• Media

    Πέθανε ο δημοσιογράφος Λευτέρης Γιαννακόπουλος

    • NewsRoom

    Ο Λευτέρης Γιαννακόπουλος


    Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ με θλίψη ανακοινώνει την απώλεια του συναδέλφου Ελευθέριου (Λευτέρη) Γιαννακόπουλου, ο οποίος απεβίωσε σήμερα έπειτα από πολύχρονη μάχη με τη νόσο του Πάρκινσον.

    Ο Λευτέρης Γιαννακόπουλος γεννήθηκε το 1957, στην Αθήνα. Το 1986, αποφοίτησε από το Τμήμα Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, έχοντας ήδη ξεκινήσει την δημοσιογραφική του καριέρα στην εφημερίδα «Ριζοσπάστης», ως συντάκτης ύλης. Στη συνέχεια, εργάστηκε για πάνω από είκοσι χρόνια στις εφημερίδες «ΤΟ ΒΗΜΑ» και «ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ», όπου διετέλεσε διευθυντής σύνταξης. Από το 2017, ήταν συνταξιούχος.

    Ο Λευτέρης Γιαννακόπουλος υπήρξε ένας συνάδελφος εργατικός, ευσυνείδητος, με βαθιά μόρφωση, ήθος και άψογη συναδελφική συμπεριφορά, ο οποίος δεν έπαψε ποτέ να βοηθά νεότερους συναδέλφους και να στέκεται δίπλα τους.

    Με την εξειδίκευση και τις γνώσεις του διακρίθηκε στον σχεδιασμό των εφημερίδων και αφιερώθηκε στη δημοσιογραφία, η οποία, κατά τον ίδιο, «πρέπει πάντα να υπηρετεί κοινωνικό σκοπό».

    Το Διοικητικό Συμβούλιο συλλυπείται τους οικείους, τους φίλους, την οικογένεια και κυρίως, τη σύζυγο του Λευτέρη Γιαννακόπουλου και καλή συνάδελφο, Ελένη Βουλτσίδου και τη μονάκριβη κόρη του, Κατερίνα.

    Τα στοιχεία της κηδείας του Λευτέρη Γιαννακόπουλου θα γνωστοποιηθούν με νεότερη ανακοίνωση της Ενώσεως.

    Παράκληση της οικογένειας είναι, αντί στεφάνων, να υποστηριχθεί η έρευνα που πραγματοποιείται στο Αιγινήτειο Νοσοκομείο για τη νόσο του Πάρκινσον:

    Αιγινήτειο Νοσοκομείο, ΙΒΑΝ GR1801100400000004054609624, Εθνική Τράπεζα, email με την πρόθεση δωρεάς στο [email protected] «για την έρευνα στη νόσο του Πάρκινσον, στη μνήμη Λευτέρη Γιαννακόπουλου».



    ΣΧΟΛΙΑ