• Τα παιχνίδια με την Εθνική, τι συμβαίνει με την Aegean, ο ύπνος του pirouetter ΜΜ, ποιος εφοπλιστής πήρε μπόνους 3 εκατ., οι φήμες για Τζίτζι, η Αίγλη που «έκαψε» την Άννα και ένα μυθικό πάρτι στο Island

    Ο πέλεκυς για την υπόθεση του Predator και των υποκλοπών έπεσε, αλλά είναι… made in USA.

    Wiseman
    image
    Wiseman

    Εθνική Τράπεζα: Τα παιχνίδια της BofA

    Αγαπητοί αναγνώστες, χθες η επενδυτική κοινότητα αιφνιδιάστηκε από την έκθεση που δημοσιοποίησε η BANK of America (BofA) για την Εθνική τράπεζα.

    Δίδει τιμή στόχο τα 8 ευρώ, όταν άλλα reports όπως για παράδειγμα της UBS, δίνει τιμή στόχο τα 11,2 ευρώ και η JP MORGAN τα 9,70 ευρώ.

    Τα reports των UBS και JP δημοσιοποιήθηκαν τον Αύγουστο δηλαδή μετά τα αποτελέσματα του α’ εξαμήνου.

    Προφανώς οι διαφορές στις τιμές στόχους της BofA με τις άλλες δυο τράπεζες είναι θηριώδεις.

    Και σε αυτό το σημείο εξακολουθούν να ισχύουν τα ερωτήματα που έχει θέσει εδώ και πολλές εβδομάδες το mononews.gr.

    Είναι σαφές ότι υπάρχουν πολύπλευρες ίσως και εσκεμμένες πιέσεις (η έκθεση της BofA το αποδεικνύει), έτσι ώστε, εν όψει του placement, η τιμή της μετοχής να βρεθεί μεταξύ των 7 και 7,5 ευρώ.

    Αυτό έγινε σαφές όταν η τιμή της μετοχής την προηγουμένη Παρασκευή, ενδοσυνεδριακά,  βρέθηκε στην περιοχή των 7,21 ευρώ.

    Χθες σημείωσε μικρή άνοδο κατά 1% και έκλεισε στα 7,4 εύρω.

    Σε κάθε περίπτωση προβληματίζει η τιμή στόχος που έδωσε η BofA για την Εθνική Τράπεζα.

    Τώρα όσον αφορά τις άλλες τράπεζες η Alpha και η EUROBANK σημείωσαν κέρδη ενώ η Πειραιώς υποχώρησε και έκλεισε με μικρές απώλειες.

     LAMDA- Κρι-Κρι

    Η Lamda βρέθηκε και πάλι πάνω από τα 7 ευρώ και για την ακρίβεια στα 7,11 ευρώ.

    Το Κρι Κρι σημείωσε άνοδο 5% στα 13 ευρώ, και πλέον η εταιρεία έχει κεφαλαιοποίηση 430 εκατ. ευρώ.

    Από τις 6 Αυγούστου η τιμή της μετοχής έχει 21 ανοδικές συνεδριάσεις και 8 πτωτικές.

    Σας θυμίζω ότι στις 13 Μαΐου το mononews.gr στην στήλη traders book είχε δώσει τιμή στόχο για την μετοχή τα 14 ευρώ.

    Τι συμβαίνει με την AEGEAN

    Ουδείς μπορεί να καταλάβει τι γίνεται στην Aegean.

    Ο τίτλος τις τελευταίες 7 συνεδριάσεις σημειώνει πτώση με αποτέλεσμα από τα 11,52 στις 5 Σεπτέμβριου, χθες να ολοκληρώσει την συνεδρίαση στα 10,61 ευρώ.

    Αυτό που είναι εντυπωσιακό είναι ότι οι όγκοι των συναλλαγών κυμαίνονται μεταξύ 17.000 και 109.000 μετοχών.

    Προφανώς κάποιος επίμονος παίκτης ρευστοποιεί την θέση του.

    Για να σας φρεσκάρω την μνήμη, στις 21 Μαρτίου του 2024 ο εφοπλιστής Θανάσης Λασκαρίδης πούλησε σημαντικό μέρος της θέσης του, περίπου 3,4%, στον αδελφό του επίσης εφοπλιστή Πάνο Λασκαρίδη (κάτοχος των μετοχών  η Alnesco Enterprises) στην τιμή των 12 ευρώ.

    Σήμερα ο κ. Πάνος Λασκαρίδης κατέχει το 12% των μετοχών της αεροπορικής.

    Το ποσοστό του κ. Θανάση Λασκαρίδη έχει υποχωρήσει κάτω του 5% (εκτιμάται ότι στις 21 Μαρτίου ήταν στο 3,5%) οπότε ο ίδιος δεν είναι υποχρεωμένος, να δημοσιοποιεί τις κινήσεις του.

