• Διεθνής πολιτική

    Μπάιντεν μετά τη δεύτερη απόπειρα δολοφονίας του Τραμπ: Η Μυστική Υπηρεσία «χρειάζεται βοήθεια»

    • NewsRoom
    Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν

    Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν


    Η Μυστική Υπηρεσία των ΗΠΑ χρειάζεται περισσότερη βοήθεια, δήλωσε τη Δευτέρα ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, μετά την αποτροπή της φερόμενης απόπειρας δολοφονίας του υποψήφιου των Ρεπουμπλικανών για την προεδρία Ντόναλντ Τραμπ κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

    Ο Μπάιντεν, μιλώντας σε δημοσιογράφους, δήλωσε ότι δεν έχει ακόμη πλήρη αναφορά για το περιστατικό της Κυριακής στη Φλόριντα και ότι είναι ευγνώμων που ο πρώην πρόεδρος είναι καλά.

    Δημοσιογράφοι ρώτησαν τν Μπάιντεν αν η Μυστική Υπηρεσία χρειάζεται περισσότερα χρήματα ή προσωπικό και ο Μπάιντεν είπε ότι πράγματι υπάρχει αυτή η ανάγκη. “‘Ενα πράγμα θέλω να ξεκαθαρίσω: η Υπηρεσία χρειάζεται περισσότερη βοήθεια”, είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: “Και νομίζω ότι το Κογκρέσο θα πρέπει να ανταποκριθεί στις ανάγκες τους, αν όντως χρειάζονται περισσότερους υπαλλήλους”.

    Στο μεταξύ, σύμφωνα με το BBC, ο ύποπτος που συνελήφθη δεν πυροβόλησε, επιβεβαίωσε ο σερίφης της κομητείας Παλμ Μπιτς Ρικ Μπράντσο. Σε συνέντευξή του, στο Fox News, ο Μπράντσο είπε ότι ένας πράκτορας της Μυστικής Υπηρεσίας άνοιξε πυρ αφού είδε μια καραμπίνα να ξεπροβάλλει μέσα από θάμνους και δεν είναι γνωστό τι χτύπησαν οι σφαίρες αυτές. Είπε επίσης ότι βρέθηκαν κεραμικά πλακάκια μέσα σε σακίδια πλάτης όπου εντοπίστηκε ο ύποπτος, “το οποίο νομίζω ότι ήταν μια προσπάθεια να έχει ένα πράγμα τύπου αλεξίσφαιρου κρεμασμένο στον φράχτη”. “Είχαμε περικυκλώσει το μέρος με ελικόπτερα και σκυλιά μέσα σε λίγα λεπτά”, πρόσθεσε.

    Ο Μπράντσο είπε ότι μεταξύ των ερωτημάτων που προσπαθούν να απαντήσουν οι αρχές είναι πού έμενε ο ύποπτος στη Φλόριντα και πώς έφτασε εκεί, δεδομένου ότι πιστεύεται ότι ζούσε στη Χαβάη. “Κατά τα άλλα, βρίσκεται στη φυλακή μας, στο ομοσπονδιακό κρατητήριο”. Ο ύποπτος, Ryan Wesley Routh, 58 ετών, μπορεί να εμφανιστεί στο δικαστήριο τις επόμενες ώρες και αναμένεται να αντιμετωπίσει ομοσπονδιακές κατηγορίες.

    Παράλληλα, ο Τραμπ αναμένεται να συναντηθεί με τον εκτελούντα χρέη διευθυντή της Μυστικής Υπηρεσίας Ρόναλντ Ρόου, μετέδωσε το CBS News. Ο Ρόου ανέλαβε καθήκοντα διευθυντή μετά την παραίτηση της Κίμπερλι Τσιτλ μετά την απόπειρα δολοφονίας του Τραμπ τον Ιούλιο.

    Διαβάστε επίσης

    Σολτς: Επιθυμεί ενίσχυση εμπορίου με Καζακστάν χωρίς παράκαμψη των κυρώσεων ενάντια στη Ρωσία

    ΗΠΑ: Έντονη κριτική στις Μυστικές Υπηρεσίες μετά τη δεύτερη απόπειρα δολοφονίας κατά του Τραμπ

    Γιοάβ Γκαλάντ: Τελειώνει ο χρόνος για την εξεύρεση διπλωματικής λύσης με την Χεζμπολάχ στο Λίβανο



    ΣΧΟΛΙΑ