• Real Estate

    Ελληνικό: Επιπλέον 450 κατοικίες στη γειτονιά Little Athens ρίχνει στην αγορά η Lamda Development

    Οδυσσέας Αθανασίου, CEO της Lamda Development

    Οδυσσέας Αθανασίου, CEO της Lamda Development


    Στο λανσάρισμα περίπου 450 κατοικιών της γειτονιάς Little Athens, σχεδόν ισάριθμων με αυτές που έχει ρίξει στην αγορά προς πώληση μέχρι σήμερα, προχωρά το προσεχές διάστημα η Lamda Development.

    Τα διαμερίσματα περιλαμβάνονται στα assets που θα βγάλει προς πώληση η παραχωρησιούχος του Ελληνικού το 2025, αφού μέχρι τα τέλη Αυγούστου έχει προπωλήσει το 72% των 440 οικιστικών μονάδων των πέντε συγκροτημάτων διαμερισμάτων της περιοχής. Αναφορικά με την πρόοδο των κατασκευαστικών εργασιών της ανάπτυξης Little Athens, στα έργα Promenade Heights και Atrium Gardens/Trinity Gardens έχουν ολοκληρωθεί οι εκσκαφές ενώ στο έργο Promenade Heights έχουν προχωρήσει και οι εργασίες θεμελίωσης.

    Επίσης, στο έργο Pavilion Terraces έχουν ολοκληρωθεί οι απαιτούμενες κατεδαφίσεις και έχουν ξεκινήσει οι εργασίες εκσκαφών. Τον Απρίλιο εγκαταστάθηκε στο Park Rise (BIG), τον 50μετρο πύργο κατοικιών, η Ερέτβο ως ανάδοχος της πρώτης φάσης, αφού έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες των αρχαιολογικών ανασκαφών και του συνόλου των εκσκαφών. Τα έσοδα από τις προκαταβολές για τα διαμερίσματα στη Little Athens έφτασαν τα 29 εκατ. ευρώ έως το τέλος του Αυγούστου και αναμένεται να ξεπεράσουν τα 500 εκατομμύρια στο τέλος της πρώτης φάσης του έργου.

    Υπενθυμίζεται πως οι συνολικές εισπράξεις από πωλήσεις ακινήτων στο Ελληνικό προσεγγίζουν τα 800 εκατομμύρια ευρώ από την έναρξη του έργου έως το τέλος του Αυγούστου, ενώ μέχρι το τέλος του έτους η διοίκηση εκτιμά ότι οι συνολικές εισπράξεις θα ξεπεράσουν τα 900 εκατ. ευρώ. Μεταξύ των συναλλαγών που θα εισφέρουν έσοδα στα ταμεία της Lamda το 2025 είναι η πώληση των πέντε οικοπέδων στις Brook Lane, TenBrink, Hellenic Ergon και Daedalus, από την οποία αναμένει περίπου 50 εκατ. ευρώ του χρόνου.

    «Το Ελληνικό έχει ξεπεράσει τις προσδοκίες μας. Είμαστε αισιόδοξοι ότι δε θα χρησιμοποιήσουμε τις πιστωτικές γραμμές για το έργο, εκτός από τη χρηματοδότηση για την ανάπτυξη των malls», είπε κατά τη διάρκεια της χθεσινής τηλεδιάσκεψης με τους χρηματιστηριακούς αναλυτές ο Χαράλαμπος Γκορίτσας, CFO του ομίλου, χαρακτηρίζοντας την επένδυση στη Lamda «ευκαιρία χάρη στους δύο πυλώνες δραστηριοποίησης της (τα εμπορικά και την ανάπτυξη του Ελληνικού)», ενώ έκανε λόγο για την «κρυμμένη υπεραξία του Ελληνικού που δεν αντικατοπτρίζεται ακόμα στα αποτελέσματα».

    Μεγαλώνει το mall της Λ. Βουλιαγμένης

    Την ίδια ώρα, η Lamda προχωρά στην αλλαγή χρήσης γης της περιοχής όπου θα κατασκευάζονταν οι γραφειακοί χώροι του Ellinikon Mall στη λεωφόρο Βουλιαγμένης. Οι εκμισθώσιμοι χώροι στο εμπορικό κέντρο αυξήθηκαν στα 100.000 τ.μ. έναντι 90.000 τ.μ. που προέβλεπε το αρχικό σχέδιο, με αποτέλεσμα να κατασκευάζονται 350 καταστήματα, χάρη στο αυξημένο σε σύγκριση με το αναμενόμενο ενδιαφέρον από Έλληνες και ξένους λιανεμπόρους, σύμφωνα με τη Lamda. Μέχρι σήμερα έχουν υπογραφεί συμβόλαια για το 63% των χώρων λιανικής προς εκμίσθωση, με το στόχο για το τέλος του 2024 να έχει τεθεί στο 70%.

    Οι κεφαλαιουχικές δαπάνες της Lamda υπολογίστηκαν για το 2024 σε 440 εκατομμύρια ευρώ, ποσό το οποίο θα υπερβεί η εισηγμένη το 2025, δεδομένης της προόδου των κατασκευαστικών εργασιών.



    ΣΧΟΛΙΑ