• EKO Acropolis Rally Diary

    ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις: Mobility Partner η Toyota !


    Η Toyota Ελλάς συμμετείχε για τέταρτη συνεχή χρονιά ως Mobility Partner στο θρυλικό ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις, από 5 έως 8 Σεπτεμβρίου, έναν από τους πιο εμβληματικούς αγώνες του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλλυ (WRC), ο οποίος μαγνήτισε και φέτος τους λάτρεις του μηχανοκίνητου αθλητισμού στην Ελλάδα και παγκοσμίως.

    Από τις ειδικές διαδρομές στην Παύλιανη και τον ιστορικό Ταρζάν, μέχρι τις συναρπαστικές διαδρομές του Λουτρακίου και την powerstage στο Ελευθεροχώρι, το ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις προσέφερε δυνατές συγκινήσεις σε οδηγούς και θεατές.

    Η Toyota Ελλάς, με έναν στόλο εξηλεκτρισμένων οχημάτων και αφοσιωμένη στην προώθηση της καινοτομίας και της βιωσιμότητας, στήριξε τον αγώνα, ενισχύοντας την προσπάθεια για τη διατήρηση της φυσικής ομορφιάς της χώρας και τη βιώσιμη ανάπτυξη.

    2023 Azerbaijan Grand Prix, Sunday – Wolfgang Wilhelm

    Για την Toyota, το ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις δεν είναι απλώς μία χορηγία, αλλά μια ξεχωριστή ευκαιρία να αναδείξει το όραμά της για το μέλλον της κινητικότητας. Με βασικούς πυλώνες την Ποιότητα, την Αξιοπιστία και την Ασφάλεια, η Toyota διέθεσε εξηλεκτρισμένα οχήματα για την κάλυψη των αναγκών του αγώνα, διασφαλίζοντας την ελάχιστη δυνατή επιβάρυνση στο περιβάλλον μέσω της μείωσης των εκπομπών CO2. Το ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις μετακινήθηκε με 54 δικίνητα, τετρακίνητα, υβριδικά, SUV, pick-up και VAN μοντέλα του Ιάπωνα κατασκευαστή.

    BAKU, AZERBAIJAN – APRIL 30: Charles Leclerc of Monaco driving the (16) Ferrari SF-23 and Max Verstappen of the Netherlands driving the (1) Oracle Red Bull Racing RB19 line up on the front row of the grid during the F1 Grand Prix of Azerbaijan at Baku City Circuit on April 30, 2023 in Baku, Azerbaijan. (Photo by Mark Thompson/Getty Images) // Getty Images / Red Bull Content Pool // SI202304300573 // Usage for editorial use only //

    Η ασφάλεια αποτέλεσε κορυφαία προτεραιότητα για την Toyota Ελλάς. Οι Toyota High Voltage Experts, ειδικά εκπαιδευμένοι μηχανικοί, ήταν παρόντες καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα, έτοιμοι να παρέμβουν άμεσα σε περίπτωση ατυχήματος, προστατεύοντας τα πληρώματα, τους θεατές και τις αρμόδιες αρχές. Παράλληλα, το ειδικά σχεδιασμένο GR Yaris ανέλαβε τον ρόλο του αυτοκινήτου ασφαλείας στις διαδρομές, ενισχύοντας το αίσθημα ασφάλειας για όλους τους συμμετέχοντες.

    BAKU, AZERBAIJAN – APRIL 29: Sergio Perez of Mexico driving the (11) Oracle Red Bull Racing RB19 on track during the Sprint Shootout ahead of the F1 Grand Prix of Azerbaijan at Baku City Circuit on April 29, 2023 in Baku, Azerbaijan. (Photo by Alex Pantling/Getty Images) // Getty Images / Red Bull Content Pool // SI202304291393 // Usage for editorial use only //

    Η Toyota Ελλάς δεν περιορίστηκε μόνο στην προσφορά οχημάτων για τον αγώνα, αλλά συμμετείχε και σε πρωτοβουλίες περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης, όπως το Clean Mountain Race, προτρέποντας τους θεατές να διατηρήσουν καθαρές τις περιοχές γύρω από τις διαδρομές του αγώνα. Αυτή η δράση συνάδει με την παγκόσμια στρατηγική της Toyota για την ανθρακική ουδετερότητα, με ορίζοντα το 2050.

    BAKU, AZERBAIJAN – APRIL 29: Sergio Perez of Mexico driving the (11) Oracle Red Bull Racing RB19 leads Charles Leclerc of Monaco driving the (16) Ferrari SF-23 on track during the Sprint ahead of the F1 Grand Prix of Azerbaijan at Baku City Circuit on April 29, 2023 in Baku, Azerbaijan. (Photo by Rudy Carezzevoli/Getty Images)

    Η Toyota πρωτοστατεί στην παγκόσμια προσπάθεια για μηδενικές εκπομπές CO2, ακολουθώντας τη στρατηγική πολλαπλών διαδρομών (multi-path strategy).
    Για τις ανάγκες της διοργάνωσης του Αγώνα, διέθεσε ένα ευρύ φάσμα εξηλεκτρισμένων οχημάτων από τα αγωνιστικά που συμμετείχαν σε καίριες θέσεις οι εκπρόσωποι της FIA για την Ασφάλεια και την Ιατρική Κάλυψη του Αγώνα, μέχρι την μετακίνηση κριτών και διοργάνωσης επιλέγοντας κινητήρες hybrid electric, plug-in hybrid και αμιγώς ηλεκτρικών.


    Κάθε τεχνολογία εξυπηρετεί διαφορετικές ανάγκες, δίνοντας στους οδηγούς την ευκαιρία να μειώσουν το ανθρακικό αποτύπωμά τους, χωρίς να συμβιβάζονται στην ποιότητα της μετακίνησής τους. Η βιώσιμη κινητικότητα, σύμφωνα με την εταιρεία, απαιτεί συνδυασμό τεχνολογιών που θα ανταποκρίνονται στις ανάγκες της σύγχρονης κοινωνίας, με τελικό στόχο την ανθρακική ουδετερότητα έως το 2050. Με την ασφάλεια, την καινοτομία και τη βιωσιμότητα στο επίκεντρο της φιλοσοφίας της, η Toyota Ελλάς παραμένει αφοσιωμένη στη στήριξη των εθνικών αγώνων και στην προώθηση της πράσινης κινητικότητας.



    ΣΧΟΛΙΑ