• Πολιτική

    Ειρήνη Αγαπηδάκη: Σε δημόσια διαβούλευση το νομοσχέδιο για τον προσωπικό γιατρό

    • NewsRoom
    Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Ειρήνη Αγαπηδάκη

    Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Ειρήνη Αγαπηδάκη


    Έως το τέλος της εβδομάδας ή στις αρχές της επόμενης θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση το νομοσχέδιο για τον προσωπικό γιατρό και την ενίσχυση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ), όπως ανακοίνωσε, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου για την εξειδίκευση των προτεραιοτήτων της κυβέρνησης στην υγεία, η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Ειρήνη Αγαπηδάκη.

    Η κα Αγαπηδάκη επανέλαβε τα βασικά σημεία του νομοσχεδίου, όπως τα οικονομικά κίνητρα σε νέους γιατρούς που θα επιλέξουν τη γενική ιατρική ή την παθολογία (30.000 ευρώ), τη στελέχωση του συστήματος του προσωπικού γιατρού με 2.500 γιατρούς ακόμη, ώστε όπως είπε όλοι οι πολίτες να έχουν τον προσωπικό τους γιατρό και την ίδρυση επτά πανεπιστημιακών κέντρων υγείας που θα αναλάβουν και το κομμάτι της τηλεϊατρικής στα νησιά.

    Επίσης, ανακοίνωσε ότι για πρώτη φορά ενισχύεται και το κομμάτι της περίθαλψης των παιδιών. Σε πρώτη φάση θα υπάρξει δωρεάν κάλυψη για περισσότερα από 500.000 παιδιά.

    Αναφέρθηκε στο πρόγραμμα προσυμπτωματικού ελέγχου, ανακοινώνοντας ότι τις επόμενες ημέρες ξεκινά το πρόγραμμα για την πρόληψη του καρκίνου του παχέος εντέρου, και κάλεσε τους πολίτες να μην αγνοούν τα sms για τις απλές προληπτικές εξετάσεις.

    Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας σημείωσε ότι τα προβλήματα του ΕΣΥ οφείλονται στη διαρροή ανθρώπινου δυναμικού και στις διαχρονικές παθογένειες με κοινό παρανομαστή την έλλειψη οργάνωσης.

    «Μέχρι τώρα δεν υπήρχε οργανωμένο σύστημα πρόληψης και σήμερα έρχεται το κράτος και οργανώνει αυτό το σύστημα. Αυτό θα συμβεί σε κάθε τομέα του ΕΣΥ», τόνισε.

    «Το νέο ΕΣΥ θέλει νέα υλικά και αν θέλουμε καλύτερες υπηρεσίες υγείας χρειάζονται νέες δεξιότητες και νέες ειδικότητες. Ανθρώπους που θα μπορούν να ανταπεξέλθουν στις σύγχρονες ανάγκες. Σε αυτό επενδύουμε», κατέληξε η κ. Αγαπηδάκη.

    Διαβάστε επίσης:

    Θεοδωρικάκος: Έως 2% κάτω οι τιμές στα σούπερ μάρκετ – Eξαπλασιάστηκαν τα πρόστιμα στην αγορά

    ΔΥΠΑ: Έως και τις 23 Σεπτεμβρίου οι αιτήσεις για 30 σχολές Επαγγελματικής Κατάρτισης – Οι ειδικότητες

    Ρήμαξε τη Χίο η κακοκαιρία «Atena» – Πλημμύρισαν το Τελωνείο και η αίθουσα του Αεροδρομίου – Σάρωσε τις μαστιχοκαλλιέργειες (βίντεο)



    ΣΧΟΛΙΑ