• Διεθνής πολιτική

    ΗΠΑ: Μπάιντεν, Τραμπ και Χάρις συναντήθηκαν στην τελετή για την επέτειο της 11ης Σεπτεμβρίου στη Νέα Υόρκη

    • NewsRoom
    Κάμαλα Χάρις και Ντόναλντ Τραμπ δίνουν χειραψία

    Κάμαλα Χάρις και Ντόναλντ Τραμπ δίνουν χειραψία


    Οι υποψήφιοι για την προεδρία των ΗΠΑ Κάμαλα Χάρις και Ντόναλντ Τραμπ, συνοδευόμενοι από τον απερχόμενο πρόεδρο Τζο Μπάιντεν, έκαναν σήμερα μια σπάνια, εύθραυστη, επίδειξη ενότητας στη Νέα Υόρκη, μετέχοντας από κοινού στην τελετή για τα 23 χρόνια από τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου 2001. Χάρις και Τραμπ αντάλλαξαν μία ψυχρή αλλά στιβαρή χειραψία.

     

    Η συνάντηση των δυο υποψηφίων έλαβε χώρα στο Ground Zero, με την παρουσία του πρώην δημάρχου της Νέας Υόρκης, Μάικλ Μπλούμπεργκ, που φάνηκε να παίζει ρόλο διαμεσολαβητή ανάμεσα στους δύο πολιτικούς αντιπάλους.

    Η συνύπαρξη του Τραμπ και της Χάρις στο ίδιο γεγονός ήταν από τις σπάνιες φορές που ένας πρώην πρόεδρος και ένας εν ενεργεία αντιπρόεδρος βρέθηκαν στον ίδιο χώρο.

    Ο Μπάιντεν και ο Τραμπ, οι δύο αντίπαλοι των προεδρικών εκλογών του 2020, δεν είχαν ανταλλάξει χειραψία μετά την εκλογή του Μπάιντεν, κάνοντάς την συνάντηση άβολη. Στη σημερινή τελετή, ωστόσο, ακολούθησαν τα πρωτόκολλα ευγένειας, με τους δύο να χαιρετιούνται σύντομα πριν η εκδήλωση προχωρήσει.

    Η Χάρις, που στάθηκε στο πλευρό του Μπάιντεν καθ’ όλη τη διάρκεια της τελετής, βρέθηκε κοντά στον Τραμπ, με τον Μπλούμπεργκ να παίρνει θέσεις ανάμεσά τους, πιθανότατα για να αποφύγει τυχόν εντάσεις.

    Το ενδιαφέρον στην τελετή δεν έγκειται μόνο στη συνάντηση των πολιτικών, αλλά και στο γεγονός ότι λίγες ώρες πριν, Τραμπ και Χάρις είχαν έρθει σε έντονη αντιπαράθεση στο πλαίσιο του προεδρικού ντιμπέιτ.

    Παρά την πολιτική τους αντιπαράθεση, η παρουσία των δύο πολιτικών ηγετών στην τελετή της 11ης Σεπτεμβρίου υπενθύμισε την ανάγκη ενότητας και συλλογικής μνήμης. Το μνημείο της 11ης Σεπτεμβρίου παραμένει ένας χώρος σεβασμού για τα θύματα της τρομοκρατικής επίθεσης, και οι πολιτικοί ηγέτες, παρά τις διαφορές τους, τιμούν πάντα τη μνήμη των ανθρώπων που χάθηκαν εκείνη την ημέρα.

    Η τελετή ξεκίνησε με τη συνήθη σιωπή και τον χτύπο της καμπάνας, ενώ οι οικογένειες των θυμάτων διάβασαν τα ονόματα των αγαπημένων τους. Όπως κάθε χρόνο, οι πολιτικοί παρευρίσκονται ως παρατηρητές και όχι ως ομιλητές, αφήνοντας τον λόγο στις οικογένειες και τους επιζώντες.

    Διαβάστε επίσης:

    GPO: Ισχυρό προβάδισμα ΝΔ, στη δεύτερη θέση το ΠΑΣΟΚ – Καταλληλότερος για αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ ο Τσίπρας

    Νίκος Μωραΐτης κατά Παππά, Πολάκη και 87: Ο Κοντιάδης αποκάλυψε την απάτη – πραξικόπημα που έστησαν

    Πίνω, γκαζώνω, σκοτώνω!



    ΣΧΟΛΙΑ