• Διεθνής πολιτική

    Debate – ΗΠΑ: Το Mononews θα μεταδώσει την τηλεοπτική μονομαχία Κάμαλα Χάρις – Ντόναλντ Τραμπ

    • NewsRoom
    Κάμαλα Χάρις, Ντόναλντ Τραμπ, οι δύο μονομάχοι

    Κάμαλα Χάρις, Ντόναλντ Τραμπ, οι δύο μονομάχοι


    Τα μάτια και τα αυτιά όλου του πλανήτη θα βρίσκονται σε λίγες ώρες, και συγκεκριμένα στις 4 το πρωί ώρα Ελλάδος, στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής και στην τηλεμαχία μεταξύ της Κάμαλα Χάρις και του Ντόναλντ Τραμπ. Η Δημοκρατική αντιπρόεδρος των ΗΠΑ και ο Ρεπουμπλικανός υποψήφιος δεν έχουν απευθύνει ποτέ μέχρι σήμερα ο ένας στον άλλο τον λόγο και θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον πώς θα απαντήσουν στα ερωτήματα που θα τεθούν στο αυστηρό πλαίσιο των 90 λεπτών και χωρίς σημειώσεις.

    Και οι δύο συμφώνησαν σε αυστηρούς κανόνες, οι οποίοι σχεδιάστηκαν έτσι ώστε να αποφευχθούν οι αιφνίδιες διακοπές ή οι άμεσες παρεμβάσεις. Την τηλεμαχία των δύο υποψηφίων, την πρώτη και ίσως και την τελευταία πριν από τις προεδρικές της 5ης Νοεμβρίου, θα συντονίζουν δύο δημοσιογράφοι του δικτύου ABC και θα γίνει στην Φιλαδέλφεια, στην κρίσιμη για τις εκλογές πολιτεία της Πενσιλβάνια, στις βορειοανατολικές ΗΠΑ.

    Το Mononews θα μεταδώσει απευθείας το τηλεοπτικό ντιμπέιτ των δύο υποψηφίων, ακριβώς στις 4 τα ξημερώματα.

    «Είναι αδύνατο να προετοιμαστεί κάποιος (για μια τηλεμαχία) με τον πρόεδρο Τραμπ. (…) Φανταστείτε έναν μποξέρ που θα προσπαθούσε να προετοιμαστεί για έναν αγώνα με τον Φλόιντ Μέιγουεδερ ή τον Μοχάμεντ Άλι», δήλωσε χθες ο Τζέισον Μίλερ, ένας από τους στενούς συμβούλους του Τραμπ, δίνοντας ένα στίγμα για τον τρόπο προσέγγισης του αποψινού ντιμπέιτ από το προεκλογικό του επιτελείο. Από την πλευρά της, η Δημοκρατική υποψήφια προειδοποίησε σε ραδιοφωνική της συνέντευξη που μεταδόθηκε χθες ότι ο αντίπαλός της δεν έχει «κανένα όριο στην κακία και θα πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι γι’ αυτό». Η Κάμαλα Χάρις είπε ακόμη ότι περιμένει «πολλά ψέματα».



    ΣΧΟΛΙΑ