• Διεθνής πολιτική

    Δημοσκόπηση CNN: Νικήτρια του debate η Καμάλα Χάρις με ποσοστό 63%

    • NewsRoom
    Η αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Καμάλα Χάρις

    Κάμαλα Χάρις


    Η Καμάλα Χάρις κέρδισε τις εντυπώσεις και αναδείχθηκε νικήτρια στο debate μεταξύ των δύο προεδρικών υποψηφίων, καταφέρνοντας να στριμώξει τον Ντόναλντ Τραμπ σε θέματα όπως οι αμβλώσεις, οι καταδίκες του για μία σειρά από σοβαρά αδικήματα, αλλά και η περιθωριοποίηση του από τους ξένους ηγέτες.

    Αυτό δείχνει και δημοσκόπηση που πραγματοποίησε η SSRS για λογαριασμό του CNN, σύμφωνα με την οποία από τους εγγεγραμμένους ψηφοφόρους που παρακολούθησαν την τηλεμαχία της Τρίτης ποσοστό 63% υποστήριξε ότι η Καμάλα Χάρις είχε καλύτερη απόδοση, ενώ μόνο το 37% τάχθηκε υπέρ του Τραμπ.

    Πριν το debate οι ίδιοι ψηφοφόροι ήταν μοιρασμένοι 50%-50% ως προς το ποιος θα τα πήγαινε καλύτερα.

    Σύμφωνα με το CNN τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης σηματοδοτούν μια μετατόπιση από τον Ιούνιο, όταν οι ψηφοφόροι που παρακολούθησαν το debate μεταξύ του Τραμπ και του Τζο Μπάιντεν δήλωσαν, σε ποσοστό 67% έναντι 33%, ότι ο Τραμπ υπερείχε του Δημοκρατικού αντιπάλου του.

    Το 2020 και το 2016, ο Μπάιντεν και η Χίλαρι Κλίντον αντίστοιχα, θεωρήθηκαν από τους τηλεθεατές του debate ότι υπερείχαν του Τραμπ σε όλα τα προεδρικά debates.

    Διαβάστε ακόμη:

    Debate – ΗΠΑ: «Είσαι δικτάτορας, καθαρίσαμε το χάος σου» είπε η Χάρις – «Είσαι μαρξίστρια, έφαγα σφαίρα εξαιτίας σας» υποστήριξε ο Τραμπ (video)

    Κάμαλα Χάρις: Η εκστρατεία της προ(σ)καλεί τον Τραμπ σε δεύτερη τηλεμαχία – Το Fox News προσφέρεται να το οργανώσει

    Τραμπ-Χάρις: Ποιος κερδίζει στη μάχη των δισεκατομμυριούχων δωρητών



    ΣΧΟΛΙΑ