• Σχόλιο Αγοράς

    Χρηματιστήριο: Μαζεύει τις απώλειες η ΜΟΗ

    Γιάννης Βαρδινογιάννης

    Γιάννης Βαρδινογιάννης


    Kίνηση μέχρι τις 1.432 μονάδες και μετά πισωγύρισμα για τον γενικό δείκτη του Χρηματιστηρίου Αθηνών (Χ.Α.) και συναλλαγές πάνω από 4 εκατ. ευρώ. H μετοχή της ΜΟΗ στο επίκεντρο αν και πήγε να ξεφύγει πτωτικά με απώλειες 1,80% τελικά δείχνει να μαζεύεται σε -0,83%, στα 21,42 ευρώ.

    Πρόκειται για συνέχεια των τελευταίων συνεδριάσεων και η σημερινή. Χλιαρή άνοδο κατέγραψε χθες ο γενικός δείκτης, κάτι που επισημαίνει και η Depolas Investments για 3η συνεχόμενη ημέρα ακολουθώντας εν πολλοίς τους βασικούς μετοχικούς ευρωπαϊκούς δείκτες.

    Για σήμερα, η χρηματιστηριακή θεωρεί ότι στο επίκεντρο θα βρεθεί η συνεδρίαση της FED, όπου αναμένεται μείωση επιτοκίων με τις συγκλίνουσες εκτιμήσεις να είναι μοιρασμένες μεταξύ των 25 και 50 μβ. Σε κάθε περίπτωση εκτιμούμε ότι ενδεχομένως περισσότερο σημαντική αυτή την φορά θα είναι και η ομιλία Πάουελ, όπου θα πρέπει και να στηρίξει την τελική απόφαση.

    Πέραν αυτού, η σημερινή ατζέντα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τον πληθωρισμό Αυγούστου (τελική μέτρηση) της Ευρωζώνης, τις εβδομαδιαίες αιτήσεις ενυπόθηκων δανείων και στοιχεία από άδειες κατασκευής και ενάρξεις κατοικιών Αυγούστου στις ΗΠΑ.

    Στο δια ταύτα, και δεδομένου ότι η FED συνεδριάζει το βράδυ ενδέχεται να έχουμε άλλη μία χαλαρή συνεδρίαση.

    Στο 1,574 ευρώ ενισχύεται η Άλφα, αμετάβλητη η ΕΤΕ, στα 7,46 και οριακά κέρδη για την Eurobank, στο 1,974 ευρώ.

    Χαμηλές οι διακυμάνσεις για τα υπόλοιπα blue chips.

    Στα 32,80 υποχωρεί η Τιτάν, κέρδη πάνω από 1% για τη ΔΕΗ στα 11,46 σε μία κίνηση που μοιάζει πιο πολύ με τη χθεσινή, πάνω από τα 7,09 ευρώ ενισχύονται τα ΕΛΠΕ, στα 3,06 ευρώ ενισχύεται η Ιντρακόμ., στα 13,35 ευρώ το Κρι Κρι, ενώ πιέσεις βγαίνουν στην Jumbo 0,81% και στον Μυτιληναίο 0,47%.

    Οριακά τα κέρδη για ΟΤΕ και ΟΠΑΠ, στα 15,12 και 15,87 ευρώ αντίστοιχα. Μόλις 0,22% τα κέρδη του ΑΔΜΗΕ στο ξεκίνημα.

    Διαβάστε επίσης:

    Πρόγραμμα Σπίτι μου ΙΙ – Νέα ευνοϊκή αλλαγή για τα εισοδηματικά κριτήρια

    Αντιδρούν οι επαγγελματίες της Σαντορίνης για την επιβολή υψηλού τέλους στην κρουαζιέρα

    Υπουργείο Υγείας: Η επόμενη μέρα μετά την απάτη με τα φάρμακα στον ΕΟΠΥΥ



    ΣΧΟΛΙΑ