• Cryptocurrencies

    Πτώση του Bitcoin: Προβληματισμός στην αγορά crypto από το debate Κάμαλα Χάρις – Ντόναλντ Τραμπ

    • Bloomberg

    Καμάλα Χάρις, Ντόναλντ Τραμπ


    Το bitcoin διολίσθησε καθώς οι επενδυτές αντέδρασαν στο προεδρικό debate των ΗΠΑ μεταξύ της υποψήφιας των Δημοκρατικών Καμάλα Χάρις και του αντιπάλου της Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος έχει αγκαλιάσει τον τομέα των crypto.

    Το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα υποχώρησε έως και 2,6% πριν περιορίσει μέρος των απωλειών και διαπραγματεύονταν νωρίτερα στα  56.587 δολάρια.

    Bitcoin Nurses Losses After Presidential Debate
    Το bitcoin κατέγραψε απώλειες μετά το προεδρικό debate

    Σημειώνεται ότι ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ έχει δηλώσει την στήριξη του στη βιομηχανία ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων. Έτσι, το Bitcoin βρέθηκε στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, καθώς θεωρείται ότι θα μπορούσε να δώσει στοιχεία σχετικά με το ποιος κέρδισε στην πολυσυζητημένη τηλεμαχία.

    Ο Τραμπ βρισκόταν συχνά σε θέση άμυνας κατά τη διάρκεια της συζήτησης, καθώς η Χάρις κατάφερε αρκετές φορές να τον φέρει σε δύσκολη θέση.

    Το ποπ είδωλο Τέιλορ Σουίφτ ανακοίνωσε την υποστήριξή της προς τη Χάρις λίγα λεπτά μετά την ολοκλήρωση του debate. Επίσης, οι αποδόσεις στις αγορές στοιχημάτων κινήθηκαν υπέρ της Χάρις στον απόηχο της αναμέτρησης το βράδυ της Τρίτης στη Φιλαδέλφεια.

    Αξιολόγηση του debate

    «Η αγορά εκτίμησε ότι η Kαμάλα Χάρις κέρδισε το debate, ιδίως στα πρώτα στάδια, γεγονός που μεταφράστηκε σε μια μικρή κίνηση προς τα κάτω για τα κρυπτονομίσματα», δήλωσε η Caroline Mauron, συνιδρύτρια της Orbit Markets.

    Η Χάρις δεν έχει ακόμη αναλύσει λεπτομερώς την πολιτική της θέση σχετικά με τον τομέα των κρυπτονομισμάτων. Τον περασμένο μήνα, ένας σύμβουλος της εκστρατείας της δήλωσε ότι η Χάρις θα υποστηρίξει μέτρα που θα βοηθήσουν στην ανάπτυξη του κλάδου. Παράλληλα, ο σύμβουλος επισήμανε το συνεχιζόμενο ενδιαφέρον για την ύπαρξη διασφαλίσεων.

    Ο Τραμπ, από την πλευρά του, φλερτάρει με τον τομέα των ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων αναζητώντας δωρεές και ψήφους, εν μέσω της αμφίρροπης κούρσας για τον Λευκό Οίκο, υποσχόμενος μάλιστα να κάνει τις ΗΠΑ την «παγκόσμια πρωτεύουσα των κρυπτονομισμάτων».

    Πρόκειται για μία μεγάλη αντιστροφή της στάσης του απέναντι στην αγορά crypto, δεδομένου ότι κατά το παρελθόν είχε χαρακτηρίσει τον συγκεκριμένο τομέα «απάτη».

    Ο κλάδος των ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων έχει εξελιχθεί σε έναν τομέα με επιρροή στις προεδρικές εκλογές μέσω μεγάλων δωρεών σε επιτροπές πολιτικής δράσης. Οι επιχειρήσεις crypto επιδιώκουν φιλικότερες ρυθμίσεις, αντιδρώντας στην επικριτική στάση που υιοθέτησε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς υπό τον πρόεδρο Γκάρι Γκένσλερ.

    Το Bitcoin σημείωσε ρεκόρ φτάνοντας στα 73.798 δολάρια τον Μάρτιο, τροφοδοτούμενο από τη ζήτηση για τα αμερικανικά ETFs που επενδύουν στο κρυπτονόμισμα.

    Kαι μπορεί το ράλι να έχει “παγώσει”, ωστόσο τα κέρδη έχουν αμβλύνει τις μνήμες της του 2022, όταν μία σειρά χρεοκοπιών στον κλάδο, συμπεριλαμβανομένης της κατάρρευσης του χρηματιστηρίου FTX, οδήγησαν σε βουτιά τις τιμές των κρυπτονομισμάτων.

    Διαβάστε επίσης:

    Ντόναλντ Τραμπ: Θέλει να κάνει τις ΗΠΑ “πρωτεύουσα των κρυπτονομισμάτων”

    Απάτες με Bitcoin ATM: Πώς κατάφεραν να «βουτήξουν» $65 εκατ. το α’ εξάμηνο του 2024

    Bitcoin: Χάνει την δυναμική του – Βουτιά κάτω από τα 60.000 δολάρια



    ΣΧΟΛΙΑ