• Rumours...

    O Οικουμενικός Πατριάρχης τιμώμενο πρόσωπο στην Χίο, οι φωτογραφίες του Robert McCabe πηγαίνουν στην Ιαπωνία, το κάλεσμα της Βίκυ Λέανδρος μετά τη συναυλία στο Ηρώδειο και εορτασμός με ελληνικό άρωμα για τον εκδοτικό οίκο Assouline

    Η δημοσιογράφος Βίκυ Παλαιολόγου

    Βίκυ Παλαιολόγου


    Με μία ημερίδα για την ‘Κλιματική Αλλαγή’ και σημαντικές παρουσίες έκλεισε το 3ο Φεστιβάλ Χίου

    Ο Α.Θ.Π. ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος που ήταν το τιμώμενο πρόσωπο έγινε δεκτός στη Χίο με τιμές Αρχηγού Κράτους από τον Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου κ. Κωνσταντίνο Μουτζούρη μαζί με εκπροσώπους των πολιτικών και στρατιωτικών αρχών του τόπου.

    Η ’Ημερίδα για την κλιματική Αλλαγή» με τη συμμετοχή διακεκριμένων ομιλητών από την Ελλάδα και το εξωτερικό έγινε σε μια ασφυκτικά γεμάτη αίθουσα του ολοκαίνουργιου ξενοδοχείου Pearl Island Chios

    Μετά τον εισαγωγικό χαιρετισμό και το καλωσόρισμα του Κωνσταντίνου Μουτζούρη ακολούθησαν οι ομιλίες του κ. Ιωάννη Σπανολιού, Προέδρου του ‘Ολοι μαζί μπορούμε’, του Διευθυντή επί τιμή της Ευρωπαϊκης Επιτροπής, Μέλους του Δ.Σ. του Ευρωπαϊκου Οργανισμου Δημοσίου Δικαίου, Διευθυντή του Ινστιτούτου Κυκλικής Οικονομίας και Κλίματος, Γιώργου Κρεμλή, της Ομότιμης καθηγήτριας Ε.Μ.Π. Αντιπροέδρου Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Τώνιας Μοροπούλου, Μίλησαν ακόμη ο δημοσιογράφος, ειδικός σε ναυτιλιακά θέματα, μέλος του Δ.Σ. της Ναυτιλιακής Λέσχης Χίου κ. Ιωάννης Φαράκλας, Η παραολυμπιονίκης, Director of Sustainability at the World Sailing, Alexandra Rikcham.

    Ακολούθησε η ομιλία του Προέδρου της Ακαδημίας Αθηνών Σταμάτη Κριμιζή, του Γενικού Γραμματέα Ακαδημίας Αθηνών, Χρήστου Ζερεφού.

    Ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Ακαδημαϊκός και Επίτιμος Καθηγητής της Νομικής Σχολής του ΕΚΠΑ κ. Προκόπιος Παυλόπουλος πραγματοποίησε επίσης ομιλία στην ημερίδα ενώ κεντρικός ομιλητής της ημερίδας ήταν η Α.Θ. Παναγιότατος ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος ο οποίος με τη φωτισμένη ομιλία του αναφέρθηκε στις πολυδιάστατες οικολογικές πρωτοβουλίες και δράσεις του Οικουμενικού Πατριαρχείου, τις οποίες ανέπτυξε κατά τις τελευταίες τέσσερις δεκαετίες.

     Ο εφοπλιστής Γιώργος Προκοπίου με την ‘ψυχή’ του Φεστιβάλ κυρία Δήμητρα Μουτζούρη
    Ο εφοπλιστής Γιώργος Προκοπίου με την ‘ψυχή’ του Φεστιβάλ κυρία Δήμητρα Μουτζούρη

    Στη συνέχεια της βραδιάς ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου παρέθεσε δείπνο προς τιμή της Παναγιότητας του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου. Κατά τη διάρκεια του δείπνου, ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και πρωτοψάλτης Μιχάλης Δήσσος έψαλε Πολυχρονισμό προς τιμήν της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχου ενώ η διάσημη υψίφωνος Χριστίνα Πουλίτση απέσπασε τον θαυμασμό των συνδαιτημόνων τραγουδώντας γνωστή άρια αφιερωμένη στην Παναγιότητά του.

