• Business

    TEN: Καθαρά κέρδη $130 εκατ. το α’ εξάμηνο – Μέρισμα 0,90 δολ. ανά μετοχή

    • NewsRoom
    Νίκος Τσάκος- ΤΕΝ

    Νίκος Τσάκος


    Στα 416 εκατ. δολ. ανήλθαν τα ακαθάριστα έσοδα από τα πλοία της TEN Ltd. στο α’ εξάμηνο του 2024, ενώ τα λειτουργικά κέρδη της εταιρείας του εφοπλιστή Νίκου Τσάκου διαμορφώθηκαν σε 179 εκατ. δολ. στα οποία περιλαμβάνονται κεφαλαιακά κέρδη 49 εκατ. δολ.

    Τα καθαρά κέρδη για το α’ εξάμηνο του 2024 της εισηγμένης στο NYSE ναυτιλιακής έφτασαν τα 130,4 εκατ. δολ. ή 3,96 δολ. ανά μετοχή. Τα προσαρμοσμένα EBITDA στο ίδιο διάστημα έφτασαν τα 214 εκατ. δολ. όπως ανακοίνωσε σήμερα η εταιρεία.

    Η TEN ανακοίνωσε ταυτόχρονα ότι θα προχωρήσει σε διανομή και δεύτερου εξαμηνιαίου μερίσματος ύψους 0,90 δολ. ανά μετοχή μετά τα 0,60 δολ. ανά μετοχή που πλήρωσε τον Ιούλιο, διαμορφώνοντας στα 1,50 δολ. ανά μετοχή το συνολικό μέρισμα των δραστηριοτήτων του 2024. Αυτό αντιπροσωπεύει αύξηση 50% σε σχέση με το ποσό για τις δραστηριότητες του 2023.

    Σε ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα η εταιρεία σημειώνει ότι τα θεμελιώδη της αγοράς “συνεχίζουν να είναι ευνοϊκά”, με τους ναύλους μεταφοράς εμπορευμάτων και τις τιμές των περιουσιακών στοιχείων “σε ισχυρή βάση”.

    “Τα τελευταία περιστατικά στην Ερυθρά Θάλασσα έχουν προσθέσει ένα επιπλέον επίπεδο πολυπλοκότητας στο γεωπολιτικό τομέα, οδηγώντας περισσότερα πλοία, ιδίως πλοία μεταφοράς προϊόντων που κατευθύνονται στην Ευρώπη, να εκτρέπουν το ταξίδι τους μέσω του Ακρωτηρίου της Καλής Ελπίδας. Αυτό έχει προκαλέσει μια αναπόφευκτη αύξηση στη ζήτηση ανά τόνο/μίλι και περαιτέρω μείωση στην προσφορά πλοίων, βοηθώντας τα ναύλα να παραμείνουν αυξημένα”, σημειώνει η εταιρεία μεταξύ άλλων.

    Διαβάστε επίσης

    Λάμψα: Νέο διοικητικό συμβούλιο

    Alpha Trust: Από 15/11 η καταβολή μερίσματος €0,17 ανά μετοχή

    Επ. Κεφαλαιαγοράς: Προειδοποίηση για παραπλανητικές διαφημίσεις με celebrities



    ΣΧΟΛΙΑ