• Business

    Commerzbank: Η CFO Bettina Orlopp αναμένεται να αναλάβει τις συνομιλίες με την UniCredit

    • NewsRoom

    Bettina Orlopp Φωτογραφία: Alex Kraus/Bloomberg


    Η Commerzbank σκέφτεται να τοποθετήσει την CFO της, Bettina Orlopp επικεφαλής των συνομιλιών με την UniCredit, κατά την διάρκεια της συνεδρίασης του εποπτικού συμβουλίου της τράπεζας την επόμενη εβδομάδα, σύμφωνα με πηγές του reuters.

    Η UniCredit απέκτησε μερίδιο 9% στη γερμανική τράπεζα, εκφράζοντας παράλληλα ενδιαφέρον για την εξαγορά και συγχώνευση της.

    Η απόφαση για την Orlopp θα μπορούσε να ληφθεί την Τρίτη, όταν ξεκινήσει η διήμερη συνεδρίαση του εποπτικού συμβουλίου και της διοίκησης της Commerzbank όπου θα συζητήσουν τη στρατηγική του ομίλου και την απάντησή του στην UniCredit, δήλωσαν οι πηγές.

    Η Commerzbank εισέρχεται στις συνομιλίες καθώς είναι υποχρεωμένη να το κάνει, αν και η διοίκηση της παραμένει αντίθετη σε μια εξαγορά από την ιταλική τράπεζα, δήλωσε μία από τις πηγές. Η απόφαση δεν είναι οριστική και μπορεί να αλλάξει.

    Η Commerzbank αρνήθηκε να σχολιάσει.

    Ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας Manfred Knof ανακοίνωσε ότι θα αποχωρήσει από της θέση του στο τέλος του 2025, λίγες ώρες πριν η UniCredit αποκαλύψει τη συμμετοχή της, εγείροντας ερωτήματα σχετικά με το αν ήταν ο πλέον κατάλληλος για να ηγηθεί τυχόν συνομιλιών.

    Η Commerzbank, με περισσότερους από 25.000 επιχειρηματικούς πελάτες, σχεδόν το ένα τρίτο των γερμανικών εξωτερικών εμπορικών πληρωμών και περισσότερο από 42.000 προσωπικό, αποτελεί άξονα της γερμανικής οικονομίας, της βιομηχανικής ατμομηχανής της Ευρώπης, αναφέρει το reuters.

    Την Δευτέρα έγινε γνωστό ότι η UniCredit πρόκειται να ζητήσει άδεια από τις ρυθμιστικές αρχές για την απόκτηση μεριδίου έως και 30% της Commerzbank, καθώς ο διευθύνων σύμβουλος της Andrea Orcel επιδιώκει μια πιθανή εξαγορά της τράπεζας.

    Η ιταλική τράπεζα θα καταθέσει πιθανότατα την αίτηση στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, η οποία είναι η κορυφαία τραπεζική ρυθμιστική αρχή της ευρωζώνης, μέσα στις επόμενες ημέρες, σύμφωνα με πηγές του bloomberg.

    Διαβάστε επίσης:

    UniCredit: Θα ζητήσει την έγκριση της ΕΚΤ για να αποκτήσει ποσοστό έως και 30% της Commerzbank

    UniCredit-Commerzbank: Η κίνηση του Andrea Orcel ανοίγει την πόρτα για την ενοποίηση των ευρωπαϊκών τραπεζών

    Commerzbank: Κατά της εξαγοράς μεριδίου της από την UniCredit οι συνδικαλιστές του Ver.di



    ΣΧΟΛΙΑ