    Η παραολυμπιονίκις και εκ των ομιλητών της ημερίδας Alexandra Rickham, ο κ. Γιάννης Σαχίνης
    Η παραολυμπιονίκης και εκ των ομιλητών της ημερίδας Alexandra Rickham, ο κ. Γιάννης Σαχίνης

    Στην ημερίδα παραβρέθηκαν εκτός από τις πολιτειακές και στρατιωτικές αρχές του Βορείου Αιγαίου οι πρώην Υπουργοί Νότης Μηταράκης και Γιώργος Ανωμερίτης, ο Βουλευτής Χίου Σταύρος Μιχαηλίδης, οι Άρχοντες του Πατριαρχείου: Καπετάνιος Παναγιώτης Τσάκος και το ζεύγος Γεωργίου και Αλεξάνδρας Προκοπίου.

    Ο κ. Γιωργος Κρεμλής, Διευθυντής επί τιμή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με την γράφουσα
    Ο κ. Γιώργος Κρεμλής, Διευθυντής επί τιμή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, με την γράφουσα

    Επίσης οι: καθ. Γεώργιος Μπαμπινιώτης και η σύζυγός του, Αικατερίνη Σοφιανού Πρέσβειρα Αποδήμου Ελληνισμού του Πατριαρχείου Αλεξάνδρειας και πάσης Αφρικής, Κων/νος Τρομπούκης. Καθηγητές και κοσμήτορες Πανεπιστήμιων και εξέχοντα μέλη της Ακαδημαϊκής κοινότητας μεταξύ των οποίων οι: Πρύτανης του Πανεπιστημίου Αιγαίου Δημήτρης Παπαγεωργίου, κοσμήτορας Μαρία Λεκάκου, καθηγήτρια Ελένη Θανοπούλου, ομότιμη καθηγήτρια ΕΜΠ Μαρία Λοϊζίδου, Ιωάννης Μαρούλης καθ. στο ΕΚΠΑ ο ομότιμος καθηγητής του ΕΚΠΑ κ. Κ. Δεληκωνσταντής και η ιστορικός Αθηνά Λουτράρη. Μέλη της Ναυτιλιακής Κοινότητας όπως οι: Αντώνης Φαράκλας, Αναστάσιος και Μαρίτα Μαργαρώνη, Άγγελος Λουδάρος, Πέτρος και Καρολάιν Πουλμέντη κι ο Προέδρος της Ναυτιλιακής Λέσχης Χίου Αντώνης Πιτσιλός. Καθώς επίσης οι: Μάρκος Φόρος, Αθανάσιος Καρτάλης, Ιωάννης Σαχίνης, James Palmer, Π. Αέτιος, Π. Δημήτριος Γιομελάς, Π. Λάρδας, Κέλλυ Μαυρομάτη οι επιχειρηματίες Γ. Παπαλιάρης και Κ. Ριτσινιάδης και επιφανή μέλη της Χιώτικης Ομογένειας της Αμερικής και ο εξ Αργεντινής επιχειρηματίας Αλέξανδρος Ζύμνης με τη σύζυγό του.

    Γιωργος και Μαρίτα Μαργαρώνη
    Γιώργος και Μαρίτα Μαργαρώνη

    Τον Οικουμενικό Πατριάρχη συνόδευσαν οι Σεβασμιότατοι Μητροπολίτες Χίου Ψαρών και Οινουσσών κ.κ. Μάρκος, Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.κ. Δαμασκηνός εκπρόσωπος της Αρχιεπισκοπής, Σμύρνης κ.κ. Βαρθολομαίος και Μεξικού κ.κ. Ιάκωβος.