    Οπότε ουδείς γνωρίζει ποιος είναι ο επίμονος πωλητής της AEGEAN τις τελευταίες ημέρες.

     

    Το δώρο στον Μιτζάλη

    Δώρο στο Κωνσταντίνο Μιτζάλη της ΑΒΑΞ μαθαίνω ότι κάνει ο υπουργός υποδομών και μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας, τους πέντε μήνες που απομένουν ώστε να αναλάβει η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ τη παραχώρηση της Αττικής Οδού.

    Για να γίνω πιο σαφής με απόφαση του Χρήστου Σταϊκούρα η διαχείριση και η λειτουργία της Αττικής Οδού για πέντε μήνες από την ημερομηνία της υπογραφής της σύμβασης μεταξύ του ΤΑΙΠΕΔ και της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ θα παραμείνει στον υφιστάμενο παραχωρησιούχο που είναι το σχήμα ΑΒΑΞ-Ελλάκτωρ (ΑΚΤΩΡ Παραχωρήσεις).

    Επομένως, οποιοδήποτε σενάριο για επιστροφή του οδικού άξονα στο Δημόσιο και πιθανότατα στο ΤΑΙΠΕΔ από τις 8 Οκτωβρίου που έληγε η υφιστάμενη περίοδος παραχώρησης πάει…περίπατο.

    Οι απορίες είναι αρκετές αφού τόσο το υπουργείο υποδομών είχε κάνει επισήμως λόγο για επιστροφή του οδικού άξονα, ενώ το ΤΑΙΠΕΔ έκανε διαρροές αριστερά και δεξιά ότι είναι σε θέση να αναλάβει την Αττική Οδό και να βρει ιδιώτη ή να αναθέσει την παραχώρηση εκ νέου στο υφιστάμενο σχήμα.

    Να παραδεχτούμε σε αυτό το σημείο ότι ο Πρόεδρος της ΑΒΑΞ Χρήστος Ιωάννου πέτυχε διάνα όταν έλεγε στα μέσα Ιουνίου ότι η εταιρεία του θα συνεχίσει να διαχειρίζεται την Αττική Οδό, ενώ όλως τυχαίως η απόφαση αυτή συνέπεσε με την απεργία των εργαζομένων για τη Γραμμή 4 οι οποίοι ζητούσαν αυξήσεις για να μη παγώσει το έργο. Επίσης αποκτά το απαραίτητο «καύσιμο» ώστε να τους δώσει τις αυξήσεις έστω και στο… μιλητό.

     

    To καλώδιο, η «γέφυρα των στεναγμών» και ο πιρουέτας που επιμένει…

    Mέσα στο Σαββατοκύριακο μου τηλεφώνησε φίλος από τη Λευκωσία που κατέχει υψηλή κυβερνητική θέση (όχι δεν είναι ο κος Παπαναστασίου ο υπουργός Ενέργειας, όλο αυτό με ρωτούν από το ΥΠΕΝ για να βρουν την πηγή των άριστων πληροφοριών του mononews.gr) τυπικά για να δει τι κάνω.

    Με ρώτησε ευθέως:

    – Ξέρεις τι είναι «η Γέφυρα των Στεναγμών»;

    – Φυσικά, του απάντησα και έκανα επίδειξη γνώσεων: Είναι το πασίγνωστο λαϊκό μυθιστόρημα του Μιχαήλ Ζεβακό, αλλά και ομότιτλη όπερα του  μουσικοσυνθέτη Ζακ Όφενμπαχ που τη συνέθεσε το 1861 με  αυτό τον απαισιόδοξο  τίτλο αλλά πρόκειται  για ξεκαρδιστική  οπερέτα!

    – Σωστά όλα αυτά, αλλά εν μέρει… Η Γέφυρα των Στεναγμών είναι μια ονομαστή γέφυρα στη Βενετία, μια μικρή γέφυρα σκεπαστή και κλειστή του «Ρίο ντι Παλάτσιο» που συνδέει το «Παλάτσο Ντουκάλε», δουκικό ανάκτορο, με τις φοβερές φυλακές της τότε Ενετίας.

    – Και γιατί το αναφέρεις αυτό με τις φυλακές;

    – Διότι εάν είχαν κλείσει εγκαίρως από την εποχή της… Ενετοκρατίας σε αυτές τις φοβερές φυλακές της Βενετίας, τον κο Πιρουέτα που τον λέτε εσείς, τον «ντιστεγκέ» που τον λαλούμεν εμείς εδώ, ίσως να βλέπαμε φως με το καλώδιο Ελλάδας – Κύπρου (Great Sea Interconnector), ενώ τώρα μάλλον αργεί να ξημερώσει…

    – Αναφέρεσαι στο γνωστό και ως… Ναπολέοντα ή Λουδοβίκο τον κο Μάνο Μανουσάκη, το κατάλαβα καλά; Είναι σκληρό το χιούμορ σου περί φυλακίσεως και δεν το υιοθετώ, ως ειρηνόφιλος wiseman που είμαι, αλλά μαθαίνω πως την Τρίτη (σ.σ. σήμερα 17 Σεπτεμβρίου) έχει κρίσιμο υπουργικό σε εσάς, στη Λευκωσία.

