• Κοινωνία

    Υποβρύχιο «Titan»: Πλάνα από την ουρά του βυθισμένου πλοίου έδωσε η Αμερικανική Ακτοφυλακή (video)

    • NewsRoom


    Πλάνα από την «ουρά» του υποβρυχίου «Titan», που εξερράγη πέρυσι τον Ιούνιο, κοστίζοντας τη ζωή στα πέντε άτομα που επέβαιναν σ΄αυτό δημοσιοοποίησε η Αμερικανική Ακτοφυλακή

    Την ίδια ώρα έρχονται στο φως τα τελευταία μηνύματα που έστειλε το πλήρωμα πριν την κατάρρευση.

    Μεταξύ των τελευταίων λέξεων που ακούστηκαν από το πλήρωμα του πειραματικού υποβρύχιου σκάφους που κατευθυνόταν προς το ναυάγιο του Τιτανικού ήταν «όλα καλά εδώ», σύμφωνα με μια οπτική αναπαράσταση του ταξιδιού πριν από την κατάρρευσή του που προβλήθηκε στην ακροαματική διαδικασία.

    Υπενθυμίζεται ότι, το σκάφος βαθέων υδάτων ήταν λιγότερο από δύο ώρες μετά την κάθοδό του προς το ναυάγιο του Τιτανικού όταν εξερράγη τον Ιούνιο του 2023.

    Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, μια ακρόαση αποκάλυψε ότι ένα από τα τελευταία μηνύματα από το πενταμελές πλήρωμα πριν χάσουν οριστικά την επαφή με το μητρικό πλοίο του Τιτάνα ήταν «όλα καλά εδώ».

    Ένα ρομποτικό καταδυτικό όχημα που αναπτύχθηκε από ένα καναδικό πλοίο είχε ανακαλύψει ένα πεδίο συντριμμιών από τον υποβρύχιο Τιτάνα στον βυθό της θάλασσας περίπου 1.600 πόδια (488 μέτρα) από την πλώρη του Τιτανικού, 2 1/2 μίλια (4 χλμ.) κάτω από την επιφάνεια. σε μια απομακρυσμένη γωνιά του Βόρειου Ατλαντικού, είπε στους δημοσιογράφους ο αντιναύαρχος της ακτοφυλακής των ΗΠΑ Τζον Μάουγκερ.

    Διαβάστε επίσης:

    Ανοδικά και τον Ιούλιο ο τζίρος σε καταλύματα και εστίαση – Πού καταγράφηκε η μεγαλύτερη αύξηση

    Επιτόκιο 3,11% στην επανέκδοση ομολόγου λήξης 2034 – Το δημόσιο κέρδισε 250 εκατ ευρώ

    Γεωργιάδης: Και νέο μέτρο για τη στεγανοποίηση της συνταγογράφησης – Κανένα φάρμακο χωρίς εξετάσεις



    ΣΧΟΛΙΑ