    Ο κ. Νότης Μηταράκης, ο καπετάν Παναγιώτης Τσάκος και η κυρία Αλεξάνδρα Προκοπίου
    Ο κ. Νότης Μηταράκης, ο καπετάν Παναγιώτης Τσάκος και η κυρία Αλεξάνδρα Προκοπίου
    Ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, ο Οικουμενικός Πατριάρχης κκ. Βαρθολομαίος, η δημοσιογράφος Κορίνα Γεωργίου που συντόνισε την ημερίδα, ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κ. Κωνταντίνος Μουτζούρης και ο Γενικός Γραμματέας της Ακαδημίας Αθηνων κ. Χρήστος Ζερεφός
    Ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, ο Οικουμενικός Πατριάρχης κκ. Βαρθολομαίος, η δημοσιογράφος Κορίνα Γεωργίου που συντόνισε την ημερίδα, ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κ. Κωνσταντίνος Μουτζούρης και ο Γενικός Γραμματέας της Ακαδημίας Αθηνών κ. Χρήστος Ζερεφός

    Μετά την Ελλάδα οι φωτογραφίες του Robert McCabe θα ταξιδέψουν στην Ιαπωνία

    Με την ολοκλήρωση της έκθεσης του Αμερικανού φωτογράφου Robert McCabe στο Μουσείο της Ακροπόλεως, η Υπουργός Τουρισμού, Όλγα

    Κεφαλογιάννη μας κάλεσε σε μια δεξίωση στις βεράντες του Μουσείου με φόντο την Ακρόπολη την ώρα που έδυε ο ήλιος.

    Η κυρία Αγάπη Πολίτη, ο κ. Βασίλης Μεντζελόπουλος της διαφημιστικής εταιρείας Amuse που ειχε αναλάβει ολη την οργάνωση της εκθεσης, η κυρία Ρούλα Σαλούτση, διευθύντρια Δ. Σχέσεων της Aegean Airlines που ηταν χορηγός της εκθεσης.
    Η κυρία Αγάπη Πολίτη, ο κ. Βασίλης Μεντζελόπουλος της διαφημιστικής εταιρείας Amuse που είχε αναλάβει όλη την οργάνωση της έκθεσης, η κυρία Ρούλα Σαλούτση, διευθύντρια Δ. Σχέσεων της Aegean Airlines που ήταν χορηγός της έκθεσης.

    Εκεί γύρω από την υπουργό, συγκεντρώθηκαν ο Αμερικανός ζωγράφος που απαθανάτιζε με την φωτογραφική του μηχανή την υπουργό και τους άλλους συντελεστές της έκθεσης την ώρα που όλοι οι καλεσμένοι συγκεντρωμένοι άκουγαν την Όλγα Κεφαλογιάννη να εξηγεί πως πραγματοποιήθηκε η έκθεση.

    Η καθηγήτρια ΕΜΠ κα.Τωνια Μοροπούλου, η κυρία Μπριγκίτα Παπασταύρου και ο ναυπηγός κ. Βασίλης Βασιλειάδης
    Η καθηγήτρια ΕΜΠ κα.Τωνια Μοροπούλου, η κυρία Μπριγκίτα Παπασταύρου και ο ναυπηγός κ. Βασίλης Βασιλειάδης

    «Η ιδέα για τη διοργάνωση της έκθεσης «Χαίρε Ξένε, στη χώρα των ονείρων», με τις φωτογραφίες του Robert McCabe, γεννήθηκε, μέσα από το όραμά μας για τον ελληνικό τουρισμό, που υπηρετεί το μέτρο, την ισορροπία, τον σεβασμό στον άνθρωπο, τη φύση, τις παραδόσεις του τόπου μας. Γιατί μέσα από τις φωτογραφίες του Robert McCabe, αποτυπώνεται μια Ελλάδα διαχρονική, γεμάτη συναίσθημα, αυθεντικότητα, ιστορία».

    'Ολγα Κεφαλογιάννη, Ito Koichi
    ‘Ολγα Κεφαλογιάννη, Ito Koichi

    Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν πολιτικοί, καλλιτέχνες, άνθρωποι του πνεύματος, πρέσβεις και διπλωμάτες.