    Προφανώς και τα έχει κάνει μαντάρα ο Μανουσάκης και για αυτό πήραν το παιχνίδι οι υπουργοί στα χέρια τους, αλλά επειδή και εσείς τα αδέλφια μας στην Κύπρο δεν είστε άμοιροι ευθυνών, πες μου που βρισκόμαστε και τι θα συζητηθεί πίσω από τις κλειστές πόρτες…

    Σου υπενθυμίζω πως σήμερα είναι γιορτή της Σοφίας, Αγάπης, Πίστεως και Ελπίδος για την Εκκλησία μας. Υπάρχει λοιπόν… ελπίς;

    Η… «διασύνδεση των στεναγμών» και που βρισκόμαστε…

    «Λοιπόν έχουμε και λέμε κουμπάρεν με τις… ελπίδες σου» συνόψισε ο υψηλά ιστάμενος φίλος από της Λευκωσία: Εσείς τα αδέλφια μας οι Ελλαδίτες στην Αθήνα περιμένετε την απάντηση της δικής μας κυβέρνησης της Λευκωσίας πάνω στο σχέδιο συμφωνίας που χτίστηκε την περασμένη Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου στη σύσκεψη υπό τον πρόεδρο Νίκο Χριστοδουλίδη και τη συμμετοχή του Έλληνα υπουργού Θόδωρου Σκυλακάκη, της Nexans και του… ακατονόμαστου που δεν τον άφησαν να πει κουβέντα..

    -Ωραία αλλά πάνω σε ποιο προσχέδιο θα πατήσει το υπουργικό στη Λευκωσία για να αποφασίσει;

    -Λοιπόν το αρχικό σχέδιο περιέχει τρία σημεία:

    α) Η Ελλάδα μεγαλώνει το ποσοστό της γεωπολιτικής εγγύησης για την υλοποίηση του έργου. Μέχρι σήμερα, η αναλογία ανάμεσα στις δύο χώρες για την παροχή γεωπολιτικής εγγύησης στην ασφάλεια του έργου είναι  50 – 50. Η  Ελλάδα δέχτηκε να αυξήσει το ποσοστό της.

    β) Ισοσταθμιστικά, το Κυπριακό Δημόσιο, θα μπει  μέτοχος στον Great Sea Interconnector, βάζοντας  100 -120 εκατομμύρια ευρώ.

    Παρά τα… παραμύθια του Μανουσάκη ότι θα φέρει μετόχους κορυφαίους Αμερικανούς, Ισραηλινούς και Αιγύπτιους που «στριμώχνονται» στην πόρτα του δήθεν ποιος θα πρωτο-αγοράσει, σήμερα μοναδικός μέτοχος παραμένει ο ΑΔΜΗΕ.

    Αυτή η  σπέκουλα του κου Πιρουέτα από το Μάρτιο (που τα έλεγε και προς την ελληνική κυβέρνηση) έκαναν έξω φρενών όλο το πολιτικό σύστημα στην Κύπρο.

    Οπότε ξεκινάμε από το μηδέν…

    Και γ) Θα ανακτήσει ο ΑΔΜΗΕ έσοδα ύψους 125 εκατ. ευρώ, αντί για 200 εκατ. ευρώ, στη διάρκεια της κατασκευαστικής περιόδου.

    Ο Νίκος Χριστοδουλίδης λέει ότι το κόστος αυτό θα το καλύψει από έσοδα ρύπων, ενώ τα υπόλοιπα έσοδα που δικαιούται ο ΑΔΜΗΕ θα κεφαλαιοποιηθούν και θα ανακτηθούν με την εκκίνηση της λειτουργίας της ηλεκτρικής διασύνδεσης. Ο κος Μανουσάκης ζητούσε 200 εκατομμύρια από τη Λευκωσία από την αρχή, άνευ όρων.

    Του απάντησαν να πάει… στην ευχή της Πίστεως και της Ελπίδας που γιορτάζουν σήμερα, διότι Σοφίαν ό άνθρωπος δεν έχει…

    ….και η κρίσιμη επίσκεψη της Πέμπτης

    Με βάση την απόφαση του υπουργικού συμβουλίου της Κυπριακής Δημοκρατίας, θα ακολουθήσει  και η επίσκεψη του προέδρου Νίκου Χριστοδουλίδη την Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου στην Αθήνα στο Μέγαρο Μαξίμου.

