• Σχόλιο Αγοράς

    Χρηματιστήριο: Ξέσπασμα της Alpha, πακέτα στην Eurobank, η Piraeus Sec. ανέβασε την Cenergy, ούτε τον… Δεκαπενταύγουστο τέτοιο όγκο η ΕΧΑΕ!

    Βασίλης Ψάλτης, Φωκίων Καραβίας, Αλέξης Αλεξίου, Γιάννος Κοντόπουλος

    Βασίλης Ψάλτης, Φωκίων Καραβίας, Αλέξης Αλεξίου, Γιάννος Κοντόπουλος


    To 3X3 έκανε η αγορά κλείνοντας με θετικό πρόσημο στα υψηλά ημέρας, με την Άλφα, από τις τράπεζες, να κλέβει τις εντυπώσεις στο κλείσιμο, στην Eurobank έγιναν πολλά πακέτα απογειώνοντας τις συναλλαγές στα 12 εκατ. κομμάτια και η ΕΤΕ που είναι στο επίκεντρο λόγω placement έκλεισε με άνοδο 1,03%.

    Πολύ καλή συμπεριφορά για την Τιτάν που έκλεισε στα υψηλά ημέρας, την Cenergy που την βοήθησε η έκθεση της Πειραιώς Χρηματιστηριακή που ανεβάζει την τιμή στόχο στα 12,95 ευρώ, ισχυρή αντίδραση και σήμερα για το Κρι Κρι, την Lamda που πουλάει οικόπεδα στο Ελληνικό και εγγράφει λογιστικά κέρδη άνω των 82 εκατ. ευρώ, ενώ «έκατσε» ο ΑΔΜΗΕ και απογοήτευσε πάλι χρηματιστηριακά η ΕΥΔΑΠ, με την Πειραιώς να εμφανίζει στασιμότητα στα 3,85ω – 3,86 ευρώ.

    Αυξημένος ο όγκος λόγω πακέτων στη Eurobank η οποία έκλεισε με απώλειες 0,58%, στο 1,968 ευρώ.

    Συνολικά έγιναν 8 πακέτα στη μετοχή συνολικού όγκου 7,1 εκατ. τεμάχια και ο τίτλος έκανε συνολικό όγκο 12,003 εκατ. τεμάχια.

    Απογοητευτικός όγκος για την ΕΧΑΕ με μόλις… 18 χιλιάδες τεμάχια.

    Μία μέρα μετά τον Δεκαπενταύγουστο είχαν διακινηθεί πάνω από 50 χιλιάδες…

    Έχει γράψει και 15 χιλιάδες κομμάτια στις 2/9…

    Κατά τα άλλα, οι συναλλαγές στο Χ.Α. τερμάτισαν την Τρίτη στις 1429,79 μονάδες και με άνοδο 0,43% στα υψηλότερα ενδοσυνεδριακά επίπεδα, ενώ οι συναλλαγές άγγιξαν τα 99 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 8 εκατ. ευρώ ήταν πακέτα.

    Κινητικότητα αρχίζει και εμφανίζεται, σημειώνουν οι αναλυτές, με αφορμή το επικείμενο  placement της Εθνικής, ενώ κίνητρο στους αγοραστές δίνουν τα deals από συγκεκριμένες εταιρείες, Κρι ΚριLamda κ.ά.

    Στις αγορές βγήκε η Eurobank με την έκδοση «πράσινου» senior preferred ομολόγου, αντλώντας από την έκδοση το ποσό των 850 εκατ. ευρώ, με τις προσφορές να ξεπερνούν τα 4 δισ. ευρώ.

    Σημειώνεται ότι το βιβλίο προσφορών άνοιξε με αρχική τιμολόγηση (IPTs) στο 4,5% περίπου (MS + 210 μονάδες  βάσης) και διαμορφώθηκε στο 4%, περίπου (MS + 180 μονάδες βάσης).

    Απώλειες 0,58% για τη μετοχή, στο 1,968 ευρώ.

    Tην ίδια στιγμή για την Εθνική, η J P Morgan θεωρεί ότι τα 8 ευρώ είναι ο στόχος για την διάθεση του 13% της Εθνικής τράπεζας από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας… το υπόλοιπο 5,39% θα δοθεί το 2025 και θα το επαναγοράσει η Εθνική σε τιμή πάνω από τα 9 ευρώ.

    Η μετοχή έκλεισε στα 7,46 ευρώ με άνοδο 1,03%.

    Την Παρασκευή 20/9 θα πραγματοποιηθεί η τριπλή λήξη παραγώγων αλλά και  το rebalancing της αναθεώρησης των δεικτών FTSE Russell όπου αναμένεται αύξηση του τζίρου για όλες τις μετοχές λόγω των ροών, όπως έχει καταγραφεί και σε προηγούμενες περιπτώσεις rebalancing.

    Υπενθυμίζεται ότι η μετοχή της Cenergy αλλά και της Intralot είναι οι μεγάλες κερδισμένες από την αναδιάρθρωση των δεικτών FTSE Russell που ανακοινώθηκε στις 23/8.

    Κέρδη πάνω από 2,08% για την Cener και 0,52% η Ιντραλότ, στο 1,15 ευρώ.

    Επιστρέφοντας στις τράπεζες, η Alpha έδειξε να ξεφεύγει από το 1,50 ευρώ κλείνοντας στο 1,57 και με κέρδη 1,42%, ενώ με οριακές απώλειες έκλεισε η Πειραιώς για μία ακόμα συνεδρίαση.

    Από τα  blue chips σε πλεονεκτική θέση η Τιτάν με +2,65%, στα 32,95 ευρώ, 0,9% η άνοδος για την Aegean, στα 11,34 ευρώ η ΔΕΗ, +1,92% η Κρι Κρι μετά την είδηση για άνοιγμα στις ΗΠΑ, +1,97% η Lamda, σε υψηλό μηνός, στα 7,25 ευρώ, καθώς πούλησε οικόπεδο – φιλέτο στο Ελληνικό, αξίας 125 εκατ. ευρώ στον εφοπλιστή Γιώργο Προκοπίου.

    Στα 15,10 ευρώ σκαρφάλωσε ο ΟΤΕ πάνω από 1% τα κέρδη για τον Μυτιληναίο, στα 33,78 ευρώ, +1,81% το Jumbo, στα 24,72, ενώ οριακές απώλειες για ΕΛΠΕ και Μότορ Όιλ.

    Πτώση 1,4% για την ΕΥΔΑΠ, κάτω από τα 5 ευρώ η Ιντρακάτ.

    Διαβάστε επίσης

    ΧΑ: Πράσινο φως στην εισαγωγή των μετοχών της Τράπεζας Κύπρου

    ΑΧΙΑ για Lamda Development: Η αξία του του Ελληνικού είναι πολύ υψηλή

    Piraeus Securities για Κρι Κρι: Αγοράστε τη μετοχή με στόχο τα €15,80



    ΣΧΟΛΙΑ