    Αναφερόμενη στη σπουδαιότητα της έκθεσης, η κα ‘Όλγα Κεφαλογιάννη τόνισε ότι με τον ρεαλισμό του και την αισθητική του ποιότητα, ο Robert McCabe προσφέρει μια πολύτιμη και ξεχωριστή ματιά στη χώρα μας.

    Ο Πρίγκηπας Νικόλαος, η Ολγα Κεφαλογιάννη και η αδελφή της Χριστίνα Κεφαλογιάννη, αναπληρώτρια Περιφεριάρχης Αττικης
    Ο Πρίγκηπας Νικόλαος, η ‘Ολγα Κεφαλογιάννη και η αδελφή της Χριστίνα Κεφαλογιάννη, αναπληρώτρια Περιφερειάρχης Αττικής

    «Οι φωτογραφίες του Robert McCabe, υπογράμμισε η Υπουργός Τουρισμού, «είναι μια συγκινητική αποτύπωση , της ανθεκτικότητας, της διαχρονικότητας του πολιτισμού και του πνεύματος του ελληνικού λαού. Και μας παρακινούν, να διασφαλίσουμε ένα μέλλον στο οποίο η κληρονομιά της Ελλάδας, θα συνεχίσει να εμπνέει και να γοητεύει ανθρώπους από κάθε γωνιά της γης».

    Ο φωτογράφος Robert McCabe απαθανατίζει τον Διευθυντή του Μουσείου της Ακροπόλεως κ. Νίκο Σταμπολίδη, την υπουργό Τουρισμου κα. Ολγα Κεφαλογιάννη, τον κ. Μίνω Μάτσα, τον κ. Ανδρέα Φιορεντίνο, γ.γ. του ΕΟΤ, τον πρέσβυ της Ιαπωνίας κ. Ito Koichi και τον κ. Φαίδωνα Παπαμιχαήλ, κινηματογραφιστή και σκηνοθέτη του Χόλυγουντ
    Ο φωτογράφος Robert McCabe απαθανατίζει τον Διευθυντή του Μουσείου της Ακροπόλεως κ. Νίκο Σταμπολίδη, την υπουργό Τουρισμου κα. Ολγα Κεφαλογιάννη, τον κ. Μίνω Μάτσα, τον κ. Ανδρέα Φιορεντίνο, γ.γ. του ΕΟΤ, τον πρέσβυ της Ιαπωνίας κ. Ito Koichi και τον κ. Φαίδωνα Παπαμιχαήλ, κινηματογραφιστή και σκηνοθέτη του Χόλυγουντ

    Όπως επεσήμανε η κα Όλγα Κεφαλογιάννη «επιδίωξή μας είναι να μεταφερθεί η έκθεση αυτή και στο εξωτερικό, με στόχο βεβαίως την προώθηση του ελληνικού τουρισμού».

    Η κυρία Σόφη Κουταλίδη, ο κ. Νίκος Σταμπολίδης, η κυρία Μανουέλα Βασιλάκη
    Η κυρία Σόφη Κουταλίδη, ο κ. Νίκος Σταμπολίδης, η κυρία Μανουέλα Βασιλάκη

    Πρώτος σταθμός της θα είναι το Τόκιο της Ιαπωνίας, από τις 25 Σεπτεμβρίου μέχρι τις 2 Οκτωβρίου, καθώς φέτος εορτάζεται το «Έτος Πολιτισμού και Τουρισμού Ελλάδας- Ιαπωνίας».

    H Βίκυ Λέανδρος μετά τη συναυλία στο Ηρώδειο

    Η κυρία Ολγα Πρωτόπαπα με την κυρία Σόφη Μπουλινάκη
    Η κυρία Ολγα Πρωτόπαπα με την κυρία Σόφη Μπουλινάκη

    Μετά την sold out μεγαλειώδη συναυλία της στο Ηρώδειο, η Βίκυ Λέανδρος, γιόρτασε την μεγάλη επιτυχία στο Athenee.