    Εάν οι Κύπριοι επικυρώσουν τη συμφωνία, τότε θα γίνει και η αλλαγή του ρυθμιστικού πλαισίου για το καλώδιο Ελλάδας – Κύπρου με τη ΡΑΕΚ να εκδίδει νέες αποφάσεις.

    Μετά την επίσκεψη Χριστοδουλίδη στην Αθήνα, θα δουν και οι Γάλλοι κατασκευαστές  της Nexans τί θα κάνουν.

    Μέχρι τότε έχουν δεσμευτεί να περιμένουν, με την παρότρυνση και του Προέδρου Μακρόν…

    Ο κος Μάνος και ο ύπνος του…

    Μου λένε επίσης πως μετά την συνάντηση της Λευκωσίας, ο γνωστός Πιρουέτας ή Λουδοβίκος ή Ναπολέων ή ντιστεγκές (μόνο οι «πορτοφολάδες» έχουν τόσα πολλά προσωνύμια, εντάξει και αυτό μαύρο χιούμορ των αδελφών Κυπρίων είναι) κος Μανουσάκης είχε χάσει τον ύπνο του.

    Ήταν τόση η απαξίωση που αντιμετώπισε στην κυπριακή πρωτεύουσα, που φοβήθηκε πως στη συνάντηση της Αθήνας δεν θα τον καλέσουν καν.

    Ας ξαναβρεί το γαλήνιο ύπνο του διότι λόγω πρωτοκόλλου τη γλύτωσε!

    Ο ΑΔΜΗΕ ως διαχειριστής του έργου, εκπροσωπείται υποχρεωτικά στις συζητήσεις, άρα θα τον δούμε και αυτόν κάπου να ποζάρει…

    Ο Φέλιξ Μπίτζιος στα δίχτυα των Αμερικανών για το Predator

    Ο πέλεκυς για την υπόθεση του Predator και των υποκλοπών έπεσε, αλλά είναι… made in USA.

    H χθεσινή ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ ότι επιβάλλει κυρώσεις στα πρόσωπα που εμπλέκονται με την εταιρεία Intellexa και το παράνομο λογισμικό παρακολούθησης, έπεσε σαν κεραυνός και στην Ελλάδα.

    Τα πρόσωπα που μπαίνουν στο στόχαστρο των αμερικανικών αρχών είναι ο γνωστός και μη εξαιρετέος Φέλιξ Μπίτζιος, ως πραγματικός ιδιοκτήτης της Intellexa, η Άρτεμις Αρτεμίου, μέλος της εταιρείας, ο Αντρέα Γκαμπάζι  ο κύριος μέτοχος των Thalestris Limited και Intellexa Limited, μέλη του Intellexa Consortium, ο Μερόμ Χαρπάζ, υψηλόβαθμο στέλεχος του Intellexa Consortium και διευθυντής της Intellexa ΑΕ. και η Παναγιώτα Καραολή  διευθύντρια πολλών οντοτήτων του Intellexa Consortium.

    Οι Αμερικανοί δεν αστειεύονται καθώς θεωρούν ότι είναι εθνική απειλή τέτοια προϊόντα κατασκοπείας.

    Να σας θυμίσω εδώ ότι οι Ταλ Ντίλιαν, Σάρα Χάμου, Φέλιξ Μπίτζιος και Γιάννης Λαβράνος έχουν ήδη παραπεμφθεί σε δίκη για την υπόθεση των υποκλοπών με βάση το πόρισμα του Αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Αχιλλέα Ζήση.

    Να σας θυμίσω επίσης ότι το mononews έγραψε την περασμένη Παρασκευή ότι έχουν βεβαιωθεί πρόστιμα και προσαυξήσεις ύψους 90 εκατ. ευρώ για τον Λαβράνο, σχετικά με εικονικά τιμολόγια εταιρειών του, των Krikel, Ελέκτρουμ Τεκνόλοτζις και Ιονική Τεχνολογική.

    Μαζική… έξοδος στην Εθνική Ασφαλιστική

    Την Παρασκευή είναι η καταληκτική ημερομηνία για την εθελούσια στην Εθνική Ασφαλιστική, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι μέχρι χθες (Δευτέρα 16/9) 31 εργαζόμενοι έχουν κάνει αίτηση, ενώ οι εκτιμήσεις αναφέρουν ότι περίπου 60 άτομα αναμένεται να μπουν στο πρόγραμμα.

    Αν σε προηγούμενα προγράμματα εθελούσιας, επί Robert Gauci, ο στόχος ήταν να φύγουν περί τα 100 άτομα, πλέον όπως μου λέει άνθρωπος εμπιστοσύνης, στόχος ξεκάθαρος από τη διοίκηση δεν έχει τεθεί.

