• Πολιτική

    Μαρινάκης: Θα επανασχεδιάσουμε κάθε λεπτομέρεια για τα σχολεία – Οι αλλαγές θα είναι συνεχείς

    • NewsRoom
    Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης

    Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης


    Για τις αλλαγές στα σχολεία και το «Καλάθι του μαθητή»,μίλησε, μεταξύ άλλων, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης κατά την καθιερωμένη ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

    Ειδικότερα, αναφερόμενος στην έναρξη του σχολικού έτους ο κ. Μαρινάκης τόνισε:

    «Προχωρήσαμε σε 10.000 διορισμούς εκπαιδευτικών, περισσότερους από κάθε άλλη χρονιά, ενώ, 20.000 αναπληρωτές συνεπικουρούν την παράλληλη στήριξη,

    Τετραπλασιάσαμε τους διορισμούς στους εκπαιδευτικούς ειδικής αγωγής.

    Δημιουργήσαμε το ψηφιακό φροντιστήριο προκειμένου να έχουν όλοι οι μαθητές ανεξαρτήτως του που βρίσκονται, ίσες ευκαιρίες.

    Ενισχύουμε δυσπρόσιτες περιοχές με φυσική παρουσία εκπαιδευτικών αλλά και με αυτόνομες τάξεις,

    Ενισχύουμε τον σχολικό επαγγελματικό προσανατολισμό,

    Εγκαθιστούμε διαδραστικούς πίνακες για καλύτερη μαθησιακή διαδικασία.

    Επιπλέον, όπως εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός από το βήμα της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, θα ξεκινήσει άμεσα το πρόγραμμα «Μαριέττα Γιαννάκου», ύψους 250 εκ. ευρώ, αρχικά, για την ανακαίνιση σχολικών εγκαταστάσεων.

    Αναλυτική βάση δεδομένων θα καταρτιστεί και θα καταγραφούν, μέσα στον επόμενο μήνα, σε συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, τα στοιχεία που απαιτούνται για την έναρξη των έργων, ώστε οι εργασίες να αρχίσουν στις αρχές του 2025.

    Όπως έχει τονίσει και ο αρμόδιος Υπουργός Κυριάκος Πιερρακάκης «θα επανασχεδιάσουμε κάθε λεπτομέρεια για τα σχολεία και οι αλλαγές θα είναι συνεχείς έως την ολοκλήρωση της θητείας της κυβέρνησης».

    Στις πρώτες δύο εβδομάδες εφαρμογής του μέτρου του Υπουργείου Ανάπτυξης για το «Καλάθι του μαθητή», στο οποίο προστέθηκαν 11 κατηγορίες βασικών σχολικών προϊόντων υψηλής ζήτησης, τα προϊόντα που περιλαμβάνονται στην πρωτοβουλία είχαν μειωμένες τιμές κατά μέσο όρο από 5% έως 10% σε σχέση με τις τιμές των αντίστοιχων προϊόντων τον Σεπτέμβριο του 2023.

    Το μέτρο, το οποίο, στοχεύει, τόσο στην ενίσχυση του ανταγωνισμού προς όφελος του καταναλωτή, όσο και στην πληροφόρηση του αγοραστικού κοινού για τις τιμές των προϊόντων, φαίνεται πως έχει ήδη αποδώσει καρπούς με την μέγιστη μείωση σε συγκεκριμένα προϊόντα να φτάνει το 38% και την χαμηλότερη να είναι περίπου στο 5%.

    Θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε τους μαθητές και τους γονείς, επιδιώκοντας με τις πολιτικές μας τόσο να τονώσουμε τον ανταγωνισμό ώστε να μειωθούν οι τιμές, αλλά και να αυξάνουμε με στοχευμένες κινήσεις τα εισοδήματα όλων των πολιτών.

    Διαβάστε επίσης:

    Ανατροπή με τον κατώτατο μισθό στο Δημόσιο: Επαναφορά των κλαδικών ζητούν οι εργαζόμενοι – Δεν εφαρμόζονται οι τριετίες

    Το σχέδιο Γεωργιάδη για τη δημόσια Υγεία: Οικονομικά κίνητρα σε γιατρούς, δωρεάν χειρουργεία και εφημερίες

    Σε φάση πολυήμερης συσσώρευσης το Χ.Α – Περιμένει τον καταλύτη που θα του δώσει ώθηση προς τη μια ή την άλλη κατεύθυνση



    ΣΧΟΛΙΑ