    H κυρία Ξένια Πίττα και ο κύριος Αριστείδης Πίττας
    H κυρία Ξένια Πίττα και ο κύριος Αριστείδης Πίττας

    Η Ελληνίδα τραγουδίστρια, υποδέχθηκε τους στενούς φίλους και συνεργάτες της στο Athenee, ένα χώρο που πάντα επισκέπτεται όταν έρχεται στην Αθήνα.

    Ο Λέανδρος Ζησιάδης, γιός της Βίκυ Λέανδρος από τον πρώτο γάμο της με τον κ. Ιβάν Ζησιάδη
    Ο Λέανδρος Ζησιάδης, γιός της Βίκυ Λέανδρος από τον πρώτο γάμο της με τον κ. Ιβάν Ζησιάδη

    Δεν θα μπορούσε να απουσιάσει από την συναυλία αλλά και από την συνέχεια της βραδιάς, ο γιός της διακεκριμένης τραγουδίστριας Λέανδρος Ζησιάδης που καταχειροκρότησε την μητέρα του.

    Ο κ. Μάνος Πενθερουδάκης με την κυρία Μαρία Μπαρμπαλιά
    Ο κ. Μάνος Πενθερουδάκης με την κυρία Μαρία Μπαρμπαλιά

    Μετά τις υπέροχες ερμηνείες της αλλά και τις από καρδιάς εξομολογήσεις της στο κατάμεστο Ηρώδειο, βρέθηκε στο Athenee όπου δέχθηκε τα συγχαρητήρια των κοντινών της ανθρώπων.

    Ο κ. Χρύσανθος Πανάς, η Βίκυ Λέανδρος και ο κ. Γιώργος Λυκιαρδόπουλος
    Ο κ. Χρύσανθος Πανάς, η Βίκυ Λέανδρος και ο κ. Γιώργος Λυκιαρδόπουλος
    Η κυρία Σεμίραμις Παληού με τον κ. Αριστείδη Ευσταθίου
    Η κυρία Σεμίραμις Παληού με τον κ. Αριστείδη Ευσταθίου
    Ο πρώην σύζυγος της Βίκυ Λέανδρος, ο Βαρώνος φον Ρούφιν Κλεμενς Τόνιενς με την κυρία Μάργκιτ Τόνιενς
    Ο πρώην σύζυγος της Βίκυ Λέανδρος, ο Βαρώνος φον Ρούφιν Κλεμενς Τόνιενς με την κυρία Μάργκιτ Τόνιενς
    Η κυρία Αγάπη Πολίτη, η κυρία Μίκυ Μπρούνι, Βίκυ Λέανδρος, και η κυρία Ζετα Βομβογιάννη-Γκράφ
    Η κυρία Αγάπη Πολίτη, η κυρία Μίκυ Μπρούνι, Βίκυ Λέανδρος, και η κυρία Ζετα Βομβογιάννη-Γκράφ

    Τιμητική Ελληνική Παρουσία στο Παρίσι

    Με μια μεγάλη γιορτή στο ιστορικό Maxim’s στη Rue Royale στο Παρίσι, η Assouline, ο κορυφαίος διεθνής εκδοτικός οίκος, γιόρτασε την επέτειο των 30 χρόνων από την ίδρυσή του.

    O Cesare Cunaccia, η Martine Assouline και ο Χρύσανθος Πανας
    O Cesare Cunaccia, η Martine Assouline και ο Χρύσανθος Πανας

    Η Assouline,παγκοσμίως γνωστή για τις πολυτελείς εκδόσεις της και την επιδραστικότητά της στην τέχνη και τον πολιτισμό, γιόρτασε τρεις δεκαετίες αφοσίωσης στην προώθηση της υψηλής αισθητικής μέσω των βιβλίων της.