    «Όσοι περισσότεροι τόσο το καλύτερο, αλλά δεν νομίζω να ξεπεράσει τους 60» μου είπε χαρακτηριστικά.

    Το πρόγραμμα ξεκίνησε στις 27 Αυγούστου και όπως προβλέπεται στην ανακοίνωση της Διεύθυνσης Ανθρώπινου Δυναμικού που εστάλη στο προσωπικό της Εθνικής Ασφαλιστικής, οι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα θα λάβουν βασική αποζημίωση ίση με 30 μικτούς μηνιαίους μισθούς, ασφαλιστικές εισφορές 4 ετών και το τελικό μικτό συνολικό ποσό της αποζημίωσης δεν θα υπερβαίνει τα 180.000 ευρώ.

    Αθανάσιος Φειδάκης: To μπόνους των 3 εκατ. ευρώ 

    Γενναιόδωρο bonus ύψους 3 εκατ. δολαρίων συμφώνησε να καταβάλει η ναυτιλιακή Globus Maritime, σε έναν σύμβουλο της, ο οποίος συνδέεται με τον CEO της εταιρείας Αθανάσιο Φειδάκη.

    Η εισηγμένη στον Nasdaq ναυτιλιακή επισήμανε, κατά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων β’ τριμήνου, ότι πρόκειται για μια απόφαση που ελήφθη τον Μάρτιο του 2024 και συνδέεται με δύο νεότευκτα πλοία ultramax χωρητικότητας 64.000-dwt, τα οποία είχε παραγγείλει η Globus στην Κίνα, στο ναυπηγείο Nantong Cosco Khi Ship Engineering, το 2022.

    Το ήμισυ του bonus, δηλαδή 1,5 εκατ. δολάρια, καταβλήθηκε στον σύμβουλο αμέσως μετά την παράδοση του νέου bulker με την ονομασία GLBS Might, στις 26 Αυγούστου 2024. Το κόστος κατασκευής του κυμάνθηκε στα 35,3 εκατ. δολάρια.

    Το υπόλοιπο 1,5 εκατ. δολ. θα καταβληθεί κατά την παράδοση του δεύτερου πλοίου, Hull NE443, που είναι προγραμματισμένη για τις 20 Σεπτεμβρίου.

    Σύμφωνα με την εταιρεία, προϋπόθεση για την πληρωμή του bonus είναι να παραμένει CEO της Globus ο κ. Αθανάσιος Φειδάκης, και στις δύο προκαθορισμένες ημερομηνίες.

    Η ναυτιλιακή διαθέτει στόλο με επτά φορτηγά πλοία, μέση ηλικίας 7,9 ετών και χωρητικότητας 507,313 dwt.

    Εκτός από το bulker που θα παραλάβει εντός των ημερών, έχει υπό κατασκευή δύο ακόμη ultramaxes, που κατασκευάζονται στο ναυπηγείο Nihon, με ημερομηνία παράδοσης το 2026.

    Το λάθος με την Άννα και η αγαπητή κυρία Αίγλη

    Όπως θα μάθατε, πήγαν να τη «σταυρώσουν» ορισμένοι την κα Άννα Διαμαντοπούλου για μια λανθασμένη ανάρτηση της  στο πρώην twitter και τώρα Χ.

    Κατά εμφανές λάθος της εταιρείας που διαχειρίζεται τα social της κ. Διαμαντοπούλου, έγινε ανάρτηση  τουίτ με το οποίο εκθείαζε την ψηφιακή κάρτα εργασίας και την υπουργό Εργασίας κ. Κεραμέως.

    Το τουΐτάρισμα κατέβηκε σχεδόν αμέσως.

    Η εξήγηση είναι ότι  η εταιρεία που χειρίζεται τα social της υποψηφίας προέδρου του ΠΑΣΟΚ, χειρίζεται και τα social της υπουργού Εργασίας κας Νίκης Κεραμέως.

    Τέτοια λάθη και μπερδέματα προφανώς και γίνονται, όποιος δουλεύει κάνει λάθη, μόνο οι τεμπέληδες άεργοι είναι αλάνθαστοι, έλεγαν οι παλιοί.

    Ενδιαφέρον έχει αυτό που μου μετέφεραν, πως η «κοινή» εταιρεία που κάνει σέρβις σε Κεραμέως και Διαμαντοπούλου, έχει ως μέτοχο την γνωστή παλαιόθεν κυρία  Αίγλη Μπαλαμάτση.

    Αν θυμάστε προ περίπου 12-15 ετών, η νεαρότατη τότε κα Αίγλη ήταν πουλέν του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, την είχε διορίσει στη Βουλή αλλά λίγο αργότερα η ίδια είχε παραιτηθεί.

