• Κοινωνία

    Θεσσαλονίκη: Στον ανακριτή ο 46χρονος οδηγός που παρέσυρε γονείς και παιδί -Είχε εντοπιστεί 5 φορές να οδηγεί μεθυσμένος

    • NewsRoom


    Ενώπιον της 3ης τακτικής ανακρίτριας Θεσσαλονίκης, οδηγήθηκε σήμερα ο 46χρονος οδηγός που κατηγορείται για την τριπλή παράσυρση πεζών στη Θέρμη.

    Υπενθυμίζεται ότι, κακουργηματική δίωξη άσκησε ο εισαγγελέας εις βάρος του 46χρονου ο οποίος, οδηγώντας υπό την επήρεια αλκοόλ, παρέσυρε και τραυμάτισε ένα ανδρόγυνο και το δύο ετών παιδί τους, που κινούνταν πεζή, στη Θέρμη Θεσσαλονίκης.

    Συγκεκριμένα, όπως έγινε γνωστό, ο 46χρονος διώκεται για «επικίνδυνη οδήγηση στους δρόμους από άτομο που οδηγεί όχημα, μολονότι δεν είναι σε θέση να το πράξει με ασφάλεια, εξαιτίας της κατανάλωσης οινοπνεύματος, με αποτέλεσμα τη βαριά σωματική βλάβη δύο ατόμων», όπως επίσης για «σωματική βλάβη από αμέλεια κατά συρροή». Υπό αυτές τις συνθήκες, παραπέμφθηκε να απολογηθεί στην 3η τακτική ανακρίτρια Θεσσαλονίκης, από την οποία αναμένεται να πάρει προθεσμία και θα παραμείνει υπό κράτηση.

    Πάνω από τα όρια η κατανάλωση αλκοόλ από τον 46χρονο

    Ενώπιον του εισαγγελέα φέρεται να είπε πως είχε πιει ένα ποτήρι τσίπουρο, ενώ ανέφερε ότι εργάζεται με τη μητέρα του σε συνεργείο καθαρισμού. Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι δύο μετρήσεις στις οποίες υπεβλήθη (με τη μέθοδο της αιμοληψίας) «έδειξαν» ότι στο αίμα του βρέθηκε αλκοόλ που υπερέβη τα επιτρεπτά όρια και συγκεκριμένα φέρεται να ήταν 0,64 και 0,75 mg/l, αντίστοιχα.

    Παράλληλα πληροφορίες αναφέρουν πως ο 46χρονος είχε εντοπιστεί να οδηγεί υπό την επήρεια αλκοόλ στο παρελθόν και του είχαν επιβληθεί τα ανάλογα διοικητικά μέτρα και πρόστιμα.

    Έχασε το μωρό της η 34χρονη που παρασύρθηκε στη Θεσσαλονίκη

    Σύμφωνα με πληροφορίες, από την τροχαία παράσυρση δυστυχώς η 34χρονη έχασε το μωρό της.

    Στο μεταξύ, η κατάσταση της υγείας του 37χρονου πατέρα, εξακολουθεί να είναι κρίσιμη. Επίσης, κρίσιμη αλλά σταθερή χαρακτηρίζεται και η κατάσταση της υγείας της 34χρονης. Και οι δύο νοσηλεύονται διασωληνωμένοι στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου. Το παιδί τους νοσηλεύεται εκτός κινδύνου στην Παιδοχειρουργική Κλινική του ίδιου νοσηλευτικού ιδρύματος.

    Διαβάστε επίσης

    Αγαπηδάκη στο mononews: Ο προσωπικός γιατρός είναι σύνθετος θεσμός – Σε δημόσια διαβούλευση το νομοσχέδιο



    ΣΧΟΛΙΑ