• Πολιτική

    Δημοσκόπηση RealPolls-ΠΑΣΟΚ: Ντέρμπι Ανδρουλάκη με Δούκα – Από κοντά Διαμαντοπούλου και Γερουλάνος

    • NewsRoom
    Νίκος Ανδρουλάκης - Χάρης Δούκας

    Νίκος Ανδρουλάκης – Χάρης Δούκας


    Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης της Realpolls η μάχη για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ βρίσκεται σε κρίσιμο σημείο.

    Ενώ απομένει λιγότερος από ένας μήνας για τις εσωκομματικές εκλογές, η δημοσκόπηση που έγινε για το Protagon δείχνει ότι οι Νίκος Ανδρουλάκης και Χάρης Δούκας είναι οι κύριοι διεκδικητές της αρχηγίας, ενώ οι υπόλοιποι υποψήφιοι φαίνεται να ακολουθούν.

    Ο πρόεδρος, Νίκος Ανδρουλάκης, και ο δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας, καταλαμβάνουν τις δύο πρώτες θέσεις στην πρόθεση ψήφου, με ποσοστά 25,6% και 23%, αντίστοιχα και 26,4% με 24,6% μετά την κατανομή της αδιευκρίνιστης ψήφου.

    Τρίτη βρίσκεται η Άννα Διαμαντοπούλου, πρώην υπουργός και Επίτροπος στην Ευρωπαϊκή Ένωση, με 19,4%, ενώ ο Παύλος Γερουλάνος ακολουθεί με 18,5%.

    Αντίθετα πολυ πίσω φαίνεται να έχουν μείνει οι Νάντια Γιαννακοπούλου και Μιχάλης Κατρίνης, οι οποίοι καταλαμβάνουν ένα 3,8% και 3,7% αντίστοιχα.

    Το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στη σύγκρουση μεταξύ Ανδρουλάκη και Δούκα, με τη δημοσκόπηση να καταδεικνύει ότι οι δύο υποψήφιοι έχουν παρόμοια δυναμική.

    Ο Χάρης Δούκας ο ικανότερος για να ξανακάνει το ΠΑΣΟΚ κυβέρνηση

    Στο ερώτημα «Ποιος από τους υποψηφίους για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ σας κάνει να αισθάνεστε περισσότερο σίγουροι ότι μπορεί να ξανακάνει το ΠΑΣΟΚ κυβέρνηση», ο δήμαρχος Αθηναίων προηγείται με διαφορά 10 μονάδων του κ. Ανδρουλάκη: το 50,6% των ερωτηθέντων θεωρούν ότι ο κ. Δούκας μπορεί να κερδίσει την εξουσία, ενώ για τον κ. Ανδρουλάκη το αντίστοιχο ποσοστό είναι 40,2%.

     

     

    Ως προς την αναμέτρηση για την τρίτη θέση, ανάμεσα σε Διαμαντοπούλου και Γερουλάνο, σε κάποια σενάρια ένας από αυτούς μπορεί να περάσει στον δεύτερο γύρο.

    Η κυρία Διαμαντοπούλου φαίνεται να έχει ισχυρή υποστήριξη από ψηφοφόρους που θα ψήφιζαν Νέα Δημοκρατία στις εθνικές εκλογές, ενώ ο Γερουλάνος κερδίζει την υποστήριξη πολιτών που δηλώνουν ότι θα ψήφιζαν ΣΥΡΙΖΑ.

    Αναφορικά με τις εκτιμήσεις για τον δεύτερο γύρο, ο Χάρης Δούκας έχει ένα ελαφρύ προβάδισμα έναντι του Νίκου Ανδρουλάκη. Η δημοσκόπηση προβλέπει ένα αμφίρροπο αποτέλεσμα, με τον κ. Δούκα να φαίνεται πιο πιθανός να επικρατήσει σε μια πιθανή αναμέτρηση μεταξύ των δύο.

    Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε σε δείγμα 1.108 ατόμων, που δήλωσαν ότι θα συμμετάσχουν στις εκλογές.

    Διαβάστε επίσης:

    Πέθανε ο δημοσιογράφος Λευτέρης Γιαννακόπουλος

    Ελληνική Φαρμακοβιομηχανία: Επενδυτικό πρόγραμμα 1,5 δισ. ευρώ έως το 2026

    Logistics: Mega deal €14 δισ. μεταξύ DSV και Deutsche Bahn δημιουργεί έναν παγκόσμιο κολοσσό



    ΣΧΟΛΙΑ