    Για να μην διαρκέσει πολύ η παρεξήγηση, θα έπρεπε η εταιρεία της κας Μπαλαμάτση ευθύς εξ αρχής να αναλάβει την ευθύνη για να μην «σέρνεται» το θέμα.

    Είναι καλή επαγγελματίας η κα Αίγλη και ουδείς θα την παρεξηγούσε που προ καιρού ήταν συνεργάτιδα του Παύλου Γερουλάνου.

    Είπαμε όποιος δουλεύει κάνει λάθη και πρέπει να αναλαμβάνει την ευθύνη των λαθών.

    Πολλώ δε μάλλον που σύμπασα η κυβέρνηση και η Νέα Δημοκρατία, τηρούν στάση αυστηρής ουδετερότητας στις εκλογές του ΠΑΣΟΚ, μετά από πολύ αυστηρή εντολή Κυριάκου Μητσοτάκη

    Πάντως, η κ. Κεραμέως την «τιμώρησε» για το λάθος της, διακόπτοντας τη συνεργασία με την εταιρεία της.

    Άρον άρον σταύρωσον αυτόν

    Με αφορμή την πρόσφατη νεροποντή που προκάλεσε προβλήματα και μίνι-πλημμύρες στο κέντρο της Αθήνας (Αμπελόκηποι, Ελληνορώσων και αλλού…) κάποιοι έτρεξαν να «σταυρώσουν» και άλλο υποψήφιο Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ τον Δήμαρχο Αθηναίων κο Χάρη Δούκα.

    Βέβαια την ευθύνη για τον καθαρισμό των φρεατίων με πρόσφατο νόμο, έχει αναλάβει επίσημος κρατικός φορέας και έχει φύγει από την ευθύνη Δήμων και Περιφέρειας.

    Τον σχετικά πρόσφατο νόμο, ο κος Δούκας δεν έσπευσε να τον υπενθυμίσει προς όλους (σ.σ. δεν του το υπέδειξαν οι επιτελείς του, όπως μου είπαν και το μεταφέρω) και για το λόγο αυτό, «έφαγε» και αυτός το… σταυρωματάκι του!

    Εν κατακλείδι όμως να επισημάνω πως στο ΠΑΣΟΚ ο προεκλογικός αγώνας είναι σε γενικές γραμμές πολιτισμένος και με επιχειρήματα, χωρίς «πιστολιές» ένθεν και ένθεν.

    Στο ΣΥΡΙΖΑ έχουμε… μονομαχία στο Ελ Πάσο και όποιος πυροβολήσει πρώτος να «ξαπλώσει» τον άλλον.

    Όπως μου έλεγε παλαιός πολιτικός που έχει αποσυρθεί «αυτή είναι η διαφορά μιας παράταξης, όπως είναι το ΠΑΣΟΚ (και η Νέα Δημοκρατία φυσικά που επίσης είναι παράταξη και μάλιστα με 41%) και ενός απλού κόμματος όπως ο ΣΥΡΙΖΑ, που ήταν μικρό κόμμα πριν 15 χρόνια, γιγαντώθηκε με την κρίση και τώρα εξαερώνεται σιγά-σιγά…».

    Το χαρτοφυλάκιο Μεταφορών στην Ελλάδα…

    Σήμερα (εκτός απροόπτου) ανακοινώνεται το χαρτοφυλάκιο που θα πάρει η Ελλάδα στο Κολέγιο των Επιτρόπων στις Βρυξέλλες, κι όπως είχε γράψει το mononews και ο δημοσιογράφος, Γιώργος Σιαδήμας, αυτό του Μεταφορών είναι το πιθανότερο.

    Πρόκειται για σημαντικό χαρτοφυλάκιο, με διεύθυνση και γερό μπάτζετ, το οποίο περιλαμβάνει και τον τομέα της ναυτιλίας που όλοι γνωρίζουμε πόσο σημαντικός είναι για την ελληνική οικονομία.

    Αλλά μόνο και μόνο το σχέδιο για τον εκσυγχρονισμό των ελληνικών σιδηροδρόμων, που έχουν το μαύρο τους το χάλι και αναδείχθηκε αυτό μετά την τραγωδία στα Τέμπη, δείχνει πόσο σημαντικό είναι να έχει το χαρτοφυλάκιο ο Έλληνας επίτροπος.

    Επιπρόσθετα, η ευρωβουλευτής κι επικεφαλής της ευρωομάδας της ΝΔ Ελίζα Βόζεμπεργκ εκλέχτηκε πρόεδρος της επιτροπής Μεταφορών, Ναυτιλίας και Τουρισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, οπότε το «πακέτο» είναι δελεαστικό για τη χώρα μας.

    Σήμερα τα σπουδαία, αν και δεν αναμένεται να έχουμε μεγάλες εκπλήξεις.

    Η Ελλάδα αναβαθμίζεται στα χαρτοφυλάκια και αυτό είναι καλό.

