• Ναυτιλία

    Παναγιώτης Γιγής (πρόεδρος των πλοιάρχων): Αγανακτισμένοι και οργισμένοι οι καπετάνιοι από τις συνεχείς διώξεις

    Παναγιώτης Γιγής, πρόεδρος της ΠΕΠΕΝ

    Παναγιώτης Γιγής, πρόεδρος της ΠΕΠΕΝ


    Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Πλοιάρχων Εμπορικού Ναυτικού, Παναγιώτης Γιγής, παρουσία και της γενικής γραμματέως, Ελένης Παπαδοπούλου, μετέφερε στην ηγεσία του Υπουργείου Ναυτιλίας “την εύλογη οργή και αγανάκτηση σύσσωμης της Πλοιαρχικής Τάξης για το πογκρόμ που εξαπολύεται σε βάρος των Πλοιάρχων, στο πρόσωπο των οποίων βρίσκουν κάθε φορά το εξιλαστήριο θύμα για να καλύψουν τις δικές τους ανεπάρκειες και παραλείψεις”.

    «Αναφερθήκαμε εμπεριστατωμένα στις προτάσεις, τόνισε ο Π. Γιγής, που έχουμε επανειλημμένα καταθέσει δημόσια και τεκμηριωμένα. Κι αυτό γιατί όλες μας οι εισηγήσεις βασίζονται στις επισημάνσεις που λαμβάνουμε από τους Συναδέλφους Πλοιάρχους της Ακτοπλοΐας, οι οποίοι προσεγγίζουν καθημερινά στα λιμάνια αυτά και γνωρίζουν από πρώτο χέρι τις ελλείψεις και τις ακαταλληλότητες που υπάρχουν στις υποδομές των Λιμανιών. Και όχι μόνο αυτό, προτείνουν και πλήρως αιτιολογημένες λύσεις, για την αντιμετώπιση των προβληματικών καταστάσεων που διαπιστώνουν».

    Στη συνέχεια, ο πρόεδρος της ΠΕΠΕΝ, τόνισε:

    “Αξιώσαμε δε, να δρομολογηθούν άμεσα από πλευράς του Υπουργείου οι διαδικασίες που έχει δεσμευτεί ότι θα αναλάβει, ώστε να μπει επιτέλους τέλος στη παράνομη και αντικανονική εφαρμογή του άρθρου 291 του Ποινικού Κώδικα σε βάρος των Πλοιάρχων, διότι οι Έλληνες Πλοίαρχοι όχι μόνο δεν παρακωλύουν τις θαλάσσιες συγκοινωνίες, όπως αβάσιμα υποστηρίζεται στις διώξεις, επιπλέον ταλαιπωρούνται και διασύρονται και μόνο χάριν στις γνώσεις, στον επαγγελματισμό και κυρίως στο φιλότιμο που τους διακρίνει, ξεπερνούν τον εαυτό τους και πετυχαίνουν να διασφαλίζουν σε ετήσια βάση την απρόσκοπτη επικοινωνία των νησιών μας.

    Η Ένωσή μας έκανε ξεκάθαρο επίσης ότι ,θα παρακολουθεί στενά την υλοποίηση των δεσμεύσεων που ανέλαβε η ηγεσία του Υ.Ν.Α.Ν.Π. και ότι θα παρεμβαίνει με κάθε πρόσφορο μέσο για την προάσπιση των δικαιωμάτων της Πλοιαρχικής Οικογένειας”.

    Διαβάστε επίσης:

    Στυλιανίδης: Έχουμε δρομολογήσει μέτρα για την ενίσχυση της ασφάλειας πλοίων, λιμένων και επιβατών

    Ένας χρόνος για το Celestyal Journey ενισχύοντας τις τοπικές οικονομίες σε Μήλο, Θεσσαλονίκη, Μύκονο, Σαντορίνη και Ηράκλειο

    Sounion: Εξακολουθεί να φλέγεται για 20 μέρες στην Ερυθρά Θάλασσα



    ΣΧΟΛΙΑ