• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Οι δισεκατομμυριούχοι της Chanel και η πλουσιότερη γυναίκα της Ευρώπης επενδύουν στην εταιρεία των Olsen twins

    • Bloomberg
    αδερφές Όλσεν (Olsen)


    Η οικογένεια πίσω από τον οίκο Chanel και η δισεκατομμυριούχος κληρονόμος της L’Oreal εισέρχονται ως μέτοχοι στην εταιρεία μόδας The Row, που ίδρυσαν οι αδελφές Όλσεν (Olsen), γνωστές και ως «Olsen twins».

    Οι αδελφοί Wertheimer, μέσω του family office τους, Mousse Partners, και το οικογενειακό επενδυτικό όχημα της Φρανσουάζ Μπετανκούρ (Francoise Bettencourt Meyers), Tethys Invest, απέκτησαν μειοψηφικό μερίδιο στην εταιρεία των Olsen, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Bloomberg.

    Η Imaginary Ventures, συνιδρύτρια της οποίας είναι η επιχειρηματίας από τον χώρο της μόδας Natalie Massenet, φέρεται να επενδύει επίσης στην εταιρεία.

    Οι αδελφές Όλσεν θα παραμείνουν οι βασικοί μέτοχοι της The Row.

    Η αξία της εταιρείας, με βάση τις τελευταίες αυτές συναλλαγές, αποτιμάται σε περίπου 1 δισεκατομμύριο δολάρια, ανέφεραν οι ίδιες πηγές.

    Η The Row ξεκίνησε το 2006 από τις αδελφές Mary-Kate και Ashley Olsen, οι οποίες έγιναν διάσημες όταν ήταν ακόμη παιδιά, στα τέλη της δεκαετίας του 1980, από την κωμική σειρά Full House στην οποία πρωταγωνιστούσαν.

    Η εταιρεία τους θεωρείται πλέον μία καταξιωμένη εταιρεία στον χώρο της «ήσυχης πολυτέλειας» και παρουσιάζει τις συλλογές της κατά τη διάρκεια των εβδομάδων μόδας του Παρισιού. Εμπορεύεται δερμάτινες τσάντες όπως η Margaux, που μπορεί να κοστίζουν γύρω στα 7.000 δολάρια.

    Πέρυσι, η Mousse, η εταιρεία στην οποία ηγείται ο ετεροθαλής αδελφός του Alain και του Gerard Wertheimer, Charles Heilbronn, ήταν μία από τις τρεις πλουσιότερες γαλλικές δυναστείες που βοήθησαν να βγει από το χρηματιστήριο η επενδυτική τράπεζα Rothschild & Co.

    Το family office που βρίσκεται πίσω από τη Chanel έχει επενδύσει επίσης και σε μία ευρεία γκάμα νεοφυών επιχειρήσεων, όπως η Brightside Health, η εταιρεία ψηφιακής διαφήμισης Brandtech Group, η εταιρεία βιοτεχνολογίας Evolved by Nature και η εταιρεία παροχής υπηρεσιών υγείας Thirty Madison.

    Η περιουσία του Alain και του Gerard Wertheimer εκτιμάται σε περίπου 43 δισεκατομμύρια δολάρια ο καθένας από το Bloomberg Billionaires Index.

    Η Tethys της οικογένειας Bettencourt Meyers έχει επενδύσει κυρίως στη γαλλική εταιρεία μόδας Sezane καθώς και στην Ceva Sante, η οποία παράγει φαρμακευτικά προϊόντα και εμβόλια για ζώα και κατοικίδια. Η Bettencourt Meyers οφείλει την τεράστια περιουσία της στο πλειοψηφικό μερίδιο που κατέχει στην L’Oreal SA. Η πλουσιότερη γυναίκα της Ευρώπης και η οικογένειά της κατέχουν το 34,73% του μετοχικού κεφαλαίου του κολοσσού της ομορφιάς. Η περιουσία της εκτιμάται σε περίπου 84 δισεκατομμύρια δολάρια.

    Η The Row έγινε πρώτη είδηση φέτος όταν ζήτησε από τους καλεσμένους της να μην χρησιμοποιούν τηλέφωνα στην επίδειξη μόδας της, πράγμα που σήμαινε ότι οι παρευρισκόμενοι δεν μπορούσαν να δημοσιεύσουν αμέσως γι’ αυτήν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπως κάνουν συνήθως. Η κίνηση αυτή θεωρήθηκε ότι έδινε στην εκδήλωση μια αύρα αποκλειστικότητας. Η επερχόμενη ανοιξιάτικη/καλοκαιρινή συλλογή της θα παρουσιαστεί στις 25 Σεπτεμβρίου στο Παρίσι.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

    Metlen: Στις 16 Σεπτεμβρίου τα εγκαίνια φωτισμού του ναού του Ποσειδώνα στο Σούνιο

    Η υποδειγματική αποκατάσταση του σπιτιού της σχεδιάστριας Melina Blaxland-Horne στην Πάτμο



    ΣΧΟΛΙΑ