    … Και οι φήμες για Τζιτζικώστα

    Τώρα για τον Απόστολο Τζιτζικώστα, ο οποίος έχει προταθεί για νέος επίτροπος, ακούγονται διάφορες φήμες, τις οποίες εγώ πάντως δεν ενστερνίζομαι.

    Μου είπαν, λοιπόν, ότι η εκλογή του στη θέση του επιτρόπου δεν είναι δεδομένη, ίσως δεν να εξελιχθεί σε θρίλερ όταν θα περάσει στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο προς ψήφιση.

    Θεωρώ αδιανόητο να μην ψηφιστεί ο «εκλεκτός» του Κυριάκου Μητσοτάκη, διότι κάτι τέτοιο θα ήταν ήττα και μεγάλο πλήγμα στο προφίλ του.

    Αλλωστε, όπως απέδειξε η ψηφοφορία για την Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν, η «σιδηρά κυρία» ελέγχει το ευρωκοινοβούλιο, οπότε δύσκολα θα έκανε τέτοιο… χουνέρι στον πιο δυνατό της σύμμαχο, τον Έλληνα πρωθυπουργό.

    Αλλωστε, για να μην εκλεγεί ένας προτεινόμενος επίτροπος θα πρέπει να έχει κάνει κάτι πολύ σοβαρό και να έχει προκαλέσει.

    Ο κ. Τζιτζικώστας ήταν και πρόεδρος της ευρωπαϊκής επιτροπής των Περιφερειών, οπότε έχει καλό προφίλ, άρα είναι εξαιρετικά δύσκολο να μην τον ψηφίσουν επειδή π.χ. στο παρελθόν είχε καταφερθεί κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών…

    Έξαλλος ο Μητσοτάκης με Σολτς…

    H ακρίβεια και τα μέτρα ενίσχυσης των νοικοκυριών είναι αναμφισβήτητα το νούμερο ένα θέμα για την κυβέρνηση, όμως, αρχίζουν και ζορίζουν τα πράγματα και στο μεταναστευτικό.

    Μην απορήσετε αγαπητοί αναγνώστες αν τους επόμενους μήνες ξεχάσουμε τις υψηλές τιμές και ασχοληθούμε με τους μετανάστες.

    Η Γερμανία ξεκίνησε τους συνοριακούς ελέγχους, εφαρμόζοντας αντιμεταναστευτική ατζέντα (λόγω προφανώς της έκρηξης του ακροδεξιού AfD) και καταργώντας επί της ουσίας την συνθήκη Σένγκεν.

    Το μεγάλο πρόβλημα θα ξεκινήσει όταν ο Καγγελάριος Σολτς θέσει επίσημα στην Ελλάδα ζήτημα επιστροφής μεταναστών που νόμιμα απέκτησαν έγγραφα στη χώρα μας.

    Κι απ’ ότι ακούω δεν είναι 500 ή 1.000 αυτοί οι μετανάστες, φτάνουν τις 70.000.

    Φανταστείτε δηλαδή να απαιτεί η Γερμανία να επιστρέψουν στην Ελλάδα μερικές χιλιάδες από αυτούς.

    Είναι να μην είναι έξαλλος ο Μητσοτάκης με το Βερολίνο.

    Όχι τίποτε άλλο, πάει στράφι και η «Ελλάς – Γερμανία… Συμμαχία» με αφορμή τη ΔΕΘ.

    Πάντως, το μεταναστευτικό θα συζητηθεί στην επόμενη Σύνοδο Κορυφής τον Οκτώβριο και η Αθήνα αναζητεί από τώρα συμμάχους για να αντισταθεί στις πιέσεις της Γερμανίας.

    … Και όλα τα βλέμματα στον Έβρο

    Για να καταλάβετε πόση σημασία δίνει στο μεταναστευτικό και τη φύλαξη των συνόρων η κυβέρνηση (σ.σ. προσέχουν για να έχουν γιατί η δεξιά της ΝΔ καραδοκεί), δείτε την «παρέλαση» στον Έβρο.

    Χθες βρέθηκε ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, που μίλησε για τον φράχτη του Έβρου, την Πέμπτη θα βρεθεί εκεί ο Τάκης Θεοδωρικάκος, που θέλει να μιλήσει για την ανάπτυξη της περιοχής, αύριο Τετάρτη θα βρεθεί ο υφυπουργός Θανάσης Κοντογεώργης και το αποκορύφωμα θα είναι στις 4 Οκτωβρίου.

    Μαθαίνω ότι εκείνη την ημέρα πιθανότατα να πραγματοποιήσει επίσκεψη ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος θα μιλήσει για τα σύνορα και το μεταναστευτικό και θα συνδυάσει την παρουσία του εκεί με τη λειτουργία του FSRU Αλεξανδρούπολης.

