• Ναυτιλία

    Γκίκας στην ΔΕΘ: Στόχος μας είναι η ενίσχυση της εδαφικής συνοχής και η καλύτερη προσβασιμότητα των νήσων

    • NewsRoom
    Ο υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Στέφανος Γκίκας

    Ο υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Στέφανος Γκίκας (Πηγή: ynanp.gr)


    Ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Στέφανος Γκίκας επισκέφθηκε την Θεσσαλονίκη την Τετάρτη 11 & Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2024, στο πλαίσιο της 88ης Διεθνούς Έκθεσεως Θεσσαλονίκης και της εκεί παρουσίας του Περιπτέρου του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

    Ο κ. Γκίκας στο πλαίσιο των θεματικών συζητήσεων (workshops) που διοργανώθηκαν από την Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, παρουσίασε τις Κυβερνητικές δράσεις και πρωτοβουλίες σε θέματα Νησιωτικότητας, Γαλάζιας Οικονομίας και Ανθεκτικότητας.

    Αναφέρθηκε επίσης στις πολιτικές που έχουν δρομολογηθεί από το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, υπό τις κατευθύνσεις του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Χρήστου Στυλιανίδη, με στόχο την ενίσχυση της εδαφικής συνοχής της νησιωτικής και ηπειρωτικής Ελλάδας, την καλύτερη προσβασιμότητα και διασυνδεσιμότητα των νήσων, την βελτίωση των νησιωτικών λιμενικών και λοιπών υποδομών, τα διαθέσιμα χρηματοδοτικά εργαλεία κ.α.

    Τονίζεται, το ιδιαίτερα θετικό αποτύπωμα που άφησαν οι θεματικές συζητήσεις με τις παρεμβάσεις εκλεκτών ομιλητών, τις όποιες παρακολούθησαν πολίτες και φορείς των νησιών.

    Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Θεσσαλονίκη, ο κ. Υφυπουργός συναντήθηκε με τον Υφυπουργό Εσωτερικών Τομέας Μακεδονίας και Θράκης κ. Κωνσταντίνο Γκιουλέκα με κύριο θέμα συζήτησης την σημαντική ανάπτυξη που συντελείται στους Λιμένες της Βορείου Ελλάδος με επίκεντρο την Θεσσαλονίκη, καθιστώντας την περιοχή διεθνές Εμπορικό και Διαμετακομιστικό Κέντρο.

    Διευθύνων Σύμβουλος της ΟΛΘ Α.Ε. Ιωάννης Τσάρας, Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Στέφανος Γκίκας, Εκτελεστικός Πρόεδρος Δ.Σ. της ΟΛΘ Α.Ε. Αθανάσιος Λιάγκος
    Διευθύνων Σύμβουλος της ΟΛΘ Α.Ε. Ιωάννης Τσάρας, Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Στέφανος Γκίκας, Εκτελεστικός Πρόεδρος Δ.Σ. της ΟΛΘ Α.Ε. Αθανάσιος Λιάγκος

    Ο κ. Γκίκας είχε επίσης συνάντηση με την Διοίκηση του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης, όπου ο Εκτελεστικός Πρόεδρος Δ.Σ. της ΟΛΘ Α.Ε. Αθανάσιος Λιάγκος και ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΟΛΘ Α.Ε. Ιωάννης Τσάρας, τον ενημέρωσαν για τον προγραμματισμό και την υλοποίηση των στρατηγικών επενδύσεων της ΟΛΘ Α.Ε., ώστε ο Λιμένας να αναβαθμιστεί σύμφωνα με το αναπτυξιακό πλάνο της εταιρείας.

    Ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι ο κύκλος εργασιών της ΟΛΘ Α.Ε. αυξήθηκε ήδη κατά 47% σε ετήσια βάση, το τίμημα παραχώρησης κατά 2.7 φορές και ο αριθμός των εργαζομένων κατά 52%, τονίζοντας την τεράστια δυναμική ανάπτυξης του λιμένα μόλις ολοκληρωθούν οι προβλεπόμενες επενδύσεις.

    Επίσης, πραγματοποιήθηκε εθιμοτυπική συνάντηση του Υφυπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής με τον Διοικητή του Γ΄ Σώματος Στρατού, Αντιστράτηγο Αθανάσιο Γαρίνη, στην έδρα του Σχηματισμού.

    Η επίσκεψη του κ. Γκίκα στην Θεσσαλονίκη ολοκληρώθηκε στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Θεσσαλονίκης, όπου ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής ενημερώθηκε για τις δραστηριότητες της Υπηρεσίας, από τον Διοικητή 2ης ΠΕΔΙΛΣ Λ.Σ.- ΕΛ. ΑΚΤ. Πλοίαρχο Λ.Σ. Σταύρο Ευαγγελίδη και τον Κεντρικό Λιμενάρχη Θεσσαλονίκης Πλοίαρχο Λ.Σ. Ευάγγελο Δανόπουλο, έχοντας παράλληλα την ευκαιρία να συνομιλήσει με στελέχη του Σώματος για το σημαντικό καθημερινό έργο που παράγεται, την κοινωνική του διάσταση και το μεγάλο εξοπλιστικό πρόγραμμα του Λ.Σ.- ΕΛ. ΑΚΤ. που είναι σε εξέλιξη.

     

    Διαβάστε επίσης:

    Premia Properties: Ειδικός διαπραγματευτής επί των μετοχών της η Vigor Finance

    Νέα Σμύρνη: Εγκληματική ενέργεια ο θάνατος του 46χρονου σύμφωνα με τον ιατροδικαστή

    Δ. Σταμενίτης: Να καταστήσουμε τα γεωργικά προϊόντα κυρίαρχα στις διεθνείς αγορές



    ΣΧΟΛΙΑ