• EKO Ράλλυ Ακρόπολις

    ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2024

    Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το φετινό EKO Ράλλυ Ακρόπολις

    • NewsRoom

    Ο εθνικός μας αγώνας διοργανώθηκε από την Motorsport Greece για 4η συνεχή χρονιά μετά την επιστροφή του στο πρόγραμμα του WRC.

    Το Ράλλυ Ακρόπολις έχει σταθερά ως χορηγό ονόματος την EKO και διεξάγεται με την υποστήριξή της. Φέτος ξεκίνησε στις 2/9 με αναγνωρίσεις των ειδικών διαδρομών από τα πληρώματα, πήρε εκκίνηση στη Λαμία την Πέμπτη 5/9 και τερμάτισε στη Λαμία στις 8/9. Η πρώτη αγωνιστική ημέρα περιλάμβανε μια αρχή αντάξια της φήμης και της ιστορίας του.

    Εβδομήντα πληρώματα πέρασαν από τη ράμπα της αφετηρίας στην Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας, για να αναμετρηθούν τις επόμενες τρεις ημέρες σε έναν παραδοσιακά σκληρό αγώνα 15 ειδικών διαδρομών συνολικού μήκους 305,30 χιλιομέτρων. Δεν ήταν μόνο ο αριθμός των πληρωμάτων εντυπωσιακός, αλλά και των επισήμων που βρέθηκαν στο χώρο της εκκίνησης για να τα τιμήσουν.

    Ανάμεσά τους ο Αναπληρωτής Υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης, Πληρώματα από 32 χώρες, άλλα εκ των οποίων γνώριζαν καλά τα ελληνικά χώματα και ορισμένα που βρέθηκαν για πρώτη φορά αντιμέτωπα με συνθήκες που έως σήμερα είχαν ακούσει να πλαισιώνουν μόνο αγωνιστικές ιστορίες, πήραν το χειροκρότημα από τους θεατές που κατέκλυσαν τις ειδικές.

    Έλενα Παπαρίζου

    Στην εκκίνηση την παράσταση έκλεψε η Έλενα Παπαρίζου, προσδίδοντας με τη μοναδική φωνή της και με τον Μανώλη Κονταρό δίπλα της, τον κατάλληλο εορταστικό τόνο στο «Ράλλυ των Θεών».

    Οι πρωταγωνιστές κάνουν λόγο για έναν από τους πιο σκληρούς αγώνες των τελευταίων ετών, ο οποίος δοκίμασε τα όρια αυτοκινήτων, ελαστικών και φυσικά των πληρωμάτων. Έως και την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου, εκατοντάδες χιλιάδες κόσμου παρακολούθησε τις Ειδικές Διαδρομές του EKO Ράλλυ Ακρόπολις, σε Άνω Παύλιανη, Ταρζάν, Θήβα, Λουτράκι και Ελευθεροχώρι, ζώντας από κοντά την ένταση, την αγωνία και το πάθος των αγώνων!


    Πολύ μεγάλη ήταν η προσέλευση στο περίπτερο της ΕΚΟ, στο EKO Service Park στη Λαμία, όπου οι επισκέπτες απολαύσαν ένα πλούσιο πρόγραμμα δραστηριοτήτων από την ΕΚΟ. Είχαν την ευκαιρία να φωτογραφηθούν με το θρυλικό αγωνιστικό Lancia Stratos, να λάβουν μέρος σε διαγωνισμούς, να παίξουν παιχνίδια και να κερδίσουν μοναδικά δώρα ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις.

    Στο περίπτερο βρισκόταν Dj ο οποίος ξεσήκωνε με τον ρυθμό του μικρούς και μεγάλους. Όλοι όσοι ήταν εγγεγραμμένοι στο loyalty πρόγραμμα της ΕΚΟ, ΕΚΟ Smile, μπορούσαν να αποκτήσουν μία tote bag πάνω στην οποία ήταν τυπωμένη η αγαπημένη τους Ειδική διαδρομή.

    Το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου, πραγματοποιήθηκε η ΕΚΟ Super Special Stage, στον εμβληματικό Σταθμό Εξυπηρέτησης Αυτοκινητιστών «ΣΕΙΡΙΟΣ», παρουσία δώδεκα χιλιάδων θεατών.

    Η EKO είχε τη δική της κερκίδα όπου πελάτες και συνεργάτες της από την Ελλάδα και το εξωτερικό απόλαυσαν μία μοναδική εμπειρία παρακολουθώντας από κοντά τα αγωνιστικά του WRC ενώ ταυτόχρονα εμψύχωσαν τους αγωνιζόμενους με το χειροκρότημά τους και έζησαν τη δράση του αγώνα.


    Το εντυπωσιακό περίπτερο της ΕΚΟ που βρισκόταν σε κεντρικό σημείο στον χώρο προσέλκυσε χιλιάδες κόσμου, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να δουν από κοντά και να φωτογραφίσουν το αγωνιστικό Lancia 037. Αναμνηστικά δώρα, μπαλόνια και καπέλα δίνονταν στους επισκέπτες καθ’ όλη τη διάρκεια της βραδιάς χαρίζοντάς τους χαμόγελα και κάνοντας την εμπειρία του Ράλλυ ακόμα πιο ενδιαφέρουσα.

    Για την ιστορία νικητής της ΕΚΟ Super Special Stage ήταν ο Thierry Neuville που έφυγε από το Σείριο, επικεφαλής της γενικής κατάταξης, 54,9 δλ. μπροστά από τον Dani Sordo. Ο Sebastien Ogier σημείωσε τον δεύτερο ταχύτερο χρόνο στην SSS και μείωσε τη διαφορά από τον Ισπανό οδηγό σε 25,0 δλ.


    Την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου το απόγευμα, με την απονομή επάθλων στους νικητές, ολοκληρώθηκε το φετινό ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις. Η Hyundai Shell Mobis, αναδείχθηκε νικήτρια του αγώνα, κατακτώντας και τις τρεις θέσεις του βάθρου, έχοντας ως επικεφαλής της τον Βέλγο Thierry Neuville.

    Το ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2024 αποτέλεσε έναν φαντασμαγορικό αγώνα που σίγουρα θα παραμείνει αξέχαστος σε όλους όσους τον παρακολούθησαν. Οδηγοί και μηχανικοί κάνουν λόγω για ένα «κλασσικό» Ακρόπολις που δικαίωσε τη φήμη του και δίνουν από τώρα ραντεβού για του χρόνου τον Ιούνιο για το επόμενο ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις.