• Business

    Σκλαβενίτης: Καταργείται η 6ήμερη απασχόληση από την 1η Νοεμβρίου – Τι λένε οι εργαζόμενοι

    • NewsRoom
    Γεράσιμος Σκλαβενίτης, CEO του Ομίλου Σκλαβενίτης

    Γεράσιμος Σκλαβενίτης, CEO του Ομίλου Σκλαβενίτης


    Η αλυσίδα σούπερ μάρκετ Σκλαβενίτης καταργεί από την 1η Νοεμβρίου την εξαήμερη απασχόληση, όπως ανακοινώθηκε από το Πανελλαδικό Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων της επιχείρησης.

    Οπως αναφέρει το συνδικάτο, «στο πλαίσιο αυτό, οι συνάδελφοι που έχουν εξαήμερη σύμβαση, είτε εργάζονται έξι ώρες ημερησίως είτε έξι ώρες και σαράντα λεπτά, θα έχουν πλέον εβδομαδιαίο ρεπό. Συγκεκριμένα, οι εργαζόμενοι μερικής απασχόλησης (6×6) θα εργάζονται τέσσερα επτάωρα και ένα οκτάωρο και οι εργαζόμενοι πλήρους απασχόλησης (6×6,40) πέντε οκτάωρα».

    Το Σωματείο σημειώνει ότι η εξέλιξη μπορεί να έχει θετικές συνέπειες για τον κόσμο της μισθωτής εργασίας συνολικότερα, καθώς αποτελεί ένα ξεκάθαρα θετικό παράδειγμα.

    «Ως γεγονός, στέλνει στην κοινωνία μήνυμα αισιοδοξίας, μήνυμα αντίστοιχο με αυτό που εξέπεμψε η επιχειρησιακή σύμβαση εργασίας που υπογράψαμε τον προηγούμενο Δεκέμβριο, η οποία ήταν η πρώτη στην πατρίδα μας που αναγνώρισε τις χαμένες – με βάση τη νομοθεσία – τριετίες της περιόδου 2012 – 2023», καταλήγει η ανακοίνωση.

    Αναλυτικά η ανακοίνωση:

    “Η σημερινή μέρα είναι πραγματικά ξεχωριστή και σημαντική, καθώς είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ενημερώσουμε ότι ανακοινώθηκε από την εταιρεία η κατάργηση, από την 1η Νοεμβρίου, της εξαήμερης απασχόλησης!

    Στο πλαίσιο αυτό, οι συνάδελφοι που έχουν εξαήμερη σύμβαση – είτε εργάζονται έξι ώρες ημερησίως είτε έξι ώρες και σαράντα λεπτά – θα έχουν πλέον εβδομαδιαίο ρεπό. Συγκεκριμένα, οι συνάδελφοι μερικής απασχόλησης (6Χ6) θα εργάζονται τέσσερα επτάωρα και ένα οκτάωρο και οι συνάδελφοι πλήρους απασχόλησης (6Χ6,40) πέντε οκτάωρα.

    Πρόκειται για μία εξέλιξη η οποία, μολονότι αφορά αποκλειστικά συναδέλφους της εταιρείας μας, εκτιμούμε ότι μπορεί να έχει θετικές συνέπειες για τον κόσμο της μισθωτής εργασίας συνολικότερα, καθώς αποτελεί ένα ξεκάθαρα θετικό παράδειγμα. Ως γεγονός στέλνει στην ελληνική κοινωνία μήνυμα αισιοδοξίας και αυτοπεποίθησης, μήνυμα αντίστοιχο με αυτό που εξέπεμψε η επιχειρησιακή σύμβαση εργασίας που υπογράψαμε τον προηγούμενο Δεκέμβριο, η οποία ήταν η πρώτη στην πατρίδα μας που αναγνώρισε τις χαμένες – με βάση τη νομοθεσία – τριετίες της περιόδου 2012 – 2023”.

    Να σημειωθεί ότι η αλυσίδα Σκλαβενίτης είναι η μόνη από τις μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ που δεν λειτουργεί τα καταστήματα τις Κυριακές, με κάποιες εξαιρέσεις τις Κυριακές πριν τις γιορτές του Πάσχα και των Χριστουγέννων.

    Διαβάστε επίσης:

    Χρηματιστήριο: Νέες τραπεζικές πιέσεις, βουτιά για Ελλάκτωρ και Lamda – Περιόρισε τις απώλειες η Intracom μετά τη διάψευση των φημών για Κόκκαλη
    Ανατροπή με τον κατώτατο μισθό στο Δημόσιο: Επαναφορά των κλαδικών ζητούν οι εργαζόμενοι – Δεν εφαρμόζονται οι τριετίες
    Πόλεμο με την ΕΤΑΔ ανοίγει ο δήμος Σαρωνικού με φόντο το συμβιβασμό Δημοσίου – Μαντωνανάκη
     



    ΣΧΟΛΙΑ