    Μην αποκλείσετε να ανακοινώνει ο πρωθυπουργός επέκταση του φράχτη στον Εβρο, ένα έργο που θα κοστίσει καμιά 50αριά εκατομμύρια.

    Έφτιαξε Επιτροπή Κυβερνοασφάλειας η κυβέρνηση

    H κυβέρνηση φαίνεται να παίρνει σοβαρά τα θέματα κυβερνοασφάλειας αφού πλέον οι απειλές έχουν φτάσει σε άλλο επίπεδο.

    Μαθαίνω λοιπόν ότι ο υπουργός Επικρατείας, Άκης Σκέρτσος υπέγραψε απόφαση για τη συγκρότηση Επιτροπής Συντονισμού για θέματα Κυβερνοασφάλειας.

    Η Επιτροπή αποτελείται από τους: Αθανάσιος Ντόκο, προϊστάμενο του Γραφείου Συμβούλου Εθνικής Ασφάλειας της Γενικής Γραμματείας του Πρωθυπουργού, τον πλοίαρχο Σπυρίδων Παπαγεωργίου ΠΝ, Διευθυντή ΓΕΕΘΑ/Ε5, από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, τον ταξίαρχο Βασίλειο Παπακώστα, Διευθυντή Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Ελληνικής Αστυνομίας, από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, τον Θωμά Δομπρίδη, Γενικό Διευθυντή Επιχειρησιακού Σχεδιασμού της Εθνικής Αρχής Κυβερνοασφάλειας, από το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, τον Προϊστάμενο της Διεύθυνσης Κυβερνοχώρου της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών και τον Τριαντάφυλλο Καρατράντος, Σύμβουλο του Υπουργού Επικρατείας για θέματα Ασφάλειας, ως μέλη. Η θητεία των μελών της Επιτροπής είναι τετραετής.

     Naomi Campbell: Μυθικό πάρτι στο Island

    Την Αθήνα και πιο συγκεκριμένα το Island επέλεξε η μαύρη γαζέλα, η Naomi Campbell μαζί με τον συνεργάτη της  Omar Cherif Machichi  για να γιορτάσουν την επέτειο της  ίδρυσης της εταιρείας τους Oc Travel LA με ένα μυθικό event.

    Καλεσμένοι άνθρωποι της μόδας, της τέχνης και των επιχειρήσεων από όλο τον κόσμο όπως ο σχεδιαστής της Dior και της  Fendi, Kim Jones, ο γενικός διευθυντής επικοινωνίας της LVMH, διάσημα μοντέλα όπως η Tina Kunakey, αλλα και Έλληνες εφοπλιστές όπως ο Νίκος Τσάκος με τη Σήλια Κριθαριώτη και ο Γιάννης Κούστας με τη σύζυγό του Δήμητρα, αλλά και πολλές ακόμα προσωπικότητες του διεθνούς τζετ σετ.

    Το Grand Ciel ο μεγαλύτερος από τους χώρους εκδηλώσεων του Ιsland είχε μετατραπεί σε ένα αιγαιοπελαγίτικο beach club με bamboo διακοσμητικά στοιχεία και με ένα χειροποίητο υπέροχο bar που δέσποζε στο χώρο.

    Το εκπληκτικό menu περιλάμβανε μεσογειακά πιάτα αλλά και pizza corner από τον ίδιο τον θρυλικό Ciro της Νάπολη, την πιτσερία του οποίου επισκέπτονται οπωσδήποτε όλοι οι σκαφάτοι που περνούν από την Νάπολι.

    Δυο stages είχαν στηθεί για τους DJs που ήρθαν ειδικά για το πάρτι από όλον τον κόσμο ενώ οι καλεσμένοι χόρευαν όλο το βράδυ στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο της εκδήλωσης όπου ακούστηκε και ελληνική μουσική.

    Η Naomi Cambell ευδιάθετη και χαμογελαστή, χόρευε συνεχώς ενώ απόλαυσε τα πυροτεχνήματα που έλουσαν τον ουρανό από δύο διαφορετικά ειδικά σκάφη μέσα στη θάλασσα και η βραδιά δεν θα μπορούσε να χαρακτηριστεί τίποτα άλλο παρά μαγική.

    Η Ναόμι Κάμπελ με τον Χρύσανθο Πανά

    Αποποίηση ΕυθύνηςΤο περιεχόμενο και οι πληροφορίες της στήλης προσφέρονται αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να εκληφθούν ως συμβουλή, πρόταση, προσφορά για αγορά ή πώληση των κινητών αξιών, ούτε ως προτροπή για την πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης. Κατά συνέπεια δεν υφίσταται ουδεμία ευθύνη για τυχόν επενδυτικές και λοιπές αποφάσεις που θα ληφθούν με βάση τις πληροφορίες αυτές.