροφίμων και ποτών υποχώρησαν -1%. Τη μεγαλύτερη άνοδο από τις μετοχές του δείκτη σημείωσε η Ubisoft Entertainment S.A. βλέποντας τις μετοχές της να ανεβαίνουν 6,55%. Αντίθετα, τη μεγαλύτερη πτώση είχε Davide Campari-Milano N.V. βλέποντας τις μετοχές της να υποχωρούν -7,48%.

    Στην Ευρώπη, τα στοιχεία για τον πληθωρισμό του Ηνωμένου Βασιλείου για τον Αύγουστο δημοσιεύθηκαν την Τετάρτη, ανεβαίνοντας στο 2,2% σύμφωνα με στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας. Αυτό παρέμεινε αμετάβλητο από τον Ιούλιο σύμφωνα με τις προσδοκίες.

    Τα στοιχεία έρχονται πριν από τη συνεδρίαση της Τράπεζας της Αγγλίας και την απόφαση της για την πολιτική επιτοκίων που έχει προγραμματιστεί για την Πέμπτη. Είναι μια πολυάσχολη εβδομάδα για τις κεντρικές τράπεζες, με την Τράπεζα της Ιαπωνίας και την Fed να έχουν επίσης προγραμματίσει συνεδριάσεις.

    Η Fed είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα ανακοινώσει μείωση των επιτοκίων την Τετάρτη, η οποία θα είναι η πρώτη της από τότε που άρχισε να αυξάνει τα επιτόκια τον Μάρτιο του 2022.

    Ωστόσο, οι έμποροι είναι διχασμένοι σχετικά με το μέγεθος της περικοπής. Οι πιθανότητες μείωσης κατά 50 μονάδες βάσης αυξάνονται τις τελευταίες ημέρες και τελευταία ανήλθαν στο 65%, σύμφωνα με το εργαλείο FedWatch του CME Group.

    Ο Βρετανικός FTSE 100 έκλεισε στις 8.253,68 μονάδες με πτώση -0,68%.

    Ο CAC 40 της Γαλλίας έκλεισε στις 7.444,90 μονάδες με πτώση -0,57%. Ο γερμανικός DAX έκλεισε στις 18.711,49 μονάδες σημειώνοντας πτώση -0,08%.

    Στον Νότο ο FTSE MIB έκλεισε στις 33.655,49 μονάδες με πτώση -0,37% ενώ ο IBEX 35 έκλεισε στις 11.684,70 με πτώση -0.16%.

    Διαβάστε επίσης:

    Γερμανία: Το Βερολίνο «παγώνει» τις εξαγωγές όπλων προς το Ισραήλ

    Παράνομες συνταγογραφήσεις ΕΟΠΥΥ: Ένας στη φυλακή και τρεις ελεύθεροι η απόφαση της ανακρίτριας

    Εισαγγελική έρευνα για τη δηλητηρίαση επιχειρηματιών σε δείπνο στη Θεσσαλονίκη



    ΣΧΟΛΙΑ