• Οικονομία

    Γνωστός κατασκευαστής και ιδιοκτήτης ποδοσφαιρικής ομάδας ελέγχεται για απάτη 11 εκατ. ευρώ με εικονικά τιμολόγια

    Χαράλαμπος Βουρλιώτης, Επικεφαλής της Αρχής για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος

    Χαράλαμπος Βουρλιώτης, Επικεφαλής της Αρχής για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος


    Ένας επιχειρηματίας. που μεταξύ άλλων είναι βασικός μέτοχος μαζί με τον αδελφό του σε κατασκευαστική εταιρεία και σε ξενοδοχεία σε 2 νησιά των Κυκλάδων (Πάρο και Μύκονο) , ενώ είναι και βασικός βασικός μέτοχος σε ομάδα της Super League 2, είναι μεταξύ των περίπου 140 προσώπων με δεσμευμένη περιουσία και ελεγχόμενος ποινικά για υπόθεση απάτης, εικονικών συναλλαγών και μη απόδοσης Φ.Π.Α. που, στο σύνολο, φέρεται να ξεπερνά τα 11 εκατομμύρια ευρώ.

    Την έρευνα έκανε η Αρχή για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος και ο επικεφαλής της Χαράλαμπος Βουρλιώτης εξέδωσε τις διατάξεις δέσμευσης κινητής και ακίνητης περιουσίας των εμπλεκομένων έως του ποσού των 140 με 150 εκατομμυρίων ευρώ.

    Ο κ. Βουρλιώτης ήδη διαβίβασε πόρισμα 300 σελίδων τόσο στην Οικονομική Εισαγγελία για τη διενέργεια ποινικής έρευνας όσο και στην Ευρωπαϊκή Εισαγγελία που θα ερευνήσει το σκέλος των αδικημάτων για ευρωπαϊκά κονδύλια.

    Σύμφωνα με πληροφορίες ανήκουν σε διάφορες επαγγελματικές κατηγορίες όπως μεταφορείς, λογιστές, κατασκευαστές, εργολάβοι και επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται και στον χώρο της εστίασης.

    Τα αδικήματα που θα αναζητήσουν οι εισαγγελείς είναι του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος και της απάτης σε βάρος του Δημοσίου και της Ευρωπαϊκής Ένωσης καθώς οι ελεγχόμενοι να μην απέδιδαν ΦΠΑ αλλά να έπαιρναν παράνομα επιστροφές.

    Σύμφωνα με πληροφορίες η Αρχή ερεύνησε τα συγκεκριμένα πρόσωπα μετά από αναφορές τραπεζών για ύποπτες συναλλαγές.

    Να σημειωθεί ότι ο κατασκευαστής είχε δημιουργήσει το 2023 και μια εταιρεία ακινήτων με την τέως σύζυγο διάσημου, τέως, πολιτικού της Ελλάδος.

    Η εταιρεία ονομάζεται P……. Development Α.Ε. Αξιοποίησης Ακινήτων και Συµµετοχών.

    Το αρχικό µετοχικό κεφάλαιο ήταν 25.000 ευρώ.

    Διαβάστε επίσης:

    Commerzbank: Η CFO Bettina Orlopp αναμένεται να αναλάβει τις συνομιλίες με την UniCredit

    Γεωργιάδης: Και νέο μέτρο για τη στεγανοποίηση της συνταγογράφησης – Κανένα φάρμακο χωρίς εξετάσεις

    Google: Ακυρώνει το πρόστιμο ύψους 1,49 δισ. το ευρωπαϊκό δικαστήριο



    ΣΧΟΛΙΑ