• Ναυτιλία

    Πέντε ενώσεις λιμένων αναλαμβάνουν προληπτικές δράσεις για τις βιώσιμες προκλήσεις και τον τουρισμό


    Κατά τη διάρκεια της συνεδρίας «Common Ground: Port Association Dialogue» στο Seatrade Cruise Med στη Μάλαγα της Ισπανίας, η Πρόεδρος της MedCruise, Figen Ayan, ήρθε μαζί με τους ηγέτες από τέσσερις άλλες ευρωπαϊκές λιμενικές ενώσεις στο προσκήνιο.

    Στο πάνελ συμμετείχαν η Monica Berstad της Cruise Norway, ο Klaus Bondam της Cruise Baltic, η Simone Tommaso Maraschi της Cruise Europe και ο Ian McQuade της Cruise Britain, με συντονιστή τον Roger Blum.

    Ένα σημαντικό αποτέλεσμα αυτής της συνόδου ήταν μια κοινή δήλωση από αυτές τις πέντε ευρωπαϊκές και μεσογειακές ενώσεις λιμένων να δεσμευτούν να υποστηρίξουν τη βιώσιμη ανάπτυξη στον κλάδο της κρουαζιέρας.

    Αναγνωρίζοντας τις κοινές προκλήσεις, τόνισαν τη σημασία της διαφάνειας και της συνεργασίας μεταξύ των μελών, των εταίρων και των ενδιαφερομένων για την εξεύρεση καινοτόμων λύσεων.

    Ο κοινός στόχος τους είναι να διασφαλίσουν ότι η βιομηχανία κρουαζιέρας εναρμονίζεται τόσο με το αστικό όσο και με το αγροτικό περιβάλλον.

    Αυτές οι ενώσεις αναγνωρίζουν τις ανησυχίες σχετικά με τον τουρισμό στην Ευρώπη και στοχεύουν στην ανάπτυξη ισορροπημένων στρατηγικών που ευθυγραμμίζουν τον τουρισμό με τις ανάγκες της κοινότητας.

    «Ενώνοντας τις δυνάμεις μας και συνεργαζόμενοι με τις εταιρείες κρουαζιέρας, την CLIA και άλλους βασικούς ενδιαφερόμενους φορείς, δεσμευόμαστε να υποστηρίξουμε μια υπεύθυνη προσέγγιση στην κρουαζιέρα – μια προσέγγιση που προσφέρει στους επισκέπτες μας, σέβεται τις κοινότητές μας, προστατεύει τη φυσική μας κληρονομιά και το εύθραυστο περιβάλλον μας και συμβάλλει θετικά στις τοπικές οικονομίες».

    Οι ενώσεις εξέφρασαν την ευγνωμοσύνη τους στη Seatrade για τη διευκόλυνση αυτής της πλατφόρμας διαλόγου και συνεργασίας μεταξύ τους.

    Η Πρόεδρος της MedCruise συμμετείχε επίσης στη συνεδρία «State of the Mediterranean Industry» , η οποία συγκέντρωσε κορυφαίους ηγέτες του κλάδου της κρουαζιέρας για να συζητήσουν το τρέχον τοπίο της αγοράς, τις μελλοντικές προτεραιότητες και τη ζωτική ανάγκη για συνεργασία σε πρωτοβουλίες και καινοτομία του κλάδου. Στο πάνελ συμμετείχαν επίσης διακεκριμένοι ομιλητές, όπως η Marie-Caroline Laurent, ο Chris Theophilides και ο Mario Zanetti, με τη Mary Bond ως συντονιστή.Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, πολλά μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της MedCruise συμμετείχαν σε εμπνευσμένα και οξυδερκή πάνελ και συζητήσεις στρογγυλής τραπέζης.

    Το περίπτερο MedCruise 96m² #MC12, ήταν ο κόμβος για περισσότερες από 100 συναντήσεις B2B και χρησίμευσε ως χώρος για διάφορες παρουσιάσεις μελών.

    Η αποστολή της MedCruise είναι η προώθηση της βιομηχανίας κρουαζιέρας στη Μεσόγειο και τις γειτονικές της θάλασσες. Ο Σύνδεσμος βοηθά τα μέλη του να επωφεληθούν από την ανάπτυξη του κλάδου της κρουαζιέρας παρέχοντας ευκαιρίες δικτύωσης, προώθησης και επαγγελματικής εξέλιξης.

    Ιδρύθηκε στη Ρώμη στις 11 Ιουνίου 1996, με μια συμφωνία συνεργασίας μεταξύ 16 λιμανιών σε επτά διαφορετικές χώρες, η ιδιότητα μέλους MedCruise εξαπλώνεται σήμερα σε 22 χώρες και βρίσκεται σε τρεις διαφορετικές ηπείρους, Αφρική, Ασία και Ευρώπη. Η MedCruise αντιπροσωπεύει περισσότερα από 150 λιμάνια και 57 συνεργαζόμενα μέλη.

    Διαβάστε επίσης

    Propeller Club: Εκδήλωση μνήμης για την Τουρκική εισβολή στην Κύπρο

    Ολυμπιακός – ΟΝΕΧ: Νέα εποχή για το μεγάλο αθλητικό όμιλο με την υπογραφή της ΟΝΕΧ !

    Υπουργείο Ναυτιλίας: Συζήτηση σήμερα στη Θεσσαλονίκη για την νησιωτικότητα



    ΣΧΟΛΙΑ