    O ιδρυτής του Οικου Assouline κ. Prosper Assouline με τον Χρύσανθο Πανα
    O ιδρυτής του Οικου Assouline κ. Prosper Assouline με τον Χρύσανθο Πανα

    Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν συγγραφείς, προσωπικότητες από τον χώρο της μόδας και πολιτικοί, καλεσμένοι που έφτασαν από την Ιαπωνία μέχρι τη Νέα Υόρκη στο Παρίσι, για να τιμήσουν την πολυετή συμβολή του εκδοτικού οίκου στον τομέα του βιβλίου και ανάμεσά τους ο Mr. Island και Mr. Athenee, ο Χρύσανθος Πανάς με την ιδιότητά του ως συγγραφέας.

    Ο Χρύσανθος Πανας με την Solange Assouline και τον Alex Assouline
    Ο Χρύσανθος Πανας με την Solange Assouline και τον Alex Assouline

    O Χρύσανθος Πανάς και τα βιβλία του ‘Greek Islands’ και ‘Athens Riviera’ έχουν μια ξεχωριστή θέση ανάμεσα στα βιβλία της Assouline.
    Μάλιστα το best seller βιβλίο ‘Greek Islands’ που είναι ένας ύμνος στα μαγευτικά ελληνικά νησιά παρουσιάσθηκε στο Υπουργείο Ναυτιλίας υπο την αιγίδα της Unesco.

    O Γαλλος σχεδιαστής μόδας Οra Ito
    O Γάλλος σχεδιαστής μόδας Οra Ito

    Το βιβλίο με τίτλο ‘Athens Riviera’ παρουσιάζει την ιστορία και την ομορφιά της περιοχής που ο ίδιος κατάφερε να κάνει γνωστή στο διεθνές κοινό.

    Το μενού που ετοίμασαν οι σεφ του Maxim’s ειδικά για την βραδιά και σερβιρίσθηκε στους εμβληματικούς χώρους του ιστορικού εστιατορίου με τις μπορντώ αποχρώσεις στα βελούδινα καθίσματα και τα art deco vitraux, περιελάμβανε carpaccio λαβράκι, φιλέτο με χειροποίητο βούτυρο και επιδόρπιο ένα μοναδικό red vacherin με μαρέγκες και κόκκινα φρούτα του δάσους.

    Εκεί και η ‘Πρύτανης’ του ρεπορτάζ μόδας παγκοσμίως Suzy Menkes
    Εκεί και η ‘Πρύτανης’ του ρεπορτάζ μόδας παγκοσμίως Suzy Menkes

    Ακολούθησαν οι ομιλίες των ιδρυτών του Οίκου, Martine και Prosper Assouline ενώ τη βραδιά απογείωσε μουσικά το διάσημο συγκρότημα Gipsy Kings και ο dj Ariel Wizman.

    O παλαιός παγκόσμιος πρωταθλητής αγώνων αυτοκινήτου και πρώην Πρόεδρος της F.I.A. (Διεθνής Ομοσπονδία Αυτοκινήτου) Jean Todt
    O παλαιός παγκόσμιος πρωταθλητής αγώνων αυτοκινήτου και πρώην Πρόεδρος της F.I.A. (Διεθνής Ομοσπονδία Αυτοκινήτου) Jean Todt

    Οι καλεσμένοι στο τέλος της συγκινητικής βραδιάς παρέλαβαν μια επετειακή, ειδική Assouline έκδοση ως αναμνηστικό δώρο.

    Διαβάστε επίσης: 

    Η βράβευση του Νίκου Βαφειά, ο Μίνως Μάτσας στο Ηρώδειο και ο Λευτέρης Παπαδόπουλος στην Κηφισιά, εικαστικά αγκαλιάσματα στην Άνδρο και μια φιλανθρωπική εκδήλωση

    Το Gala amfAR στη Βενετία

    Λαμπερές παρουσίες στο Κινηματογραφικό Φεστιβάλ της Βενετίας, τα γενέθλια του Νίκου Πατέρα, εκατό χρόνια ιστορίας, η Winnie Harlow με μαγιώ Celia Kritharioti για την καμπάνια του δικού της brand



    ΣΧΟΛΙΑ