• Πολιτισμός

    Μια γυάλινη γλυπτική εγκατάσταση τέχνης στο King George

    Εγκατάσταση τέχνης από γυαλί στο αίθριο του ξενοδοχείου

    Εγκατάσταση τέχνης από γυαλί στο αίθριο του ξενοδοχείου


    Μια υπέροχη κρυστάλλινη «βροχή» από φύλλα ελιάς αντικρίζουν πλέον από τα παράθυρά τους οι ένοικοι του ξενοδοχείου King George στην πλατεία Συντάγματος αλλά όχι μόνον αυτοί, και όλοι οι επισκέπτες του.

    Μια «βροχή», που αποκαλύφθηκε στο εσωτερικό αίθριο του κτηρίου ως γυάλινη εγκατάσταση μήκους 21 μέτρων που αιχμαλωτίζει τις αισθήσεις. Πόσο μάλλον που το έργο είναι εμπνευσμένο από το ελαιόδεντρο σύμβολο της χώρας, με την διαχρονική αξία και σημασία του.

    Πρωταρχικός στόχος άλλωστε αυτής της καλλιτεχνικής προσθήκης ήταν να εμπλουτίσει τη φωτεινή, εσωτερική όψη του ξενοδοχείου με ένα ελκυστικό θέαμα ως συνέχεια της πορείας του, ενισχύοντας τη δέσμευσή του να προάγει ένα περιβάλλον όπου η τέχνη και η πολυτέλεια συνυπάρχουν αρμονικά σε ένα ποιητικό αφήγημα.

    Εγκατάσταση τέχνης από γυαλί στο αίθριο του ξενοδοχείου

    Αλλά και το λόμπι αυτού του ιστορικού ξενοδοχείου της οικογένειας Αθανάσιου Λασκαρίδη, που ως γνωστόν βρίσκεται δίπλα στη εμβληματική  Μεγάλη Βρεταννία, η οποία συμπλήρωσε ήδη τα 150 χρόνια παρουσίας της στο κέντρο της Αθήνας  κοσμεί ένα καλαίσθητο μαρμάρινο πάτωμα με διακοσμητικά στοιχεία από φύλλα ελιάς και έργα τέχνης υψηλής αξίας.

    Το νέο, άκρως εντυπωσιακό έργο τέχνης αναμένεται έτσι, να αποτελέσει σημείο αναφοράς, ενισχύοντας την αισθητική του ξενοδοχείου και ταυτόχρονα ανοίγοντας το διάλογο για τη συμβιωτική σχέση μεταξύ τέχνης και φιλοξενίας.

    Εγκατάσταση τέχνης από γυαλί στο αίθριο του ξενοδοχείου

    Η παράδοση στην τέχνη

    Τον συντονισμό και την υλοποίηση της εγκατάστασης του γυάλινου έργου τέχνης ανέλαβε η Lasvit,  κορυφαία εταιρeία στο σχεδιασμό και κατασκευή σύγχρονων εγκαταστάσεων τέχνης από γυαλί.

    Στο ενεργητικό της μάλιστα καταγράφονται πάνω από 3000 κατά παραγγελία έργα παγκοσμίως, τοποθετημένα σε μερικά από τα πιο εντυπωσιακά ξενοδοχεία, εμπορικά καταστήματα, πολιτιστικά ιδρύματα και δημόσιους χώρους.

    Με ειδίκευση στις γυάλινες κατασκευές, καθώς θεωρεί το συγκεκριμένο υλικό ως το κατάλληλο μέσο έκφρασης για πειραματισμούς, στηρίζεται στις παραδοσιακές μεθόδους  υιοθετώντας και τεχνολογίες αιχμής.

    Εγκατάσταση τέχνης από γυαλί στο αίθριο του ξενοδοχείου

    Την επιμέλεια είχε η ιστορικός τέχνης και ανεξάρτητη εικαστική σύμβουλος Μαρία Μιγάδη, η οποία όπως σημειώνει «Την εντυπωσιακή αυτή γλυπτική εγκατάσταση από γυαλί Βοημίας της Lasvit μπορεί κανείς να θαυμάσει και στο βραβευµένο Tudor Hall Restaurant, αλλά και σε πληθώρα δωµατίων στο ξενοδοχείο King George».

    Προσθέτοντας ότι  το King George υποδέχεται τους επισκέπτες του με πολλά έργα μουσειακά έργα τέχνης των Γιάννη Μόραλη «Σύνθεση», Paul McCarthy «White Snow Asleep» και Albert Ohelen «Kampf dem gemeinem RebrUssler, καθώς επίσης με μια σειρά έργων της  εικαστικού Σοφίας Πετροπούλου.

    Ενώ υπενθυμίζει ακόμη, το έργο του  σπουδαίου εικαστικού Γιώργου Λάππα «Mappemonde», που βρίσκεται στο ξενοδοχείο Athens Capital της οικογένειας Αθανάσιου Λασκαρίδη επίσης.

    Διαβάστε επίσης:

    Γιάννης Γαΐτης – Γαβριέλλα Σίμωση και το Μουσείο που ατενίζει το Αιγαίο



    ΣΧΟΛΙΑ