• Σχόλιο Αγοράς

    Χρηματιστήριο: Νέες τραπεζικές πιέσεις, βουτιά για Ελλάκτωρ και Lamda – Περιόρισε τις απώλειες η Intracom μετά τη διάψευση των φημών για Κόκκαλη

    • NewsRoom
    Β. Ψάλτης - Π. Μυλωνάς - Φ. Καραβίας - Οδ. Αθανασίου - Ευθ. Μπουλούτας - Σ. Κόκκαλης

    Β. Ψάλτης – Π. Μυλωνάς – Φ. Καραβίας – Οδ. Αθανασίου – Ευθ. Μπουλούτας – Σ. Κόκκαλης


    Με νέες σημαντικές απώλειες, οι οποίες μάλιστα ενισχύθηκαν στο τέλος της συνεδρίασης μετά το άκρως αρνητικό άνοιγμα της Wall Street, έκλεισε το Χρηματιστήριο Αθηνών, συνεχίζοντας το πτωτικό του σερί, με τον Γενικό Δείκτη να χάνει και τις 1415 μονάδες.

    Ειδικότερα, o Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 1.413,54 μονάδες, σημειώνοντας πτώση 0,88%. Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 85,18 εκατ. ευρώ, ενώ διακινήθηκαν 19.372.171 μετοχές. Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε πτώση σε ποσοστό 0,89%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχώρηση σε ποσοστό 0,76%.

    Την ίδια ώρα στη Wall Street η αγορά άνοιξε με βαριές απώλειες, με τον Dow Jones και τον S&P 500 να κινούνται γύρω στο -1,5% και τον Nasdaq στο -1%, παρασύροντας σε αρνητικό έδαφος και τα μεγάλα χρηματιστήρια της Ευρώπης, που μέχρι εκείνη την ώρα κινούνταν με άνοδο, στον απόηχο της νέας πτώσης του πληθωρισμού στις ΗΠΑ τον Αύγουστο.

    Πίσω στην Αθήνα, η οποία συνεχίζει να κινείται επιφυλακτικά περιμένοντας την αυριανή απόφαση της ΕΚΤ, μια σειρά νέων εταιρικών αποτελεσμάτων αλλά και τις ανακοινώσεις της Moody’s την Παρασκευή, οι πιέσεις των πωλητών επανήλθαν για μια ακόμη ημέρα στις τράπεζες, ενώ επεκτάθηκαν και σε πολλές από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης.

    Παράλληλα, παιχνίδια με αναληθή φημολογία γύρω από τον Σωκράτη Κόκκαλη, άσκησε ιδιαίτερη πίεση στις μετοχές του ομίλου, οδηγώντας ενδοσυνεδριακά τη μετοχή της Intracom στο -8%. Πηγές προσκείμενες στον όμιλο διευκρίνισαν νωρίτερα πως δεν τίθεται κανένα θέμα με την υγεία του επιχειρηματία, βοηθώντας στο να περιοριστεί ο πανικός γύρω από τις συγκεκριμένες μετοχές.

    Ειδικότερα, ο τραπεζικός δείκτης έκλεισε στις 1.220,04 μονάδες με απώλειες -0,98%. Από τις τραπεζικές μετοχές, πτώση 1,28% σημείωσε η Alpha Bank κλείνοντας στα 1,501  ευρώ, η Eurobank έκλεισε στα 1,96 ευρώ με πτώση  -1,01% ενώ η Εθνική στα 7,476 ευρώ με πτώση -1,03%. Η μετοχή της Πειραιώς έκλεισε στα 3,868 ευρώ με απώλειες  -0,77%.

    Από τις υπόλοιπες μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, τις μεγαλύτερες απώλειες σημείωσαν οι Ελλάκτωρ (-2,52%) και  Lamda Development (-2,12%).

    H Cenergy έκλεισε στο -1,98%, η Coca Cola στο -1,82%, η Viohalco στο -1,6%, η Elvalhalcor στο -1,65% και η ΟΠΑΠ στο -1,64%.

    Όλες οι υπόλοιπες εταιρείες του δείκτη έκλεισαν με ήπιες απώλειες, με εξαίρεση τον OTE στο +0,47% και την ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή στο +0,21%.

    Στην μεσαία κεφαλαιοποίηση, μετά από μια έντονη συνεδρίαση εν μέσω φημών, η μετοχή της Intracom έκλεισε τελικά στο -2,71%, ενώ η μετοχή της Intralot στο -0,87%. Απώλειες 2,7% σημείωσε η Lavipharm ενώ στο -2,68% έκλεισε η Fourlis. Άνοδο +1,03% σημείωσε η μετοχή της Ideal.

    Διαβάστε επίσης

    Πηγές Intracom στο mononews: Κανένα πρόβλημα υγείας με τον Σωκράτη Κόκκαλη

    Pantelakis Securities για Fourlis: Έτοιμη για υψηλότερα η μετοχή – Εκπληκτικές επιδόσεις το ΙΚΕΑ

    Ευάγγελος Μυτιληναίος: Η έκθεση Ντράγκι δεν πρέπει να αντιμετωπιστεί ως εφήμερη φωτοβολίδα



    ΣΧΟΛΙΑ