• Πολιτική

    Γεραπετρίτης: Δεν υπάρχει περίπτωση να βρεθούμε ξαφνικά με έναν τεράστιο αριθμό μεταναστών

    • NewsRoom
    Γιώργος Γεραπετρίτης

    Ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης


    Θέματα στη συνθήκη Σένγκεν, δημιουργεί η απόφαση της Γερμανίας να κλείσει τα σύνορά της στους μετανάστες επισημαίνει ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης, ενώ υπήρξε καθυσηχαστικός για την Ελλάδα, αποκλείοντας το ενδεχόμενο να βραθούμε αίφνης με έναν μεγάλο αριθμό μεταναστών.

    Αναφερόμενος στην απόφαση της Γερμανίας, παρατήρησε ότι η χώρα «επικαλείται κατάσταση έκτακτης ανάγκης και εισροές από άλλες χώρες της ΕΕ και έτσι πρόκειται να εισαγάγει περισσότερους ελέγχους, με ταυτοποιήσεις», ενώ έκανε λόγο για διατάραξη σχετικά με την ελεύθερη πρόσβαση στις χώρες της Ευρωπαικής Ένωσης .

    «Το Ευρωπαικό Δίκαιο προβλέπει πως από την στιγμή που ένας πολίτης λάβει το τα δικαιώματα πρόσφυγα, τότε έχει το δικαίωμα να ταξιδέψει ελευθερα. Η πραγματικότητα είναι πως η Ελλάδα τηρεί αυτά που προβλέπει η συνθήκη Σένγκεν», είπε χαρακτηριστικά ενώ ξεκαθάρισε πως «δεν υπάρχει περίπτωση να βρεθούμε ξαφνικά με εναν τεράστιο αριθμό μεταναστών», τόνισε σε συνέντευξή του στο open.

    Σύμφωνα με τον κ. Γεραπετρίτη η Γερμανία έχει εξαγγείλει αυτσηροποίηση ελεγχων και όχι κλειστά σύνορα, οπότε οι πρόσφυγες που θα ταξιδέψουν από την Ελλάδα στη Γερμανία δεν θα χρειαστεί να επιστρέψουν πίσω.

    «Ανεξαρτήτως με τη χρηματοδότηση, ο φράκτης στον Έβρο θα γίνει», είπε στη συνέχεια αναφορικά με τα μέτρα που λαμβάνει η Ελλάδα για την μετανάστευση.

    Ο υπουργός Εξωτερικών ανέφερε πως βήμα-βήμα θα επιτύχουμε την άριστη συνεννόηση με την Τουρκία. «Ο ελληνικός λαός θέλει ασφάλεια, ηρεμία και ευημερία».

    Διαβάστε επίσης:

    «Παγώνει» η Εισφοράς Αλληλεγγύης Συνταξιούχων (ΕΑΣ) για 600.000 συνταξιούχους – Τι θα προβλέπει τροπολογία του υπουργείου Εργασίας

    FT: Κυριάκος Μητσοτάκης – Επιστολή στην Φον ντερ Λάιεν για τις ακραίες τιμές στο ρεύμα – Απαιτεί επείγουσα πολιτική απάντηση

    Netflix – “Famagusta”: Προδοσία των δημοκρατικών αρχών ο περιορισμός της σειράς, λέει η Επιτροπή Κυπριακού Αγώνα- Ζητά επανεξέταση της απόφασης



    ΣΧΟΛΙΑ